Hurtigruten
13

Hurtigruten

  • Naturupplevelse i fokus
  • Kryssningar längs Norska kusten och Antarktis
  • Närproducerade råvaror ombord

Hurtigruten erbjuder vackra och naturnära standard- och expeditionskryssningar längs Norska kusten, Antarktis och Svalbard. Rederiet har en lång historia och rutten mellan Bergen till Kirkenes, längs kustlinjen, kallas ofta som världens vackraste sjöresa.

Ombord alla Hurtigrutens fartyg finns det ett expeditionsteam som erbjuder informationsrika föreläsningar, aktiviteter och utflykter på destinationerna. På en kryssning kan ni njuta av mat från närproducerade råvaror och rederiet samarbetar med flera lokala producenter längs Norska kusten. På däck och i land på destinationerna rekommenderas vindtäta och varma kläder, det är inget krav på att klä upp sig till middagarna men det är helt okej om man vill det.

Hurtigrutens enastående destinationer

Hurtigrutens främsta destination är norska kustlinjen bland norska fjordar och magiska landskap. Den klassiska Hurtigrutenresan längs Norges kust tar ca 6–12 dagar beroende på om det är en rundresa. När ni går iland leds utflykter och expeditioner av duktiga guider. Har du tur får du uppleva gyllene midnattssol eller det färgsprakande norrskenet, beroende på säsongen.

Rederiet har expanderat från de norska vattnen och erbjuder idag även kryssningar i Antarktis, Europa, Grönland, Island, Svalbard, Nordvästpassagen, Nordamerika, Karibien, Centralamerika, Sydamerika samt kryssningar över Atlanten. 

Ytterligare information om kryssningar med Hurtigruten

Hurtigruten: Aktiviteter ombord 
Hurtigruten: Målgrupp och prisnivå
Mat ombord Hurtigruten
 Hurtigrutens historia

Fartyg

Hittade