Cypern

Limassol är Cyperns port för paradisstränder, spännande historia och kulinariska upplevelser. I natursköna vyer bland berg och kust växer citronträd, väldoftande apelsiner och olivlundar bland romerska ruiner och mytomspunna platser.

Kryssning till Cypern

Limassol är Cyperns port för paradisstränder, spännande historia och kulinariska upplevelser. I natursköna vyer bland berg och kust växer citronträd, väldoftande apelsiner och olivlundar bland romerska ruiner och mytomspunna platser. Under en kryssning till Cypern får du utforska den romantiska ön!

Medelhavskryssning till Cypern: Limassol

Det finns ett stort utbud av medelhavskryssningar som går via Limassol på Cypern. Kryssningarna utgår vanligtvis från någon av medelhavets stora hamnstäder som Civitavecchia, Genoa, Venedig eller Barcelona och har rutter runtom i hela medelhavet. Det finns kryssningar med olika rutter och varaktigheter som går via Cypern. De flesta är 11–16 dagar, men det finns även längre kryssningar på uppemot 3 veckor.

Under en medelhavskryssning via Limassol så kan fartyget även stanna vid fantastiska platser som Spaniens och Italiens kust, den grekiska övärlden, Sicilien, Israel och mycket mer. Det är perfekt för att kombinera en Europaweekend med en medelhavskryssning!

  • Rederier

Medelhavet är tillsammans med Karibien den mest populära destinationen för en kryssning. Därav erbjuder alla de stora rederierna kryssningar i medelhavet. Till Cypern kan du exempelvis åka med Costa Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean och Oceania Cruises. Vem som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

  • Kryssningsterminalen i Limassol

Limassol är en hamnstad och främsta kryssningshamn på Cypern. Kryssningsterminalen ligger 5 kilometer från centrum. De flesta rederier erbjuder bussar vidare till centrala Limassol, och det finns även möjlighet att ta taxi.

Limassol

I Limassol hittar du antik historia och förstklassiga badstränder längs Cyperns vackra kustlinje. I stadskärnan finns ett stort utbud av barer, trevliga restauranger och butiker att fynda i. Strosa i den historiska stadskärnan och insup atmosfären från någon av de charmiga tavernornas uteserveringar. Den palmkantade strandpromenaden som går längs det azurblåa vattnet är populärt promenadstråk för besökare För alla historieintresserade rekommenderas att besöka Kourion utanför Limassol, Cyperns mest betydande arkeologiska lämning. Här finns en välbevarad amfiteater, vackra mosaiker och ruiner från romartiden. En kort bit från hamnen tornar den medeltida borgen Kolossi upp sig som användes av korsriddare. Limassol är en perfekt mix av strandliv, vacker stad och kultur där gammalt möter nytt!

Shopping i Limassol

Under en kryssning till Cypern vankas shopping! I Limassol kan du fynda bland både unika, handgjorda ting och designprodukter. Här hittar du lädervaror, olivoljor, Cyperns traditionella spets, smycken och handgjorda glas. Lokala produkter som tvålar, ljus och bergshonung lämpar sig perfekt som souvenirer. Gatan Agiou Andreou är populär för lokala gods, och på Anexartisias väntar hundratals butiker. På Makarios Avenue finns designerbutiker och showrooms.

Sevärdheter i Limassol

Enligt mytologin är Cypern kärleksgudinnan Afrodites födelseplats, och därav en extra romantisk destination. Och det stämmer verkligen; under en kryssning till Cypern får du njuta av magiskt landskap, kristallklart vatten, god mat och historiska platser. Charmiga Limassol är ett härligt stopp under en medelhavskryssning!

Stränder i Limassol

Limassol har en fantastiskt vacker kustlinje som sträcker sig 16 kilometer. Stränderna är rena med härligt klart vatten, och många har blivit belönade med en Blue Flag. Det går att hitta flera uthyrare av roliga vattensporter och andra faciliteter längs kusten. Mellan Limassol och Pathos ligger den mytomspunna stranden Petra tou Romiou där det sägs att Afrodite reste sig från havet. Stranden ”Lady’s mile” lockar med vidsträckt gyllene sandstrand och härligt turkost vatten. Nedanför Kourions romerska lämningar ligger den vackra stranden med samma namn. Governor’s Beach utanför Limassol är en klippig strand som är perfekt för en lite annorlunda badupplevelse.

Mat och dryck

Något av det bästa med en kryssning är medelhavets kulinariska upplevelser. I Limassols matkultur hittar du både internationella och asiatiska influenser och klassisk medelhavmat. Passa på att prova färska skaldjur och fräscha grekiska sallader med basilika och lokala oliver. Det finns många charmiga tavernor, barer, caféer och restauranger att välja bland längs strandpromenaden och inne längs kullerstensgatorna i den historiska stadskärnan. Plocka bland godsaker i förrätten Meze som består av små tapas med såser, sallader, korv, och skaldjur. Meze följs ofta av mer rustika kött-eller fiskrätter med söta efterrätter som baklava, den orientaliska Loukoumi eller färsk frukt.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Ombord på fartyget kan du välja att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer