Dubai

I Dubai finns ett stort utbud av aktiviteter för turister med fokus på vatten, sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter.

Enormt utbud av aktiviteter

I Dubai finns ett stort utbud av aktiviteter för turister med fokus på vatten, sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter. Dubai har många fina golfbanor och stränder, men också många ovanliga aktiviteter som till exempel sandslalom, ökensafari och kamelkapplöpning. Precis som staden är också matutbudet en blandning mellan det traditionella och det moderna. Du hittar ett stort urval av matställen, från enkla gaturestauranger till de bästa gourmetupplevelserna. Passa på att smaka på Dubais mest populära rätt, shawarma, som är en sorts smörgås med olika sorters strimlat kött.

Dubai är både en stad och ett emirat i Förenade Arabemiraten. I staden bor cirka 2,5 miljoner invånare, och är känd för sina grandiosa byggnader. Upplev det femstjärniga hotellet Burj Al Arab och världens högsta byggnad på otroliga 828 meter, Burj Khalifa. Ett berömt landmärke i Dubai är Palm Jumeirah, den trädformade ö som byggts upp i havet och som tro det eller ej, syns ända från månen. På den konstgjorda ön finns hotell, villor och flerbostadshus.

Världens största guldmarknad

Dubai har blivit ett mecka för de shoppingintresserade. Besök Mall of Emirates, ett enormt köpcenter med hundratals butiker, flera biografer, otaliga restauranger och till och med en egen slalombacke. Gold Souk, en av världens största guldmarknader, är också värt ett besök.