Costa Cruises - ett kryssningsfartyg i hamnen

Costa Cruises

Åk på kryssning med Costa Cruises! Det italienska rederiet Costa Cruises är ett av det största i Europa. Med Costa väntar fantastiska destinationer och aktiviteter ombord på de vackra fartygen. De flesta av Costas kryssningar fokuserar på en rolig och bekväm semesterupplevelse med sol och bad som passar allas önskemål.

 • Perfekt för solsemester
 • Lägre priser
 • Passar alla åldrar
 • Vackra miljöer i italiensk stil

Destinationer

Som ett europeiskt rederi erbjuder Costa många kryssningar i medelhavet. Costa har också ett stort utbud av kryssningar i populära Karibien, Indiska Oceanen, Sydamerika, Asien, och längre världskryssningar och unika kryssningar som korsar Atlanten. Med Costa Cruises kan du även åka på kryssning från Köpenhamn och Stockholm runtom i norra Europa. Det finns även kryssningar från Köpenhamn som går söderut till varmare breddgrader i medelhavet.

Kryssning med Costa Cruises

Costa Cruises har under mer än 60 år passionerat arbetat för att erbjuda sina gäster en oförglömlig semesterupplevelse. För den som väljer att resa på kryssning med Costa Cruises väntar enastående service och tjänster som alltid lyckas överträffa gästernas förväntningar. Costa Cruises erbjuder dessutom individuellt anpassad service på kryssningarna. För att varje passagerare ska kunna få det lilla extra kan man i förväg boka olika presentkort på till exempel ett välkomstpaket till hytten, eller låta sin respektive välkomnas av ett vackert blomsterarrangemang. Varje dag väntar nya resmål, spännande utflykter och oändligt med intryck. Detta och mycket annat väntar på en kryssning med Costa Cruises.

Målgrupp

Costa Cruises erbjuder kryssningar för alla målgrupper. Oavsett om du vill njuta av din kryssning med familjen, i avkopplande ensamhet eller njuta av en stund på tu man hand kommer en kryssning med Costa Cruises bli en oförglömlig upplevelse.

Costa Cruises för barn

Du som vill ha en familjeupplevelse kan boka din kryssning med Costa Cruises till ett riktigt bra pris, eftersom barn åker gratis tillsammans med två vuxna. Ombord på de flesta fartyg finns gott om aktiviteter och dedikerat utrymme för barn och tonåringar. Costa Smeralda är det enda fartyget som erbjuder barnpassning till de yngsta barnen i åldrarna 1–3, så att de vuxna kan få lite egentid på semestern. Costa Diadema har exempelvis ett helt däck med aktiviteter för barn, Costa Fascinosa har också luftiga utrymmen och en rolig Aqua Park för de yngre. En kryssning är en perfekt semesteralternativ för familjen som får ett bekvämt, flytande hotell och ett stort utbud av mat och dryck som passar alla åldrar. Varje dag väntar nya spännande destinationer!

Kryssningsfartygen

Costa Cruises fartygsflotta består av 14 kryssningsfartyg: Costa Smeralda, Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Concordia, Costa Serena, Costa Favolosa, Costa Magica, Costa Fortuna, Costa Mediterranea, Costa Victoria, Costa neoRomantica, Costa neoRiviera och Costa Pacifica. Fartygen varierar i storlek och passagerarkapacitet och tar mellan ca 1600-4000 gäster. Gemensamt är maximal komfort och oändligt med roliga upplevelser ombord. Här väntar restauranger, biograf, spa-område, barer, pooler och välinredda hytter. De äldre fartygen har renoverats med moderna faciliteter och bekvämligheter.

Ombord med Costa Cruises

Costa Cruises fartyg är alla byggda i traditionell italiensk stil och smakfullt inredda med utsökta skulpturer, målningar och modern inredning. Således kombinerar alla Costa Cruises fartyg elegans och skönhet med kulinariska läckerheter och underhållande kvällsprogram med musik och dans. På restaurangerna kan du bland annat njuta av äkta italiensk mat, glassbarer, goda viner och såklart en drink i Aperol Spritz-baren.

Många av fartygen har teman inom klassisk musik, konst och italiensk inredning med detaljer av Muranoglas. Här kan gästerna njuta av atmosfär och miljöer som inspirerats av den glittrande Italienska rivieran, den turkosa Amalfikusten och Italiens berömda historiska platser. Upplev 1920-talets magi med inslag av barock, renässans och lyx som tar dig långt ifrån vardagen. Gör dig redo för en resa full av skönhet, intryck och italiensk gästfrihet!

 • Costa Smeralda (2019), 5200 gäster, 337 m lång, 20 däck
 • Costa Diadema (2014), 4947 gäster, 306 m lång, 14 däck
 • Costa Fascinosa (2012), 3800 gäster, 289 m lång, 13 däck
 • Costa Deliziosa (2010), 2826 gäster, 294 m lång, 12 däck
 • Costa Luminosa (2009), 2826 gäster, 294 m lång, 12 däck
 • Costa Favolosa (2011), 3800 gäster, 289 m lång, 13 däck
 • Costa Pacifica (2009), 3780 gäster, 289 m lång, 13 däck
 • Costa Magica (2004), 2700 gäster, 272 m lång, 13 däck
 • Costa Mediterranea (2003), 2680 gäster, 292 m lång, 12 däck
 • Costa Fortuna (2003), 3740 gäster, 272 m lång, 12 däck
 • Costa Victoria (1996), 2394 gäster, 224 m lång, 12 däck
 • Costa neoRomantica (1993), 1800 gäster, 252 m lång, 13 däck

Jorden runt med Costa

Costa Cruises erbjuder varje år en jorden runt kryssning med start i januari. Det är en oförglömlig rutt som ändras varje år. Dessa kryssningar bör bokas i god tid då de ofta säljer slut! Se aktuella jorden runt-kryssningar med Costa eller välj en annan jorden runt-kryssning.

;