Heraklion, Kreta

Heraklion är en livlig stad där gammalt möter nytt och skapar en alldeles unik atmosfär. Kreta är ett fantastiskt stopp under en kryssning i Medelhavet!

Kryssning till Kreta

Den grekiska ön Kreta är ett populärt stopp under en kryssning i vackra medelhavet. Kryssningar går till hamnen i Heraklion och här är det nära till historiska sevärdheter, fantastisk shopping och underbara sandstränder med klarblått vatten. Heraklion är en livlig stad där gammalt möter nytt och skapar en alldeles unik atmosfär. Kreta är ett fantastiskt stopp under en kryssning i Medelhavet!

Kryssningar till Kreta: Heraklion

Heraklion på Kreta är ett vanligt stopp under kryssningar som går i både östra och västra Medelhavet. Det finns flera olika rutter och varaktigheter att välja mellan. De flesta kryssningar varar i ca 7–14 dagar, men det finns också ett stort utbud av långturer som varar i 3–4 veckor. Det finns sällan kryssningar som avgår från Heraklion, utan kryssningarna utgår vanligtvis från någon av de stora hamnarna i Monte Carlo, Genoa, Barcelona, Marseille eller Venedig och stannar till i Heraklion under en dag.

Väljer man en längre tur så kan man täcka in flera stopp i både västra, södra och östra Medelhavet under samma kryssning. Det går även långturer via Kreta som åker i mellanöstern, Asien och Stilla havet. Under medelhavskryssningar via Kreta kan du också få uppleva fantastiska platser som Malta, Mallorca, Cypern, grekiska övärlden, Italiens och Frankrikes kust och mycket mer.

  • Sevärdheter i Heraklion

Heraklion, eller Iráklion som staden heter på grekiska, är en fantastisk utgångspunkt för några av Kretas främsta historiska platser. Här finns också underbara sandstränder, riktigt bra shopping och resorter med roliga aktiviteter för alla åldrar. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen.

  • Stränder i Heraklion

Det finns flera fina stränder inom några kilometer från staden. Vid stränderna finns vanligtvis hotell, matställen och uthyrning av olika vattensporter som jet ski, kayak, snorkling och båtturer. Stranden Matala och närliggande Pitsidia är omtyckt för sitt kristallklara vatten och gyllene sand, omgiven av klippiga grottor och grönska. En annan fin sandstrand är Lygaria Beach som är fin för bad och snorkling Agia Pelagia Beach ligger vid en charmig liten by och är omtyckt för sin långa, lugna sandstrand.

  • Shopping i Heraklion

Som Kretas största stad har Heraklion ett väldigt bra shoppingutbud jämfört med andra turistorter på ön. Kreta är särskilt känt för sitt vackra smyckessmide och lokala produkter som olivolja, kryddor och honung. I Heraklion finns välkända märken och kedjor som H&M, Mango och Zara, men du kan också hitta flera marknader där du kan göra fynd bland hantverk och souvenirer. På gatan Daedalou hittar du exklusiva märken och produkter inom parfymer, kläder och accessoarer.

Ta ett besök på den historiska gatan 1866 och Central Market, ett livligt marknadsstråk där du kan handla allt ifrån kläder till färsk frukt och souvenirer. I Heraklion finns även Kretas största köpcenter, Talos Plaza. Här finns kända modebutiker och skoaffärer blandat med inhemska produkter som Kretas egna kosmetikmärken.

Staden Heraklion

Kryssning är det bästa sättet att närma sig Heraklion – från havet ser du staden ta form i medelhavsljuset med berget Yioúhtas i bakgrunden och den gamla fästningen i hamnen. Heraklion är en stad full av spännande kontraster där moderna faciliteter blandas med historiska platser. Det är till synes en modern stad med sina butiker, restauranger och klubbar. Men inne i gamla stan är resterna av ett antikt samhälle tydliga. Den imponerande stadsmuren ringlar sig runt bebyggelsen med utsmyckade byggnader, charmiga gränder och fontäner, och här inne finns många av stadens sevärdheter. Här finns också den pittoreska gamla hamnen med sitt eget fort, Koules fästning, som vakar över hamninloppet.

Palatset Knossos

Heraklion är en fin utgångspunkt för att utforska flera av regionens historiska platser. Utöver Heraklion stad så är det väldiga palatset Knossos som är den populäraste sevärdheten. Byggnaderna tros vara lika gamla som de egyptiska pyramiderna och ligger ca 5 kilometer från staden. Hit tar man sig med buss från stora torget eller med taxi. Många sägner och myter omgärdar Knossos, bland annat legenden om minotaurus och labyrinten.

Rethymnon

Från Heraklion kan du ta en dagsutflykt till den gamla staden Rethymnon. Rethymnon är en av Greklands mest välbevarade medeltida städer, och har en väldigt romantisk atmosfär. Här blandas venetiansk, turkisk och grekisk arkitektur längs vinglande kullerstensgator och gamla fort. I den vackra hamnen kan du ta en fika eller middag på någon av uteserveringarna och njuta av utsikten.

Hersonissos

Livliga Hersonissos är en populär resort och ligger ca 26 kilometer från Heraklion. Här hittar du en härlig mix av vacker kust och underhållning på hög nivå. I Hersonissos finns fina badstränder, god mat och shopping. I butikerna kan du shoppa allt från souvenirer till smycken och mode, och det finns ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och klubbar. Här finns aktiviteter för hela familjen med två roliga vattenparker och ett stort Aquarium. Här finns också Kretas enda golfbana.

Bra att veta!

  • Rederier

De flesta stora kryssningsrederierna erbjuder kryssningar i Medelhavet. Populära MSC Cruises, Costa Cruises, Azamara Cruises, Oceania Cruises och Regent Cruises erbjuder kryssningar via Heraklion på Kreta.

  • Kryssningsterminalen

Kryssningsfartygen lägger till i Heraklions hamn. Från fartyget erbjuds ofta busstransport till kryssningsterminalen några minuter bort, och härifrån är det bara en trivsam 15 minuters promenad in till stan och alla dess sevärdheter. Vill man hellre ta taxi så står de väntandes direkt utanför passagerarterminalen. I kryssningsterminalen finns det en turistinformation där man bland annat kan få tag på stadskartor över Heraklion.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Under en kryssning får du chansen att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade

Andra destinationer