La Spezia

Beläget i italienska Rivieran mellan Ligurien och Toscana, en bra utgångspunkt om man vill utforska båda regioner. Upplev historia, härliga atmosfär och smakrik matkultur.

Kryssning till La Spezia, Italien

Italien har lockat turister under alla tider med sin historia, härliga atmosfär och smakrika matkultur. På den italienska Rivieran ligger orten La Spezia mellan Ligurien och Toscana, en strategiskt bra utgångspunkt om man vill utforska båda regioner. La Spezia är en av Italiens största hamnstäder. Här stannar kryssningar som åker i Medelhavet via den italienska västkusten.

Åka på kryssning via La Spezia

Ett stopp i La Spezia är ofta inkluderat i kryssningar som går i Västra Medelhavet. Men det är sällan kryssningen startar eller slutar här. Istället utgår kryssningarna ofta från de stora kryssningshamnarna i västra Medelhavet: Venedig, Barcelona, Rom, Genua eller Marseille. Kryssningen stannar vanligtvis en dag i La Spezia och åker sedan vidare till nästa hamn under natten.

Det vanligaste är 7-dagarskryssningar som går via La Spezia. Då kan man täcka in stopp i hela västra Medelhavet under samma kryssning. Fartyget kan stanna vid fantastiska platser i Europa som Korsika, Rom, Cannes, Mallorca och flera ställen i Italien och Frankrike för att nämna några. Under en kryssning via La Spezia får du uppleva Medelhavets riktiga pärlor!

Rederier

Det italienska rederiet MSC Cruises har flest kryssningar i denna region, men även Disney Cruises erbjuder kryssningar som går i Medelhavet via La Spezia.

Kryssningsterminalen

Kryssningsfartygen som ankommer till La Spezia lägger till vid Molo Garibaldi. Härifrån är det 15 minuters promenad till stadskärnan. Ofta erbjuds en gratisbuss från terminalen till centrum. För den som tänker besöka Cinque Terre eller någon annan sevärdhet utanför La Spezia så ligger tågstationen 4 km från ankomsthamnen.

Sevärdheter i La Spezia

I La Spezia finns mycket att utforska både inne i staden och utanför. För besökare är det mysigt att bara strosa längs den underbara hamnpromenaden och avnjuta en cappuccino eller en bit mat vid någon av de härliga caféer och restauranger som ligger utspridda längs hamnområdet. La Spezia ligger också perfekt om man vill göra en dagsutflykt till Portofino, Pisa, Florens eller Cinque Terre. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen.

Staden La Spezia

La Spezia har en charmig småstadskänsla med sin fina hamn och gamla stadsdel. I Gamla stan, Centro Storico, finns stadens vackraste torg Piazza Brin. På huvudgatan Via Prione och Corso Cavour, som ligger nära hamnområdet, finns många lokala butiker att strosa bland och även en livlig matmarknad på Piazza Cavour. Om du skulle vilja åka och bada i närheten så kan du ta en båt från hamnen till den vackra ön Palmaria i byn Porto Venere.

La Spezia har flera spännande museum; i en borg från 1200-talet hittar du ett arkeologiskt museum som dessutom ligger med fin utsikt över staden. Här finns också Italiens äldsta sjöfartsmuseum, Museo Tecnico Navale. När det är dags för lunch kan du prova någon av Liguriens favoriter som fylld Foccacia eller en matig pasta med skaldjur på någon av stadens charmiga uteserveringar. Glöm inte smaka en krämig italiensk glass på någon av de många glassbarerna, Gelaterias.

Cinque Terre

La Spezia är mest känd som porten till Cinque Terre, som nås med båt från staden. Cinque Terre är en sagolikt vacker kuststräcka som täcker in fem pittoreska fiskebyar. Den världsberömda kustremsan lockar miljontals turister varje år och är ett obligatoriskt utflyktsmål för den som besöker regionen. De färgsprakande stenhusen ligger fantastiskt vackert uppe på branta klippavsatser som stupar ner i det turkosa, kristallklara vattnet. De smala gränderna bildar en labyrint av trevliga restauranger och caféer. I byn Monterosso finns den fina sandstranden Fegina Beach. I Corniglia kan du ha utsikt över alla fem byar på en gång. Vackra Manarolas klippiga kust är perfekt för dykning i det blå.

Lutande tornet i Pisa

En annan populär utflykt från La Spezia är det lutande tornet i Pisa. Endast en timmes bilfärd tar dig till denna ikoniska plats. Tornet är egentligen ett klocktorn som ligger i anslutning till stadens domkyrka på Piazza dei Miracoli. Det tog hela 200 år att bygga tornet, och arbetet avbröts när man insåg att det lutade och kickades sedan igång igen många år senare. Tornet i Pisa får ändå anses vara stabilt, då det har överlevt både världskrig och jordbävningar. Pisa är en väldigt trevlig gammal universitetsstad att spendera en dag i med charmiga medeltida torg, Europas äldsta botaniska trädgård och riktigt god mat.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer