Två kryssningsfartyg, olika rederier ute på havet

Rederier och fartyg

Kryssningar.se arbetar med 15 utvalda rederier och har Sveriges största utbud av kryssningar! Detta innebär ett enormt utbud av kryssningar och nedan finns en guide för att välja ett rederi som passar er, beroende på intressen, ålderskategori, barn med mera. Valmöjligheterna är oändliga och det finns något för alla! Vi samarbetar med alla stora internationella rederier som är specialiserade på olika områden och resvägar för att skapa en så trivsam upplevelse som möjligt. Det finns ett fåtal stora rederier som erbjuder kryssningar runt om i hela världen och flera andra som specialiserar sig på vissa områden.

Många väljer först destination och tittar därefter på de rederier som kryssar i rätt region. Men för vissa är kryssningsfartyget själva destinationen. Fundera på hur du ser på din semester för att förstå hur du ska tänka innan du börjar botanisera bland rederier. När du har detta klart för dig så fundera över vilka åldersgrupper ni är som reser, vilken atmosfär du eftersöker ombord, om du önskar ett stort eller litet fartyg och vilket språk som du vill ska pratas ombord.

Sol- & badsemester med högt tempo till låg kostnad

Gillar du feststämning, roliga lekar och aktiviteter, plånboksvänliga priser och party fram till gryningen så är dessa rederier något för dig. Här kan såväl partygänget som barnfamiljen trivas och ha roligt.

Lyxig och kulinarisk upplevelse för den kostnadsmedvetna

Denna kategori kan beskrivas som det bästa av två världar. Såväl service som mat och dryck är god utan att det kostar för mycket.

Premiumkryssningar med det lilla extra

När man vill ha något utöver det vanliga är det ett bra val att välja någon av rederierna som ligger lite högre i pris. Faciliteterna, underhållningen, servicen, den kulinariska expertisen och den totala upplevelsen höjs flera snäpp.

Med destinationen i fokus

När höjdpunkten på semestern är det som finns utanför hyttfönstret så är nedan rederi det perfekta valet. Alla aktiviteter ombord syftar till att förstärka upplevelsen av den region och de destinationer som man har kommit för att upptäcka.

Konceptet i fokus

Disney Cruise Line är det enda rederiet som har ett eget koncept i fokus. Precis som namnet antyder är deras kryssningar uppbyggda kring Walt Disney och dessa karaktärer. Rederiet är därför väldigt populärt hos familjer med barn, men på senare tid har det blivit populärt även för resenärer utan barn främst på grund av den höga standarden och de rymliga hytterna.

Vad som erbjuds på ett fartyg

Kryssningsfartyg erbjuder massor av allmänna utrymmen och spännande aktiviteter som man kan nyttja under sin tid ombord. Hur mycket som erbjuds beror ofta på storleken på fartyget. Medan små fartyg har fördelen av en mer intim känsla så finns inte samma mängd faciliteter som på stora fartyg. I realiteten innebär det att de ofta erbjuder samma typ av faciliteter som på stora fartyg, men där finns färre alternativ och i mindre format. Läs mer om vad som finns på ett kryssningsfartyg

;