Genua

De färgsprakande husen, slingriga kullerstensgatorna och den pampiga arkitekturen gör Genua till ett spännande resmål. Blandningen av gammalt och nytt gör också att alla i resesällskapet kan hitta något som lockar.

Kryssning från Genua, Italien

Genua är en hamnstad vid medelhavskusten i Ligurien i Italien. De färgsprakande husen, slingriga kullerstensgatorna och den pampiga arkitekturen gör Genua till ett spännande resmål. Blandningen av gammalt och nytt gör också att alla i resesällskapet kan hitta något som lockar. Härifrån kan du åka på en fantastisk kryssning i Medelhavet.

Kryssningar i Medelhavet via Genua

Det finns olika kryssningar att välja mellan som går via Genua. Vanligast är en 7-dagarskryssning som utgår från Genua, eller har staden som ett stopp på rutten. Då utgår fartyget från de andra stora kryssningshamnarna i västra Medelhavet: Venedig, Barcelona, Rom eller Marseille. Detta är ett perfekt sätt att kombinera en storstadsweekend med en kryssning och hinna med det bästa av två världar under en semester.

Väljer man en längre tur så kan man täcka in flera stopp i västra Medelhavet under samma kryssning. En kryssning i Medelhavet kan utgå från Genua och åka via fantastiskt vackra platser som Sicilien, Malta, Spanien, Ibiza, Korsika, Sardinien och Mallorca innan den vänder tillbaka till Genuas hamn. På en kryssning från Italien får du verkligen uppleva medelhavets pärlor!

Rederier

Det italienska rederiet MSC Cruises har många kryssningar i denna region, men även andra kryssningsrederier finns i området och erbjuder kryssningar med varierande rutter. Från Genua kan du också åka med populära Costa Cruises. Även Princess Cruises och Disney Cruises åker i Medelhavet och har rutter som går via Genua.

Ta dig hit

Om man väljer att påbörja sin kryssning i Genua, gör man rätt i att planera in några extra dagar i Genua före eller efter kryssningen för att få uppleva hamnstadens fantastiska atmosfär. Till Genua tar man sig lämpligast med flyg till Milanos Malpensa Airport och därefter med tåg från Milano till Genua.

Kryssningsterminalen i Genua

Kryssningsfartygen lägger till vid Stazione Marittima som ligger inne i stan. Härifrån kan du promenera till många av sevärdheterna i Genua. Ska man vidare med tåg så ligger Genova Piazza Principe Train Station nära. På kryssningsterminalen finns det flertalet småbutiker och övriga bekvämligheter.

Sevärdheter i Genua

Genua är en italiensk pärla belägen på en sluttning vid liguriska havet i nordvästra Italien. Innerstaden är verkligen en glädjespridande färgklick där den ena fasaden inte är den andra lik. Staden har inte samma turistanpassade känsla som andra resmål, och här kan du njuta desto mer av det äkta Italien. Vare sig du besöker Genua under en dagsutflykt på en medelhavskryssning eller tar några extra dagar i staden, så finns här något för dig!

Genua stad och områden

Genua är perfekt för att ge sig ut på upptäcktsfärd. Nära kryssningsterminalen ligger den gamla hamnen Porto Antico som sjuder av liv. Här blandas gammal och ny arkitektur, moderna restauranger och historiska caféer. Här ligger stadens sjöfartsmuseum samt Europas största akvarium, l'Acquario di Genova. Från gamla hamnen är det inte långt till Genuas historiska stadsdel som är ett myller av slingriga gränder och smala passager. Den enda öppningen i bebyggelsen är Piazza San Lorenzo med sin imponerande katedral i gotisk stil.

För en magnifik panoramautsikt över hela Genua rekommenderas att ta sig upp längs de branta gatorna till Spianata di Castelletto. Här kan man njuta av den vackra vyn med ett myller av osymmetriska taknockar som mynnar ut i det glittrandet havet.

Genua strand och Portofino

Ligurien stoltserar med en otroligt vacker och dramatisk kust. Även om Genua är en kuststad så har staden mest mindre, privata strandremsor. Men det finns gott om badorter runtomkring som Sestri Levante och Alassio. Ca 1 timme från Genua ligger Portofino, som är klassad som Italiens och kanske hela Medelhavets vackraste ort. Pittoreska kuststaden Portofino har varit en exklusiv turistort ända sedan 1800-talet för sina fantastiska omgivningar med turkost hav, grönska och klipptrappor ner i det klara vattnet från de färgglada husen.

Shopping i Genua

För den shoppingsugne så finns de stora shoppinggatorna runt Piazza de Ferrari, ett stort torg med en pampig fontän som mittpunkt. I dessa kvarter hittar man allt från exklusivt italienskt mode via stora shoppingkedjor till små boutiquer. Mest känd som shoppinggata är den breda avenyn Via XX Settembre i centrum. Här finns designbutiker och populära modekedjor. På en sidogata finns den populära gallerian Rinascente. I området Maddalena hittar du ett nät av smågator med spännande butiker och matställen.

Utflyktsmål i Genua

I Genua finns hela 42 palats i centrum, rolli, från stadens glansdagar som numera tillhör Unescos världsarv. Palatsen är ett måste under ett besök i staden, och de finaste ligger vid Via Garibaldi. Palazzo Rollo är öppet för besökare och här kan du strosa bland exklusiva marmorgolv, kristalldekorationer och anrika konstverk på väggarna. Palazzo Ducale, som förr var hem åt stadens ledare, är numera ett omtyckt konstmuseum. I Genua finns också en av landets mest romantiska parker, Parco Durazzo Pallavicini. Parken är populär för sina vackra vattenfall, fontäner och blommande grönska. Här är det lätt att spendera ett par timmar med att bara promenera och titta på parkens skådespel.

Mat och dryck

Genuas restauranger bjuder på en hel del genuin italiensk mat. Stadens paradrätt är Trofie, en pasta i pestosås. För goda pastarätter kan du ta ett besök på Il Genovese, som är omtyckt för sin enkla men goda mat och särskilt för sin utsökta pesto. Menyerna innehåller också mycket gott från havet. På Osteria di Vico Palla kan du prova friterad fisk i stora portioner. På Ristorante Montallegro kan du beställa meter-långa pizzor och flera lokala specialiteter. För en god koppp kaffe och autentiska italienska bakverk kan du besöka Pasticceria Tagliafico, ett traditionellt fikaställe. Och såklart, stadens alla glassbarer - Gelaterias!

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Andra destinationer