Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Rederier och fartyg

Kryssningar.se har Sveriges största utbud av kryssningar! Vi arbetar med 15 utvalda rederier vilket innebär ett enormt utbud av prisvärda kryssningar. Nedan finns en guide för att hjälpa dig att välja ett rederi som passar för just er resa. Det finns rederier som erbjuder kryssningar världen över, och andra som specialiserar sig på specifika områden. Valmöjligheterna är oändliga och det finns något för alla – välkommen ombord till din drömkryssning!

Royal Caribbean

Premium

Royal Caribbean har världens största fartyg, intryck och resmål som passar familjen såväl som paret och vännerna

 • Perfekt för alla åldrar
 • Mycket aktiviteter
 • Underhållning i världsklass
Mer info >

MSC Cruises

Prisvärd

MSC kryssar i både Karibien, Medelhavet och Sydamerika. Familjevänliga kryssningar med många aktiviteter!

 • Bra värde för pengarna
 • Inspiration från medelhavet
 • För alla åldrar
Mer info >

Celebrity Cruises

Premium plus

Celebrity Cruises lockar resenärer som är ute efter modern lyx och spännande kulinariska upplevelser.

 • Prisvärd lyx
 • Expeditionskryssningar
 • Matupplevelser
Mer info >

Norwegian Cruise Line

Premium plus

Norwegian har härliga kryssningar med upplevelser för alla åldrar. Moderna och stora fartyg med många rutter i Karibien.

 • Fria middagstider
 • Stort mat- och underhållningsutbud
 • Populära barnklubbar
Mer info >

Azamara Club Cruises

Lyx

Kryssa till exotiska resmål ombord på Azamaras flytande boutique hotell. Lyx och elegans av högsta kvalitet.

 • All inclusive
 • Prisvinnande underhållning
 • Fantastisk mat & service
Mer info >

Princess Cruises

Premium plus

Njut av hög konfort, moderna faciliteter och en hög service nivå. Princess erbjuder kryssningar i hela världen

 • Fantastisk utbud
 • God och "lokal" mat
 • Trogen kundkrets
Mer info >

Cunard

Premium plus

Cunard Lines eleganta kryssningar för tankarna till kryssningsfartygens glamorösa glansdagar! Res världen över med deras ikoniska fartyg.

 • Klassiska fartyg
 • Hög service nivå
 • Daglig Afternoon Tea
Mer info >

Att välja rederi

Vi samarbetar med alla stora internationella rederier som är specialiserade på olika destinationer. Utbudet är stort och det kan vara svårt att veta var man ska börja, särskilt om man ska åka på kryssning för första gången. Många resenärer väljer först destination och tittar därefter på de rederier som kryssar i rätt region. Men för andra är kryssningsfartyget själva destinationen. Det finns härliga sol-och badkryssningar, spännande expeditionskryssningar, oförglömliga jorden runt-resor och allt däremellan. Vill du bli bortskämd på ett ultralyxigt fartyg eller ge dig ut på äventyr på exotiska platser? Kanske är du mer sugen på en kryssning som fokuserar på god mat och dryck? Fundera över era intressen på semestern. Även vilka åldersgrupper som ska resa, vilken atmosfär som eftersöks ombord, om ni önskar ett stort eller litet fartyg och vilket språk som du vill ska pratas ombord. Nedan kan du klicka på rederierna för att läsa mer.

Sol- & badsemester med högt tempo till låg kostnad

Gillar du feststämning, roliga lekar, mycket aktiviteter för alla åldrar, plånboksvänliga priser och party så är dessa rederier något för dig. Här kan såväl partygänget som paret och barnfamiljen trivas och ha roligt!

Två kryssningsfartyg, olika rederier ute på havet

Lyxig och kulinarisk upplevelse för den kostnadsmedvetna

Denna kategori kan beskrivas som det bästa av två världar. Såväl service som mat och dryck är god utan att det kostar för mycket.

Premiumkryssningar med det lilla extra

När man vill ha något utöver det vanliga är det ett bra val att välja någon av rederierna som ligger lite högre i pris. Faciliteterna, underhållningen, servicen, den kulinariska expertisen och den totala upplevelsen höjs flera snäpp.

Lyxkryssningar långt utöver vardagen

Bered dig på att bli bortskämd med exklusiva faciliteter och eleganta miljöer på en lyxkryssning! Här får du utomordentlig personlig service och känsla för detaljer. Rederier som erbjuder lyxkryssningar har ofta All Inclusive där allt ingår i kryssningen. Lyxrederier erbjuder ofta även expeditionskryssningar till exotiska platser.

Med destinationen i fokus

När höjdpunkten på semestern är det som finns utanför hyttfönstret så är nedan rederi det perfekta valet. Alla aktiviteter ombord syftar till att förstärka upplevelsen av den region och de destinationer som man har kommit för att upptäcka.

Konceptet i fokus

Disney Cruise Line är det enda rederiet som har ett eget koncept i fokus. Precis som namnet antyder är deras kryssningar uppbyggda kring Walt Disney och dessa karaktärer. Rederiet är därför väldigt populärt hos familjer med barn, men på senare tid har det blivit populärt även för resenärer utan barn främst på grund av den höga standarden och de rymliga hytterna.

Vad som erbjuds på ett fartyg

Kryssningsfartyg erbjuder massor av allmänna utrymmen och spännande aktiviteter som man kan nyttja under sin tid ombord. Hur mycket som erbjuds beror ofta på storleken på fartyget. Medan små fartyg har fördelen av en mer intim känsla så finns inte samma mängd faciliteter som på stora fartyg. I realiteten innebär det att de ofta erbjuder samma typ av faciliteter som på stora fartyg, men där finns färre alternativ och i mindre format. Läs mer om vad som finns på ett kryssningsfartyg

;