Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

P&O Cruises

P&O Cruises är Storbritanniens största och mest moderna kryssningsrederi. Rederiet har idag åtta fartyg som seglar till över 200 destinationer runtom i världen. P&O har en lång historia och startade för 180 år sedan, och är därmed världens äldsta kryssningsrederi. De har sedan dess utvecklats till att erbjuda lyxiga och klassiska kryssningar med gedigen erfarenhet av att skapa härliga semesterupplevelser.

 • Dricks, mat och underhållning ingår
 • Brittisk stil
 • Finns Adults Only-fartyg
 • Klassiska kryssningar

Om P&O Cruises

P&O Cruises är ett väldigt prisvärt rederi där mycket ingår i kryssningen. Dricks till personalen, helpension med måltider för hela dagen, roliga dagsaktiviteter och kvällsunderhållning ingår. De mellanstora fartygen har en varm och brittisk känsla i alltifrån atmosfär till restauranger och pubarnas utbud av gin och engelska ölsorter. Resenärer kommer gärna tillbaka för den fina servicen, goda maten och autentiska reseupplevelsen hos rederiet. P&O tillhör Carnival Corporations flotta. Till rederiet tillhör även systerföretaget P&O Cruises Australia som erbjuder kryssningar i Oceanien och till exotiska öar som Fiji. P&O Cruises har ett par fartyg som är endast för vuxna, och andra som är familjevänliga.

Destinationer

Med P&O Cruises kan du åka på kryssning till spännande destinationer runtom i världen. Rederiet seglar bland annat i Karibien, medelhavet, runt Kanarieöarna och på magiska kryssningar i Norges vackra fjordlandskap. Du kan också åka på otroliga världskryssningar där du får segla genom olika världsdelar. På destinationerna kan du delta i utflykter som utforskar exotiska kulturer, natur och unika matupplevelser tillsammans med duktiga guider.

Målgrupp

P&O Cruises passar för både familjer, par och soloresenärer. Flottan innehåller ett par fartyg som är Adults Only (Arcadia och Adonia), men också fartyg som designats för att vara extra familjevänliga. På fartygen finns ett stort urval av boende beroende på vem det är som reser och här hittar du bland annat familjehytter, sviter eller enmanshytter. Det finns även barnklubbar ombord på de familjevänliga fartygen som ingår i kryssningen, se nedan.

För barn och unga

Barn-och tonårsklubbarna hos P&O Cruises kan variera lite mellan fartygen, men alla välkomnar barn och unga mellan 2–17 år. I klubbarna anordnas aktiviteter i roliga miljöer som anpassas efter varje åldersgrupp. De yngre barnen kan bland annat leka i lekland och måla och de äldre kan roa sig med biljard, tv-spel och sporter. På fartygen finns också barnvänliga swimmingpooler, och flera restauranger erbjuder barnmenyer.

Aktiviteter ombord hos P&O Cruises

På en kryssning med P&O Cruises får du njuta av både avslappning och roliga semesteraktiviteter. Ombord på fartygen finns swimmingpooler med soldäck, härlig spa-avdelning, utomhusjacuzzi, välutrustat fitnesscenter och spelrum med dina favoritspel. Du kan prova olika sporter som basket och tennis i sportcentret, öva på golfswingen eller spela shuffleboard på däck. Det erbjuds olika kurser och kan bjudas in spännande gästföreläsare. På kvällen väntar påkostad underhållning med musik, dans och skratt. Se en musikal, komedishow eller sjung med till ett liveband. För den som vill klä upp sig lite extra väntar glamorösa galamiddagar och temakvällar. Du kan också bara slå dig ner med en drink eller brittisk öl i någon av de trevliga barerna. Under dagen råder en avslappnad klädstil bland gäster, och på kvällen varierar det mellan ”Evening Casual” och uppklätt formell under event och temakvällar.

Hytter

När det är dags att dra sig tillbaka för kvällen så väntar lyxiga och bekväma hytter i P&O Cruises fartyg. Alla hytter är stilrent inredda med moderna faciliteter. Här kan du välja mellan insides-eller utsideshytt, balkonghytt eller en exklusiv svit. Sängarna är bäddade med mjuka lakan av egyptisk bomull och det privata badrummet är utrustat med toalettartiklar. I hytterna finns luftkonditionering, TV, säkerhetsskåp, minikyl och hårfön.

Restauranger

Att äta gott är en stor del av kryssningsupplevelsen hos P&O Cruises. Under måltiderna kan du njuta av bekväma och eleganta restaurangmiljöer, uppmärksam personal och spännande läckerheter. På alla fartyg finns en huvudrestaurang, flera lättare lunch-och middagsställen och buffétrestaurangen Al Fresco som ingår i kryssningen. Välj mellan en social middag eller en mer exklusiv matupplevelse med ditt sällskap, en traditionell Afternoon Tea, en enkel lunch vid poolen eller en välutrustad buffé. Det finns flera spännande specialrestauranger som kostar en extra avgift, om du vill prova något annat en kväll. Och missa inte de söta desserterna i The Market Café! I sann brittisk anda kan du också njuta av brittiska ölsorter, gin och handplockade viner i fartygens mysiga barer och lounger.

P&O Cruises fartyg

P&O Cruises flotta består av åtta fartyg i mellanklassen. Två fartyg är enbart för vuxna medan de andra är familjevänliga. P&O Cruises två Adults Only-fartyg är en perfekt kryssningssemester för den som vill fly vardagen och njuta av både avslappning, god mat och lyxiga faciliteter. Ta tillfället i akt och åk på en romantisk kryssning för två eller med de bästa vännerna. Det går även utmärkt att kryssa som soloresenär. På dessa fartyg gäller en 18-årsgräns.

Kryssningsfartyg för vuxna

Arcadia

Fartyget Arcadia är enbart för vuxna resenärer och kombinerar trendigt med klassisk kryssningsstil. Arcadia passar utmärkt till både paret, ensamresenären eller en grupp med vänner och har många lojala passagerare som gärna återkommer. Fartyget bjuder bland annat på avslappning i Oasis Spa, kvällsunderhållning i Palladium Theatre och förstklassiga restauranger. Arcadia genomgick en renovering under 2017 som resulterade ibland annat en ny swimmingpool och genomgående ny inredning.

 • Passagerare: 2,094
 • Lanseringsår: 2005
 • Däck: 11
 • Längd: 286 m

Aurora

Adults Only-fartyget Aurora erbjuder eleganta miljöer och trevliga restauranger. Här kan du simma i swimmingpoolen Crystal Pool som är täckt av en luftig Skydome. Under 2019 gjordes fartyget om för att passa enbart vuxna resenärer och då renoverades också hytter, restauranger, barer, Oasis Spa och andra allmänna utrymmen till ljusare och mer attraktiva. Matutbudet uppdaterades också, och det tillkom fler bord för två personer som uppmuntrar till mysiga middagar på tu man hand.

 • Passagerare: 2,258
 • Lanseringsår: 2000
 • Däck: 13
 • Längd: 270 m

Familjevänliga fartyg

Iona

Iona tillhör den senaste generationen av P&O Cruises familjevänliga fartyg när hon lanseras under 2020. Iona kommer bli det största fartyget på den brittiska marknaden sedan Britannia. Hon är även den första av flera fartyg som ska drivas med hjälp av renare miljöteknologi. Precis som de andra fartygen i flottan kommer Iona bjuda på ett stort restaurangutbud, swimmingpooler, glittrande kvällsunderhållning och många barer och pubar. Här kommer också finnas ett luftigt promenadstråk på däck som kantas av matställen.

 • Passagerare: 5,200
 • Lanseringsår: 2020
 • Däck: 20
 • Längd: 337 m

Britannia

Britannia är ett modernt, elegant och familjevänligt fartyg som lanserades 2015. Fartyget sägs vara inspirerat av svunna tider och designat för framtiden. Här finns innovativa aktiviteter som matlagningsskola och TV-studio, restauranger och vinbarer med stjärnkockar och fantastisk kvällsunderhållning. Brittiska designföretag har skapat den stiliga inredningen som påminner om ett lyxigt Boutiquehotell. Här finns också aktiviteter som sporter och spel på däck, swimmingpooler, spa och mycket mer.

 • Passagerare: 3,647
 • Lanseringsår: 2015
 • Däck: 18
 • Längd: 330 m

Azura

Familjevänliga fartyget Azura har en tydlig brittisk stil med varierade aktiviteter. Fartyget genomgick en renovering under 2015 och fick en genomgående uppfräschning. Dagsaktiviteterna kan vara allt ifrån poolparty, utomhusbio och spa till sporter och spel på däck. Du kan också ta en avslappnande yogalektion på gymmet eller svalka i dig i en av de fem poolerna. Ombord på Azura väntar en traditionell kryssningsupplevelse som passar för alla åldrar.

 • Passagerare: 3,100
 • Lanseringsår: 2010
 • Däck: 18
 • Längd: 289 m

Ventura

När det större fartyget Ventura byggdes 2008 var skeppet det största på den brittiska marknaden, och erbjöd en helt ny kryssningsupplevelse för hela familjen. Här finns prisvinnanden barnklubbar, ett stort restaurangutbud, sportcenter, 3 swimmingpooler och ett lyxigt spa. På kvällen väntar påkostade shower, underhållning och komedi som passar alla åldrar. Fartyget är särskilt populärt bland barnfamiljer under skolloven.

 • Passagerare: 3,080
 • Lanseringsår: 2008
 • Däck: 18
 • Längd: 291 m

Oceana

Fartyget Oceana passer för både barn och vuxna och erbjuder en mängd aktiviteter i avslappnade miljöer. För vuxna finns exempelvis spa, kasino, trevliga barer och restauranger med handplockade viner, medmera. För yngre finns egna barn-och tonårsklubbar, och alla åldrar kan ha roligt i de fyra swimmingpoolerna. Fartyget attraherar både förstagångskryssare och återkommande gäster. Under 2017 genomgick Oceana en renovering då bland annat nya matställen tillkom och inredningen uppdaterades.

 • Passagerare: 2,016
 • Lanseringsår: 2000
 • Däck: 14
 • Längd: 261 m
;