Ibiza

Ibiza

Stillhet, vackra vyer av öns grönskande natur och turkosa hav. Fascineras av den historiska stadsdelen Dalt vila eller besök de trevliga restaurangerna och uteserveringarna.

Kryssning till Ibiza

Den spanska ön Ibiza är stark förknippad med trendiga nattklubbar, konserter och mycket party. Men denna vackra ö har mycket mer att erbjuda. Upplev stillheten och de vackra vyerna av öns grönskande natur och turkosa hav, eller fascineras av den historiska stadsdelen Dalt vila. Här är det aldrig långt till trevliga restauranger och uteserveringar. Under en kryssning till Ibiza får du uppleva några av Medelhavets vackraste platser!

Åka på kryssningar till Ibiza

Ibiza ingår oftast som ett stopp på kryssningar i västra Medelhavet som utgår från hamnar i bland annat Genua, Marseille eller Mallorca. Vanligast är 7-dagarskryssningarna men det finns både längre och kortare rutter att välja mellan. Under en kryssning via Ibiza kan man också stanna på fantastiska platser som Neapel, Olbia, Portofino och Livorno (Italien), Barcelona, Sardinien, St. Tropez, och mycket mer under resans gång. En kryssning i Medelhavet är en fantastisk upplevelse med äkta paradisstränder, spännande hamnstäder och massor med roliga aktiviteter ombord på fartygen.

Rederier

Flera av de största och mest populära rederierna har kryssningar i Medelhavet. Både Celebrity Cruises, Costa Cruises, MSC Cruises och Regent Cruises erbjuder rutter som går via Ibiza.

Kryssningsterminalen

Kryssningsfartyg lägger vanligtvis till i Ibiza Town, huvudorten på ön. Här finns två anläggningsplatser. Carrer de Botafoch ligger ca 1,5 km från centrum medan Avinguda de les Andanes ligger direkt i anslutning till citykärnan. Det går fint att promenera till centrum från båda bryggor. Vill man hellre spara sin energi så erbjuds ofta Shuttlebuss från Carrer de Botafoch till centrum.

Stränder på Ibiza

Ibiza har väldigt många vackra stränder att välja mellan. För att bara nämna några så är Cala Conta och Cala Bassa populära för sitt kristallklara vatten och pärlvita sand. San Miguel är en barnvänligare strand som är skön att spendera en dag i solstolen på. Las Salinas har hög feststämning och mycket liv från människor och strandbarernas musik. Cala Xarraca är med sitt turkosa vatten och klippiga omnejd perfekt för snorkling. Den längsta stranden på ön är Playa d'en Bossa Beach, och här finns flera restauranger och barer nära. Om du vill ha mer lugn så finns Talamanca, vars härliga strand känns mer undangömd från grupperna.

Shopping och mat

På Ibiza kan du shoppa design och mode i öns stora antal av butiker. I Sant Antoni hittar du varuhus och butiker med accessoarer, märkeskläder och hantverk. Ibiza har flera livliga marknader med spännande shopping, och det är verkligen värt att besöka en av öns hippiemarknader. På Punta Arabí, den största marknaden, kan du handla hantverk och lyssna på livemusik. San Juan Market bjuder på lokala råvaror, drycker och handgjorda ting.

När det är dags för middag är det spansk paella och en läskande Sangria som gäller på en av de charmiga uteserveringarna. Här finns också en hel del internationella influenser, men om du vill prova det autentiska spanska köket kan du exempelvis boka bord på Es Boldado, som dessutom har en vacker vy från restaurangen, eller Can Terra, en livlig bar och socialt middagsställe. Om du vill äta middag på stranden så ligger restauranger La Escollera, så vackert det bara går med storslagen utsikt över det turkosa medelhavet.

Utflykter på Ibiza

Vill man upptäcka mer av ön så kan man göra en utflykt till orten San José i Ibizas sydvästra del. Detta är en vacker traditionell by med kritvita husfasader, mysiga gränder och bra restauranger. Den fullkomliga kontrasten till San José är San Antonio, som är Medelhavsområdets mecka för housemusik och legendariska nattklubbsmiljöer. Dessutom kan San Antonio stoltsera med en världsberömd solnedgång som färgar himlen i röda, rosa och orangea nyanser. På norra delen av Ibiza kan man besöka de historiska grottorna Caves Can Marca, som förr använts av smugglare och soldater.

Sevärdheter i Ibiza

Ibiza ligger utanför Valencias kust i Spanien. Det första man tänker på i samband med Ibiza är ofta heta partynätter och livliga strandbarer. Men faktum är att Ibiza också har otroligt vacker medelhavsnatur, rik kultur och god mat på trevliga restauranger. I Ibiza stad finner man bra shopping och en fantastisk hamn. Men mest lockar ändå stadsdelen Dalt Vila, ett pittoreskt medeltidsområde med branta smala kullerstensbelagda gator, spännande arkitektur och sina egna stadsmurar. Går du ända upp till toppen av området så belönas du med en magnifik utsikt över Ibiza och dess hamnområde. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen.

Hittade

Andra destinationer