Messina

Besök en av Siciliens vackraste katedraler och njut av den sicilianska matkulturen. Från Messina kan du göra utflykter till vackra Taormina och vulkanen Etna.

Kryssning till Sicilien

Hamnstaden Messina på Sicilien är ett vanligt stopp på kryssningar i medelhavet. Besök en av Siciliens vackraste katedraler och njut av den sicilianska matkulturen. Från Messina kan du göra utflykter till vackra Taormina och vulkanen Etna. En kryssning via Sicilien är en fantastisk upplevelse!

Kryssningar till Sicilien - Messina

Medelhavet är en av de mest populära kryssningsdestinationerna, och det finns ett stort utbud av kryssningar som går via Messina på Sicilien. Det finns alltifrån Jorden runt-kryssningar, kortare medelhavskryssningar och transatlantiska kryssningar som stannar till i Messina.

Du kan välja mellan olika rutter och varaktigheter beroende på dina önskemål. De mest klassiska medelhavskryssningarna varar i ca 7 dagar. Men det finns även längre kryssningar som varar i två veckor och uppemot en månad. Kryssningar i Medelhavet via Sicilien kan stanna i exempelvis den grekiska övärlden, Italien, Spaniens och Frankrikes kust och mycket mer. Vanligtvis går medelhavskryssningar under de varmare årstiderna, men att kryssa på vintern blir alltmer populärt.

Rederier som åker till Messina

De flesta stora rederierna erbjuder kryssningar i medelhavet. Celebrity Cruises, Costa Cruises, MSC Cruises, Princess Cruises och Royal Caribbean är exempel på rederier som erbjuder kryssningar med ett stopp i Messina eller som har Messina som avgångshamn. Vem som kör kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen i Messina

Kryssningsfartyg som anländer till Messina lägger till i hamnen nära stadens centrum. Från kryssningsterminalen är det ca tio minuters promenad till Messinas huvudgator.

Sevärdheter i Messina, Sicilien

Under en kryssning till Sicilien får du uppleva den historiska staden Messinas många sevärdheter. Den gamla katedralen Duomo de Messina på Piazza del Duomo är stadens främsta sevärdhet och har den största klockan i världen, och varje dag klockan 12 kan du höra klockans unika spel. En annan sevärdhet är Museo Regionales unika konstsamling med mästerverk av bland annat Caravaggio.

Sicilien är matälskarens paradis: passa på att prova öns spännande matkultur som influerats av både spanska, grekiska och afrikanska influenser genom historien. Sätt dig på en trevlig uteservering och ät rustik siciliansk caponata-pasta med färska råvaror som solmogna tomater och aubergine. Prova ricottafylld Cannoli eller krämig italiensk gelato till dessert, och smaka lokala viner eller en espresso medan du insuper atmosfären i Messina.

Utflykter: Taormina och Etna

Via kryssningen erbjuds ofta utflykter till sevärda platser. Det är ett bra alternativ då du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Från Messina är det populärt att ta sig till semesterorten Taormina. Taormina är beläget på en höjd och bjuder på utsikt både över havet och vulkanen Etna. I Taormina finns bland annat en 2000 år gammal grekisk amfiteater och chansen att shoppa roliga souvenirer. Här kan du hitta handgjord keramik, smycken, designkläder, olivolja och mycket mer.

Taormina är en bra utgångspunkt för en utflykt till vulkanen Etna, som också finns i utbudet av utflykter via kryssningen. Du kan också spendera en härlig dag på stranden Mazzaro nära Taormina.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen hos de mest populära rederierna. Hos oss hittar du alltid kryssningar till marknadens lägsta pris. En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade

Andra destinationer