Cypern

Limassol är porten för paradisstränder, spännande historia och kulinariska upplevelser. Upplev natursköna vyer. växtlighet, romerska ruiner och mytomspunna platser.

Sevärdheter i Limassol

Enligt mytologin är Cypern kärleksgudinnan Afrodites födelseplats, och därav en extra romantisk destination. Och det stämmer verkligen; under en kryssning till Cypern får du njuta av magiskt landskap, kristallklart vatten, god mat och historiska platser. Charmiga Limassol är ett härligt stopp under en medelhavskryssning!

Stränder i Limassol

Limassol har en fantastiskt vacker kustlinje som sträcker sig 16 kilometer. Stränderna är rena med härligt klart vatten, och många har blivit belönade med en Blue Flag. Det går att hitta flera uthyrare av roliga vattensporter och andra faciliteter längs kusten. Mellan Limassol och Pathos ligger den mytomspunna stranden Petra tou Romiou där det sägs att Afrodite reste sig från havet. Stranden ”Lady’s mile” lockar med vidsträckt gyllene sandstrand och härligt turkost vatten. Nedanför Kourions romerska lämningar ligger den vackra stranden med samma namn. Governor’s Beach utanför Limassol är en klippig strand som är perfekt för en lite annorlunda badupplevelse.

Mat och dryck

Något av det bästa med en kryssning är medelhavets kulinariska upplevelser. I Limassols matkultur hittar du både internationella och asiatiska influenser och klassisk medelhavmat. Passa på att prova färska skaldjur och fräscha grekiska sallader med basilika och lokala oliver. Det finns många charmiga tavernor, barer, caféer och restauranger att välja bland längs strandpromenaden och inne längs kullerstensgatorna i den historiska stadskärnan. Plocka bland godsaker i förrätten Meze som består av små tapas med såser, sallader, korv, och skaldjur. Meze följs ofta av mer rustika kött-eller fiskrätter med söta efterrätter som baklava, den orientaliska Loukoumi eller färsk frukt.

Värt att veta om kryssningar till Cypern

Varför välja en kryssning till Cypern
Kryssningsterminalen i Limassol
Information om Limassol
Shopping i Limassol

Hittade

Andra destinationer