Sardinien

Strosa i medeltida stadskärnor, njut av äkta italiensk mat och upplev Medelhavets gyllene solnedgångar över havet. Upplev dess vackra stränder och slående natur.

Kryssning till Sardinien, Italien

Sardinien är Italiens näst största ö och en av Medelhavets välbesökta semesterorter. Hit går kryssningar som stannar på de vackraste platserna i Medelhavet. Ön erbjuder många spännande turistmål och sevärdheter, och för att inte tala om perfekta stränder med pärlvit sandstrand och klarblått vatten. Här kan strosa i medeltida stadskärnor, njuta av äkta italiensk mat och uppleva Medelhavets gyllene solnedgångar över havet.

Medelhavskryssning via Sardinien

Det går kryssningar i Västra Medelhavet som stannar på Sardinien. Kryssningarna går främst via Sardiniens hamnar i Olbia och Cagliari. Dessa kryssningar kan utgå från någon av medelhavets hamnorter som Genoa, Marseille, Mallorca eller Venedig, och varar oftast ca 7 dagar innan den vänder tillbaka till avresehamnen. Det finns också längre rutter i Östra Medelhavet som går via Olbia.

Under vissa delar på året kan du åka på kryssning i västra medelhavet från hamnen i Cagliari. Dock är dessa kryssningar lite mer ovanliga. Under kryssningar som går via Sardinien så kan fartygen stanna på fantastiska platser i Spanien, Frankrike, Kroatien och Italien som Valencia, Mallorca, Palermo, Ibiza, Tarragona, Portofino och mycket mer. Om du vill få en helhetsupplevelse av Medelhavet så stanna gärna några dagar på Sardinien före eller efter kryssningen!

  • Sevärdheter på Sardinien

Sagolikt vackra Sardinien bjuder på upplevelser för alla åldrar och intressen. De charmiga gamla byarna skapar en spännande kontrast till jetsetlivet längs smaragdkusten. Men här finns också lugna medelhavsstränder, god italiensk mat och spännande historia i de gamla stadskärnorna. Sätt dig på en uteservering med en glass i solnedgången och blicka ut över det glittrande havet, eller upptäck Sardiniens grönskande natur. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Under en kryssning får du uppleva det bästa från medelhavets övärld!

  • Utflykter på Sardinien

För den som är ute efter en mer aktiv semester passar Sardinien utmärkt för såväl vandring som cykling. Vill man gå på upptäcktsfärd så ska man söka sig till Sardiniens grottor. Neptunusgrottan, som ligger insprängd i den 300 meter höga klippan Capo Caccia, är ett populärt turistmål. Hit tar man sig lättast med båt. Droppstensgrottan Grotta del Bue Marino kan också vara värt ett besök. Vill man istället vara aktiv på havet så finns det många platser som lämpar sig för segling, vindsurfing och dykning. Utanför Costa Smerlardas kust finns La Maddalenas tropiska och så gott som orörda skärgård med laguner och ett rikt djurliv. Området tillhör Olbia-Tempio och är idag en nationalpark och är hem till några av Sardinens vackraste stränder. Du kan ta dig ut till skärgården med färja.

Cagliari

Hamnstaden Cagliari är huvudorten på Sardinien. Här möts historiska byggnader och arkitektur med moderniteter i en härlig mix. Genom staden syns spår av de olika folkslag som intagit staden under århundraden och bidragit till dess unika atmosfär. I gamla stan, Castello, finns spännande museer tillsammans med den romerska domkyrkan och amfiteatern, som är det viktigaste arkeologiska fyndet på Sardinien. Hamnen i Cagliari, Marina, är en omtyckt mötesplats för sina trevliga caféer och promenadstråk. Den 7 km långa Poetto Beach är Cagliaribornas favoritstrand för sitt djupblåa vatten och fina vyer. Här kan du få se en flamingo om du har tur. Stadsbussar går ofta till stranden så det är lätt att kombinera stadsliv och bad under en dag i Cagliari.

Alghero

Alghero är en härlig gammal kuststad. Här finns mycket spännande historia, och den medeltida stadskärnan är omgiven av en ringmur som utgör ett populärt promenadstråk. Gamla staden i Alghero ligger vid vattnet och är väldigt romantisk med sina kullerstensgränder, glassbarer och autentiska restauranger i katalansk arkitektur. Här finns en hel del caféer där man kan sitta i solnedgången och insupa denna historiska stads atmosfär och höga mysfaktor. Alghero bjuder dessutom på fina badmöjligheter i norra delen. Här finns stränder med klarblått vatten omgivna av klippor och grönska, som populära Le Bombarde beach, Mugoni Beach och Maria Pia.

Olbia

Olbia är porten till några av Sardinens vackraste kustremsor längs Costa Smeralda. Den trevliga småstaden har i sig en del spännande historia som går att uppleva på det arkeologiska museet, men är annars ingen typisk semesterort. En av Olbias attraktioner är basilikan San Simplicio som uppfördes redan på 1100-talet. Den gamla stadskärnan bjuder på mysiga promenader längs torg och vindlande gränder, och trevlig shopping bland ett 100-tal butiker. Olbia har också flera marknader där du kan handla närproducerade råvaror, hantverk och souvenirer.

Costa Smeralda

Sandstränder och dramatiskt vackra kustremsor finns det gott om på Sardinien, rent av några av Medelhavets bästa stränder om man får tro lokalbefolkningen. Här kan du njuta av kritvita sandstränder och kristallklart vatten, inte sällan inramat i grönska och klippiga berg med fantastisk utsikt. Inte undra på att Sardinien även går under smeknamnet Strändernas ö. I nordost ligger semesterparadiset Costa Smeralda, Smaragdkusten, som har varit tillflyktsort för kändisar och kungligheter under många år. Costa Smeralda är en exklusiv kuststräcka med vackra badplatser, lyxvillor, restauranger och segelbåtar. I huvudstaden Porto Cervo kan du shoppa märkesvaror och strosa bland pastellfärgade gamla byggnader och trevliga uteserveringar.

Bra att veta!

  • Rederier

Via Sardinien kan du åka med italienska MSC Cruises samt rederierna Regent Cruises och Silversea Cruises. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

  • Ta sig dit

Det är smidigt att ta sig till Sardinien. Både SAS som Norwegian erbjuder direktflyg från Sverige och Köpenhamn till flygplatsen i Olbia. Härifrån tar man sig enkelt vidare till olika delar av ön.

  • Kryssningsterminalen

De allra flesta kryssningsfartyg lägger till i Cagliari, men det finns även möjlighet för de mindre fartygen att lägga sig vid Alghero. Cagliaris hamn ligger ca 10 minuters gångväg från centrum som erbjuder butiker, restauranger och mycket mer. En gratisbuss brukar erbjudas för kryssningsresenärer mellan hamnen och centrum.

  • Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

  • Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade

Andra destinationer