USA

Oavsett var i USA du väljer att åka på kryssning ifrån, så rekommenderar vi kombinationen av en roadtrip med en kryssning. Möjligheterna är oändliga!

Kryssningar i USA 

Det finns ett oändligt utbud på fantastiska kryssningar i USA. Kryssningarna utgår från USA:s stora hamnstäder på öst-och västkusten. Här kan du åka på kryssning till Karibien och Västindien, utforska Alaskas nordliga vildmark eller njuta av en kryssning till tropiska Hawaii. Upplev hösten i New England med en kryssning längs östkusten upp mot Kanada. Du kan dessutom kombinera kryssningen med en semester på USA:s fastland. 

 

Kryssning till Karibien 

Drömmer du om en lyxig kryssning till vackra paradisöar, kristallklart vatten och pärlvita ständer i solen? Då är en kryssning till Karibien rätt val för dig. Karibien är den mest populära kryssningsdestinationen, och det finns oändligt med kryssningar med olika varaktigheter och prislägen. Karibienkryssningar avgår vanligtvis från Floridas hamnstäder som Miami, Fort Lauderdale, Orlando och Tampa. Det kan också gå kryssningar till Karibien från New Orleans, Galveston (Texas) och ända uppifrån Baltimore och New York på östkusten. 

 

Under resans gång får du gå iland på olika öar i Karibien. Några av de mest populära platserna i Karibiens övärld är Bahamas, Cozumel, Barbados, Aruba, Jamaica och mycket mer. Längden på kryssningarna är allt från ett par dagar till flera veckor. 

 

Kryssning till Alaska 

Det blir alltmer populärt att åka på kryssning till Alaska, ett fantastiskt sätt att utforska Nordamerikas föränderliga vildmark. Här får du gå iland i Alaskas mysiga kuststäder. Njut av unika utflykter som valsafari och äventyr i den mäktiga naturen. Kryssningar till Alaska avgår från Seattle och går längs Alaskas kust upp mot Vancouver i Kanada. Besök ikoniska platser som Glacier Bay, Juneau, Anchorage och Skagway. Det går även kryssning till Alaska från San Diego, Los Angeles och San Francisco. Kryssningarna brukar vara ca 7 dagar men det finns även längre som är runt 2-3 veckor. 

 

Kryssning till Hawaii 

Hawaii är en klassik kryssningsdestination från USA:s kust. De största öarna på Hawaii är Oahu, Kauai, Maui och Big Island. På Oahu ligger huvudstaden Honolulu. Kryssningar till Hawaii utgår från Los Angeles, San Francisco och Seattle. Under en kryssning får du gå iland på flera av de vackra öarna och det är även vanligt att fartyget stannar till i Mexiko innan ni vänder tillbaka till USA. Kryssningarna varar vanligtvis i ca 2 veckor, men det finns även längre i 3-4 veckor. Det finns till exempel kryssningar på ca 30 dagar som kombinerar besök i Hawaii, Samoaöarna, Pago Pago och Tahiti. 

 

Kryssning till New England 

New England är en otroligt vacker region som innefattar flera stater på östkusten. De är kända för att ha fantastisk natur med djupa skogar, mysiga resorter och kuststäder, sandstränder och mycket historia. Det finns flera kryssningar som går längs New England till Kanada och tvärtom. Avresehamnarna är främst Boston, New York och Cape Liberty i USA och Montreal och Quebec i Kanada. Kryssningarna varar vanligtvis i ca en vecka, men det finns även längre kryssningar som kryssar från New England till Europa på ca 2-3 veckor. 

 

Bästa tiden att åka 

Det finns kryssningar mellan USA och Karibien året runt, men högsäsongen i Karibien är främst mellan november och april då klimatet är som härligast. Då är utbudet även som störst. Ska man däremot kryssa till Alaska är sommaren den bästa perioden. Hawaii är varmt och skönt året om men har sin regnperiod mellan november och mars. New England och Kanada-kryssningar är särskilt populära på hösten då fartygen glider fram längs färgsprakande, skogsklädda stränder. 

 

Rederier 

Alla stora rederier erbjuder kryssningar från USA. De största och vanligaste är Royal Caribbean, Princess, Carnival, Norwegian Cruise Line och MSC Cruises. 

 

Kombinera en kryssning med en roadtrip 

Oavsett var i USA du väljer att åka på kryssning ifrån, så rekommenderar vi verkligen att kombinera en roadtrip med en kryssning. Ett tips är att planera in en roadtrip vid ankomsten till USA för att sedan avsluta med en avkopplande kryssning innan hemresa. Du får det bästa av två världar under samma semester! Dessa kompletta paket kräver en del planering, och vi kan därför tillsammans med Tur & Retur erbjuda skräddarsydda lösningar där flyg, boende, hyrbil och kryssning är bokat och planerat i ett paket. 

 

Resmål