Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Flod i Vendigt med många båtar

Kryssning från Venedig

Utöver sina djupblåa kanaler och kulturskatter så har Venedig blivit en populär hamn för en kryssning i Medelhavet. Att uppleva den unika staden från ett kryssningsdäck är magiskt, och härifrån går kryssningar ut till Medelhavets vackraste platser. Kombinera några härliga dagar i Venedig med en fantastisk kryssning i Medelhavet – och få det bästa av två världar under samma semester.

Kryssningar via Venedig

Venedig är en stor avresehamn för kryssningar i Medelhavet, och de flesta kryssningar som utgår härifrån åker i östra Medelhavet. Det finns olika rutter och längder att välja mellan. Det vanligaste är kryssningar som varar i ca 7 dagar. Men det finns också kryssningar som varar i ca två veckor eller upp till en månad. De längre kryssningarna kan korsa Atlanten från Venedig till Florida, eller till mellanöstern från Venedig till Dubai. Det går också till Rio De Janeiro. Under vissa perioder på året kan man åka till Venedig från några av de andra stora kryssningshamnarna i Barcelona, Aten eller Monte Carlo.

På rutter som går i östra Medelhavet från Italien kan du få uppleva fantastiska destinationer i den grekiska övärlden och Kroatien. Under de längre kryssningarna kan fartyget även stanna vid platser som Teneriffa, Sicilien, Barcelona, Rhodos och mycket mer. Här får du verkligen uppleva Medelhavets vackraste pärlor!

Rederier

Flera av de stora kryssningsrederierna har rutter som utgår från eller åker via Venedig. Här kan du exempelvis åka med populära Royal Caribbean, Princess Cruises, Celebrity Cruises, Costa Cruises, MSC Cruises och Norwegian.

Kryssningsterminalen i Venedig

Kryssningsterminalsområdet heter Venezia Terminal Passeggeri eller Venedig Cruise terminal. Här finns primärt två terminaler, St Basilio och Marittima. Det är viktigt att veta till vilken terminal man ska till för att hamna rätt i området. Från flygplatsen når man terminalområdet med en 20 minuters taxiresa. Vill man ha ett mer exotiskt färdmedel så går det också att ta sig dit med båttaxi som tar ca 60 min. Om man har egen bil så finns det parkeringsplatser i anslutning till terminalområdet som man bokar på förhand.

Terminalen i Venedig är stor och här finns de flesta bekvämligheter. En servicedesk kan hjälpa till med alla frågor man kan ha angående transporter, allmän information och sevärdheter. Här finns också uttagsautomat samt butiker och kiosker.

Sevärdheter i Venedig

Kanalernas stad Venedig ligger i en lagun vid Adriatiska havet. Venedig känd för spännande historia, kulturupplevelser och romantik. Under de ljumma kvällarna badar det historiska hamnområdet i ett fantastiskt gyllene ljus. Det är en upplevelse att bara sitta bland gondolerna medan solen går ner över havet och höra vågorna mot kanten. Stadens slingrande vattenvägar och utsmyckade broar gör Venedig till en helt unik upplevelse. Kryssningarna erbjuder ofta utflykter i Venedig, både före och efter kryssningen. Du kan uppleva staden med en romantisk gondoltur längs gränderna, eller helt enkelt promenera genom den fascinerande stadskärnan. En kryssning i Venedig är en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Historiska platser

Som världsarv är staden full av kulturskatter. Venedig var tidigare en viktig handelsstad och idag de vackra palatsen och byggnaderna som hotell och museum. Vart man än vänder sig syns historiens vingslag i den gamla arkitekturen. Den största turistattraktionen är Basilica di San Marco som ligger på Markusplatsen, stadens största torg. Här får man verkligen en känsla av Venedigs skönhet och makt genom historien. Precis intill ligger det imponerande Dogepalatset, Palazzo Ducale, som idag är ett museum.

På Markusplatsen kan du strosa längs exklusiva uteserveringar och levande musik. På anrika Café Florian som etablerades under tidigt 1700-tal har både Casanova, Charles Dickens, Byron och Rousseau varit flitiga stamgäster.

Mercati di Rialto

Venedig har flera vackra broar. Den mest kända är Rialtobron Ponte di Rialto som går över Canal Grande, stadens huvudkanal. Precis öster om bron finns den gamla marknadsplatsen Rialto, som har fungerat som stadens matmarknad ända sedan tidigt 1000-tal. Mercati di Rialto är en livlig plats där fisk-och grönsakshandlare ropar ut sina varor. Idag är den eleganta Rialtobron vid marknadsplatsen en av Venedigs mest fotograferade landmärke. Under bron finns flera souvenirshoppar och butiker.

Öarna Lido, Burano och Murano

Venedig må kanske inte ha en egen strand, men bara en kort 15-minuters tur med båttaxi bort ligger den lilla ön Lido. Lido erbjuder fina stränder och vyer över Venedig på andra sidan vattnet. Lido är en lugn ö med privata boende och trevliga restauranger som inte huserar de vanliga turistgrupperna - eller priserna som annars är höga i staden. De två andra kända öarna i lagunen är Burano och Murano. Burano är väldigt vacker med sina färgglada hus och pittoreska bykänsla, och är mest känd bland besökare för handeln av handgjord spets i Venedigs butiker. På ön Murano görs de berömda figurerna i Muranoglas. Här kan du besöka öns glasfabriker och handla alla möjliga glassouvenirer.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

;