Panamakanalen

Här väntar intressant historia, kultur och äventyr i både Karibien och Centralamerika. Resenären får ta del av flera av världens mest exotiska platser och kryssa den över 100-år gamla historiska rutten!

Panamakanalen

Kryssningar i Panamakanalen

Panamakanalen är en riktigt klassisk kryssningsdestination. Under en kryssning via Panamakanalen väntar intressant historia, kultur och äventyr i både Karibien och Centralamerika. Här får du ta del av flera av världens mest exotiska platser och kryssa den över 100-år gamla historiska rutten!

Historiska Panamakanalen

Genom den 77 kilometer långa kanalen kan du kryssa från Atlanten till Stilla havet, men otroligt mycket att se på vägen. Den över 100 år gamla kanalen är ett innovativt teknikunder! En kryssning genom Panamakanalen är en unik upplevelse längs det tropiska och skiftande landskapet och det finns också en hel det utflykter att göra i land. Under kryssningen besöker fartyget flera av Centralamerikas mest fantastiska platser som Costa Rica, Puerto Rico, Mexiko, Guatemala och Panama.

Kryssningar i Panamakanalen

Det finns ett stort utbud av kryssningar till Panamakanalen som utgår från USA:s hamnstäder som LA, Miami eller Fort Lauderdale. Det finns även kryssningar som utgår från Puerto Rico och går via Panamakanalen till USA. Kryssningarna varar ofta ca 10 dagar till 2–3 veckor. Det finns även kortare som varar 7 dagar. Om du vill åka på en längre tur runtom i Sydamerika så finns flera långkryssningar att välja mellan. Rederier som kör via Panamakanalen är bland annat populära Royal Caribbean, Carnival, Princess Cruises och Norwegian Cruise Line.

Kryssning i Karibien via Panamakanalen

Det finns många kryssningar i Karibien som även besöker i Panamakanalen. Dessa kryssningar passerar vanligtvis första delen av kanalen och besöker sedan Gatunsjön innan de återvänder till Karibien igen. Ett trevligt val för den som vill se en del av Panamakanalen! Besök grönskande natur, pittoreska byar och prova nya kulinariska upplevelser längs vägen. Här väntar pärlvita stränder och mayaruiner, äventyrsaktiviteter och allt som gör resan oförglömlig.

Kryssning mellan Atlanten och Stilla havet

Vill du uppleva hela Panamakanalen så bör du välja en kryssning som tar dig från Atlanten till Stilla havet. Det finns flera trevliga kryssningar som utgår från Florida sedan via Karibien igenom Panamakanalen för att sedan fortsätta upp längs den mexikanska kusten till Los Angeles (eller andra hållet). Förutom dessa finns det flera andra trevliga alternativ, bland annat en jorden runt kryssning via Panamakanalen – en upplevelse för livet!