Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Kryssning med Norwegian Sun under Lion Gate Bridge i Vancouver

Norwegian Cruise Line

Med Norwegian Cruise Line kan du åka på kryssning till fantastiska destinationer. Ombord på Norwegians fartyg har alla åldrar en härlig semester med god mat, hög komfort och roliga aktiviteter medan ni åker till nästa spännande resmål. Rederiet är bland annat ett mycket populärt val för kryssningar i den karibiska övärlden.

  • Passar för alla åldrar
  • Populärt i Karibien
  • Familjehytter finns
  • Stort matutbud

Destinationer

Norwegian Cruise Line erbjuder kryssningar i hela världen: Medelhavet, Karibien, Hawaii, Alaska, Panamakanalen, Sydamerika, Australien, Afrika, Asien och mycket mer. Norwegian har utnämnts till ledande kryssningsrederi i Karibien 7 år i rad, och har ett stort utbud av härliga Karibienkryssningar med olika varaktighet som avgår från USA. På destinationerna väntar exotisk natur, paradisstränder och oförglömliga intryck.

Målgrupp och prisbild

Norwegian Cruise Line tilltalar en bred målgrupp och passar för alla åldrar. Rederiet tillhör den lägre prisgruppen med mycket prisvärda kryssningar med bra standard. Här kan ni ha en härlig semester oavsett om ni är en barnfamilj som reser, ett par eller en grupp vänner.

Ombord hos Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line erbjuder en härlig resortkänsla på moderna och välinredda kryssningsfartyg. Fartygen är luftiga med en öppen ”Waterfront”, ett härligt promenadstråk med utsikt över havet. Norwegian har etablerat konceptet Free at Sea för att att gäster ska känna sig fria och inte behöva passa några middagstider eller följa speciella klädkoder. Klä dig som du vill och ät middag när det passar dig! Medan ni kryssar till nya destinationer finns gott om aktiviteter att roa sig med ombord. Prova att köra på ett racingtrack uppe på däck, ha roligt i poolen och vattenlandet, shoppa i butiker, prova sporter, bowla och mycket mer. Om du vill skämma bort dig själv finns en härlig spaavdelning. Eller kanske vill du bara koppla av med en god bok i solstolen eller i en av fartygens bekväma lounger!

Sviter och hytter

Det finns olika boendealternativ ombord på fartygen. Du kan välja mellan lyxsviter, rymliga insideshytter, rum med havsutsikt, minisviter, hytter med egen balkong, medmera. Om ni reser med familjen är det enkelt att hitta rymliga alternativ som passar för grupper. Det finns även studios för ensamkryssare. Gemensamt är vacker och stilren inredning, komfort och moderna faciliteter.

Lyxsvit: The Haven

Norwegian har lanserat ett lite lyxigare boendekoncept till sina resenärer, The Haven. De som bestämmer sig för att bo i The Haven har en egen restaurang och poolområde med jacuzzis. Utrymmet är luftigare och här finns även lounger för avkoppling. Sviterna är rymliga och det finns olika varianter att välja mellan beroende på hur många ni är och såklart vad ni vill ska ingå. Det finns sviter med egen jacuzzi, privat terass, stora fönsterväggar, vältilltagna sociala utrymmen och även sviter för den stora familjen. Sedan har ni såklart tillgång till alla övriga utrymmen på skeppet också. De som bor i The Haven har en butler 24 timmar om dygnet.

Mat och dryck

Det finns ett stort utbud av restauranger och caféer ombord med rätter och menyer som passar för allas önskemål. Det finns uppemot 3 huvudmatsalar och bufféer, grillrestauranger, Steakhouse, pizza, asiatiskt och mycket mer. Utvalda fartyg kan ha unika restauranger, som tapasbarer och brittisk pub. Måltider ingår i din bokning, men om du vill äta på en av specialrestaurangerna så får du betala en avgift. Men de flesta gäster upplever att det inte behövs. Alkohol och läsk ingår inte i din bokning medan kaffe, te, vatten, frukostjuice ingår. Det finns dryckespaket att lägga till i din bokning så att du slipper hålla koll på notan, med även alkoholfria paket för unga.

Läs mer om innehåll och pris för dryckespaket hos Norwegian Cruise Line här.

Underhållning

Du kommer aldrig ha en tråkig stund ombord på kryssningsfartyget! Framåt kvällen väntar underhållning med kasino, nattklubb, Broadwayshower, rockevent, akrobater och mycket mer. Om du känner för en lugnare kväll kan du njuta av livemusik med jazz & blues och en komedishow, eller varför inte med en cocktail i någon av barerna. Beroende på hur lång kryssningen är så anordnas flera oförglömliga fester uppe på däck under stjärnhimlen.

Barn och unga

Det finns mycket att göra för barn ombord på Norwegians fartyg. För barn och unga upp till 17 år finns aktivitetsprogram med kreativa aktiviteter, musik och dans. Programmen för de yngre heter Splash Academy och är anpassade efter åldersgrupperna 6 månader-3 år, 3–5 år, 6–9 år och 10–12 år. Grupprogrammen leds av erfarna och engagerade ledare som arbetar för att alla ska känna sig inkluderade och ha roligt. För tonåringar i åldern 13–17 finns programmet Entourage där det anordnas egna danskvällar, tv-spel, film, roliga sporter och mycket mer. Och för att inte tala om det stora vattenlandet på däck med fartfyllda rutschkanor! Det finns även dedikerade utrymmen med aktiviteter för bebisar, så kallade Guppies. Om de vuxna skulle vilja ha en stund för sig själva så erbjuds barnpassning för barn i åldern 3–12 och under 3 år ombord på Norwegian Escape.

Läs mer här om att åka på kryssning med barn.

Kryssningsfartyg

Norwegian har fartyg i olika storleksklasser som alla är innovativt designade för flexibilitet och komfort. Här kan du se alla kryssningsfartyg i flottan.

Sun-klassen

Norwegian Sun är den äldsta klassen hos Norwegian, men precis som övriga skepp har även dessa genomgått stora renoveringar de senaste åren. Så sent som 2017 gjordes renoveringar på Norwegian Sky och 2018 på Norwegian Sun. Fartygen är lite mindre vilket uppskattas av många gäster, då är väntetider vid på- och avstigning som kan uppstå på större skepp oftast inte finns här.

Pride of America

Skeppet kryssar runt öarna på Hawaii och har ett speciellt utseende med den amerikanska flaggan illustrerad på skeppets sidor. America Line är ett mindre skepp och har också renoverats löpande. Både utanpå och inredningen inuti skeppet är inspirerad av USA, med restauranger och sociala utrymmen med namn på kända städer och byggnader runt om USA.

Spirit-klassen

Norwegian Spirit byggdes 1998 och väntas vara nyrenoverad år 2020, med den största genomgående moderniseringen hittills i allt ifrån hytter, design och restauranger.

Jewel-klassen

Denna klass är den fjärde största i Norwegians flotta. Fartygen byggdes alla mellan 2005 och 2008 men de har sedan dess renoverats och modernisersats.

Epic-klassen

Norwegian Epic hamnade i kategorin av de största fartygen i världen när det lanserades år 2010. Här har alla utomhushytter balkong och det är väldigt hög nivå på underhållning ombord - kanske den bästa till sjöss. För ensamresenären är detta skepp också fördelaktigt då det finns flera rum där man inte behöver betala "single supplement fee" (avgift för ensamresenärer.)

  • Norwegian Epic: Norwegian Epic: Längd 330 m, 4100 passagerare, 19 våningar

Breakaway-klassen

I Breakaway-fartygen har Norwegian fokuserat på att utforma hytterna med en smidighet och komfort som ska ge gästerna en riktig "breakaway", det vill säga avbrott från vardagen. Behagliga och varmafärger dominerar rummen samtidigt som man har den senaste tekniken i hytterna. Fartygen har mycket öppna ytor och här lanserades för första gången "The Waterfront", en strandpromenad utmed sidan med restauranger och lounger.

Breakaway Plus-klassen

Skeppen har liknande design och egenskaper som Breakaway-klassen men är 10% större. Norwegian Bliss hade sin första tur 2018, och på fartyget finns bl. a. en Observation Lounge längst fram där du kan få många vackra vyer.

Kommande fartyg

Under sex år framåt med start 2022 kommer ett nytt skepp byggas varje år enligt nuvarande information, så kallat Project Leonardo. Varje skepp kommer ha en kapacitet på 3300 passagerare (double occupancy). Fokus på dessa skepp är att resenären ska komma ännu närmare havet, genom att på de lägre däcken erbjudas större sociala ytor med pooler, restauranger och bredare däck. Dessa skepp kommer inte vara de största på marknaden med snarare ha bättre teknik, prestanda och andra faciliteter som inte funnits tidigare, enligt rederiet.

;