Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Här väntar gyllene sandstränder vid klarblått hav, spännande städer och grönskande landsbygd. Rik historia som återspeglas i dess enastående arkitektur.

Semesterparadiset Mallorca är en populär destination för en kryssning i medelhavet. Här väntar gyllene sandstränder vid klarblått hav, spännande städer och grönskande landsbygd. Kryssningar till västra medelhavet finns tillgängliga året om, men högsäsongen är från juni till augusti. Under en kryssning via Mallorca får du uppleva flera av medelhavets vackraste platser under samma resa.

Kryssningar till Palma de Mallorca

Medelhavet är en av de mest populära kryssningsdestinationerna, och det finns ett stort utbud av kryssningar som går via Mallorca. Många kryssningar som går i Europa och västra Medelhavet stannar på Mallorca. Medelhavskryssningarna utgår vanligtvis från någon av Europas större hamnstäder, som Barcelona eller Civitavecchia. En kryssning i Medelhavet via Mallorca stannar i flera av medelhavets vackraste hamnstäder och öar. Fartyget kan stanna i exempelvis Azorerna, Cannes, Sicilien, och Marocko.

Det finns kryssningar med olika rutter och längd, med allt mellan 4–12 dagar att välja på. Du kan också åka på en klassisk 7-nätters kryssning som avgår från Mallorca. Det finns även flera Mallorcakryssningar som kombinerar stopp i både Medelhavet med Karibien, en riktigt unik upplevelse! Dessa längre kryssningar korsar Atlanten mellan USA och Europa och varar ofta i ca två veckor.

Rederier

De flesta stora kryssningsrederier finns representerade i medelhavet. Norwegian Cruise Line, Costa Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean, Carnival och Silversea erbjuder exempelvis kryssningar som stannar på Mallorca eller utgår från ön. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

Kryssningshamnen

De flesta kryssningsfartygen som anländer till Palma de Mallorca lägger till vid Estació Maritima, en pir som är en 40-minuters promenad från gamla staden och stadscentrum. Det är en trevlig sträcka att promenera utmed kusten, och ger besökare chansen att få se lite mer av staden. Dock ger palmerna som kantar vägen inte mycket skugga, så på riktigt soliga dagar kan promenaden bli varm. Vissa fartyg lägger till i utkanten av staden, men det är ovanligare. Därifrån är det längre till stadskärnan, och det finns gott om bussar och taxis att ta med från båda pirerna.

Sevärdheter på Mallorca

Den spanska ön Mallorca är fantastiskt vacker med sina majestätiska berg och dramatiska klippor över det turkosa medelhavet. Huvudstaden Palma de Mallorca är en riktigt idyllisk pärla med historiska gator, gotiska byggnader och spännande matkultur.

Palma de Mallorca

På en kryssning till Mallorca kan du ta del av alla utflykter som erbjuds genom kryssningen. Utflykterna är ett roligt sätt att uppleva Palma. Du kan också utforska på egen hand. Några tips är den gotiska katedralen La Seu, som idag blivit Palmas landmärke. Den är omöjlig att missa, då den stora sandstensbyggnaden är belägen mitt inne i Palmas stadskärna. Mittemot ligger det ståtliga palatset Royal Palace of La Almuiana.

Shopping i Palma

På en kryssning till Mallorca får du njuta av Palmas roliga shoppingutbud. Besökare kan shoppa loss runt avenyerna Paseo del Bourne, Jaume III och torget Placa Major. Här finns alltifrån köpcenter till välkända designers och unika småbutiker. Du kan också hitta goda viner, handgjorda stråkorgar, porslin och klassiska pärlsmycken från Mallorca. På marknaden Mercat Olivar kan du insupa intrycken av lokala kryddor, blommor och alla restauranger som erbjuder sina färska råvaror. Passa på att prova lokala godsaker som den rustika pizzan mallorquina, smakrika tapas och färska skaldjur.

Stränder Mallorca

Under en kryssning i Mallorca kan du utforska Palmas fina sandstränder. En härlig dag med lek i det klara vattnet, mjuk sand mellan tårna och utsikt över det glittrande medelhavet ger semesterkänsla som varar länge! Flera stränder är dessutom prisade med Blue Flag för sitt rena vatten, faciliteter och närhet till matställen. Här finns något för alla smaker med livliga Beach Clubs, familjevänliga och långgrunda badplatser och roliga vattensporter. Ta en strandpromenad i solnedgången för medelhavets svårslagna gyllene ljus över vattnet.

Utflykter på Mallorca

På en Mallorcakryssning finns ett stort utbud av roliga utflykter och äventyr som gör din resa minnesvärd. Åk ut på sightseeing runt ön med båt och simma på hemliga badplatser eller gå en guidad tur bland de mest sevärda platserna i Palma. På östra sidan av ön finns de unika undervattensgrottorna Cuevas del Drach, ”Drakgrottorna”, som är en mycket populär sevärdhter. Ca 30 minuter från Palma ligger den pittoreska byn Valdemossa som är ett omtyckt utflyktsmål för sitt vackra kloster, mysiga caféer och grönskande olivträd. Andra populära utflykter är vinprovningar på charmiga vingårdar och att hyra cykel och cykla på ön.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen hos de mest populära rederierna. Hos oss hittar du alltid kryssningar till marknadens lägsta pris. En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade

Andra destinationer