Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Costa Cruises - ett kryssningsfartyg i hamnen

Costa Cruises

Åk på kryssning med Costa Cruises! Det italienska rederiet Costa Cruises är ett av det största i Europa. Med Costa väntar fantastiska destinationer och aktiviteter ombord på de vackra fartygen. Många av Costas kryssningar innebär en rolig och bekväm sol-och badsemester som passar allas önskemål.

  • Perfekt för solsemester
  • Lägre priser
  • Passar alla åldrar
  • Vackra miljöer i italiensk stil

Destinationer

Som ett europeiskt rederi erbjuder Costa många kryssningar i medelhavet. Costa har också ett stort utbud av kryssningar i populära Karibien, Indiska Oceanen, Sydamerika, Asien, och längre världskryssningar och unika kryssningar som korsar Atlanten. Med Costa Cruises kan du även åka på kryssning från Köpenhamn och Stockholm runtom i norra Europa. Det finns även kryssningar från Köpenhamn med Costa Cruises som går söderut till varmare breddgrader i medelhavet.

Kryssning med Costa Cruises

Costa Cruises har arbetat passionerat under mer än 60 år för att erbjuda sina gäster en oförglömlig semesterupplevelse. För den som väljer att resa på kryssning med Costa Cruises väntar enastående service och tjänster som alltid lyckas överträffa gästernas förväntningar. Costa Cruises erbjuder dessutom individuellt anpassad service på kryssningarna. För att varje passagerare ska kunna få det lilla extra kan man i förväg boka olika presentkort på till exempel ett välkomstpaket till hytten, eller låta sin respektive välkomnas av ett vackert blomsterarrangemang. Varje dag väntar nya resmål, spännande utflykter och oändligt med intryck. Detta och mycket annat väntar på en kryssning med Costa Cruises!

Målgrupp

Costa Cruises erbjuder kryssningar för alla åldrar och fartygen har faciliteter och aktiviteter som fungerar bra för generationsresor. Kryssningarna passar lika bra för paret, barnfamiljen eller vännerna som vill ha en skön kryssningsupplevelse. Den roliga, aktiva atmosfären lockar många familjer som vill ha en härlig och prisvärd semester i en lägre prisgrupp. Läs mer om kryssning med barn hos Costa nedan.

Costa Cruises för barn

Du som vill ha en familjeupplevelse kan boka din kryssning med Costa Cruises till ett riktigt bra pris eftersom barn åker gratis tillsammans med två vuxna. Ombord på de flesta fartyg finns gott om aktiviteter och dedikerat utrymme för barn och tonåringar. Costa Smeralda är det enda fartyget som erbjuder barnpassning till de yngsta barnen i åldrarna 1–3, så att de vuxna kan få lite egentid på semestern. Costa Diadema har exempelvis ett helt däck med aktiviteter för barn, Costa Fascinosa har också luftiga utrymmen och en rolig Aqua Park för de yngre. En kryssning är en perfekt semesteralternativ för familjen som får ett bekvämt, flytande hotell och ett stort utbud av mat och dryck som passar alla åldrar. Varje dag väntar nya spännande destinationer!

Ombord hos Costa Cruises

Costa Cruises fartyg är byggda i traditionell italiensk stil och klassiskt och modernt inredda med skulpturer, målningar och muranoglas. Alla Costa Cruises fartyg kombinerar elegans med kulinariska läckerheter och underhållande kvällsprogram med musik och dans. På restaurangerna kan du bland annat njuta av äkta italiensk mat, glassbarer, goda viner och såklart en drink i Aperol Spritz-baren. Det finns inga strikta klädkoder men det finns riktlinjer för avslappnad klädsel eller formell beroende på tillfället.

Många av fartygen har teman inom klassisk musik och konst. Här kan gästerna njuta av atmosfär och miljöer som inspirerats av den glittrande Italienska rivieran, den turkosa Amalfikusten och Italiens berömda historiska platser. Upplev 1920-talets magi med inslag av barock, renässans och lyx som tar dig långt ifrån vardagen. Gör dig redo för en resa full av skönhet, intryck och italiensk gästfrihet!

Aktiviteter

Costa Cruises fartyg erbjuder massor med aktiviteter under dagarna till havs. Bland fartygens omtyckta faciliteter hittar du det populära Samsara Spa där du kan få massage och skönhetsbehandlingar, swimmingpooler, jacuzzi och välutrustade fitnesscenter. På utvalda fartyg finns bland annat 4D biografer, kasino och Racingsimulator. Det finns sportplaner där du kan spela basket, fotboll och tennis innan ett svalkande dopp i poolen. På kvällarna väntar underhållning med skratt och musik; börja med god mat i restaurangerna, lyssna på livemusik i någon av barerna eller se en show på stora scenen. Du kan också delta i talangshowen The Voice och bli havets nästa stora stjärna! Aktiviteterna kan variera mellan fartygen.

Mat och dryck

Den italienska inspirationen och gästfriheten genomsyrar både mat och restauranger på Costa Cruises fartyg. Ät och drick gott i vackra, avslappnade miljöer och njut av fantastisk medelhavsmat lagad med kvalitetsingredienser. Ombord på fartygen finns flera restauranger som ingår i din kryssning, som den klassiska huvudrestaurangen och buffétrestaurangen, samt flera specialrestauranger som kostar en extra avgift. I huvudrestaurangen besöker ni dagligen en ny italiensk region där menyn inspireras av lokala traditioner. Buffén är fylld med rätter och läcka desserter som alla i familjen kommer älska. Bland specialrestaurangerna finns internationella influenser med bland annat en italiensk pizzeria, japansk restaurang, glassbar och chocolatier. Bland barerna finns den populära Aperol Spritz-baren, en vinbar, pub med italienska ölsorter och mycket mer. Här kan du prova något nytt varje kväll!

Läs mer om innehåll och pris för Costa Cruises dryckespaket här.

Kryssningsfartygen

Costa Cruises fartygsflotta består av 14 kryssningsfartyg: Costa Smeralda, Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Concordia, Costa Serena, Costa Favolosa, Costa Magica, Costa Fortuna, Costa Mediterranea, Costa Victoria, Costa neoRomantica, Costa neoRiviera och Costa Pacifica. Fartygen varierar i storlek och passagerarkapacitet och tar mellan ca 1600-4000 gäster. Gemensamt är maximal komfort och oändligt med roliga upplevelser ombord. Här väntar restauranger, biograf, spa-område, barer, pooler och välinredda hytter. De äldre fartygen har renoverats med moderna faciliteter och bekvämligheter.

Jorden runt med Costa

Costa Cruises erbjuder varje år en jorden runt kryssning med start i januari. Det är en oförglömlig rutt som ändras varje år. Dessa kryssningar bör bokas i god tid då de ofta säljer slut! Se aktuella jorden runt-kryssningar med Costa eller välj en annan jorden runt-kryssning.

;