Indiska Oceanen

Glid fram på ett lyxfartyg och gå iland vid turkost vatten och kritvita, palmkantade stränder så låg ögat når. Gör dig redo för romantiska solnedgångar och en värld lång ifrån vardagen

Kryssningar i Indiska Oceanen

Indiska Oceanens öar är fantastiska att besöka genom en kryssning. Tropiska paradis som Maldiverna, Mauritius och Seychellerna men också Madagaskar, Indonesien och Sri Lanka är en semester för livet! Glid fram på ett lyxfartyg och gå iland vid turkost vatten och kritvita, palmkantade stränder så låg ögat når. Gör dig redo för romantiska solnedgångar och en värld lång ifrån vardagen. I Indiska Oceanen finns det fantastiska rutter där flera startar i Indien och går via Sri Lanka till Maldiverna. Det finns även kryssningar som startar i Australien eller Nya Zealand. Kryssningarna är från 7 dagar för envägskryssningar och vanligtvis från 14 eller längre dagar vid tur och retur till samma avresehamn.

Rederier

Flera rederier har fartyg som går genom Indiska Oceanen på sina längre rutter, bland annat på jorden runt kryssningar. Rederier som erbjuder kryssningar till Indiska Oceanens destinationer är bland annat Princess Cruises, Regent Cruises, Seabourn, Silversea Cruises. Costa Cruises är bland annat ett rederi som har kryssningar till Maldiverna.

Kryssningar i Maldiverna

I Maldiverna finns över 1000 tropiska öar. På en kryssning i Maldiverna får du förundras över kristallklart varmt vatten, natursköna laguner och färgsprakande korallrev. Utforska städernas livliga kultur med matmarknader fulla av tropiska frukter och väldoftande kryddor, spännande arkitektur och kulinariska upplevelser. Maldiverna är en fest för alla sinnen! Det finns kryssningar som endast besöker Maldiverna, och dessa startar i huvudstaden Malé. En annan populär tur är att åka på en envägskryssning mellan Indien och Maldiverna med stopp på Sri Lanka. Rutten går även att åka via Seychellerna. Utbudet kan dock vara ganska begränsat beroende på säsongen.

Kryssning till Bali: Indonesien

Indonesien är en destination som ofta finns med på längre rutter, till exempel de som går från Australien till Asien där Bali vanligtvis är ett av stoppen. Grönskande Bali är ett underbart resmål med gyllene sandstränder, kulturella sevärdheter, avkoppling och äventyr. Ta en tur med shopping bland lokala hantverk, tyger och traditionell rökelse och prova färska skaldjur direkt från havet. Kryssningar i Indonesien kombineras ofta med en längre kryssning i Asien, och det finns kryssningar till Bali från bland annat Australien, Dubai och Singapore.

Hittade