Celebrity Cruises - ett kryssningsfartyg ute på havet

Celebrity Cruises

En kryssning med Celebrity Cruises är något alldeles speciellt. Otaliga tidningar har korat Celebrity Cruises fartyg som havens finaste lyxkryssare. Rederiet är systerbolag med Royal Caribbean och ägs av Royal Caribbean Cruises Limited. De skiljer sig dock åt: Celebrity har en högre prisnivå med fokus på exempelvis personlig service och trendiga matupplevelser, och vänder sig främst till vuxna resenärer. Hos Celebrity värderas traditioner och här kan du få klä upp dig fint till middagen. Rederiet symboliserar modern lyx, elegant design och behagligt inredda utrymmen. Bered dig på en fantastisk semesterupplevelse!

 • Fokus på god mat och service
 • Kryssningar världen över
 • Lyx till bra pris
 • Unika expeditionsrutter

Destinationer

Celebrity Cruises har ett stort utbud av kryssningar till världens alla kontinenter. De erbjuder både korta kryssningar till klassiska kryssningsdestinationer och längre och ovanligare rutter i världens alla hörn. Celebrity utgår främst från USA:s fastland och går till bland annat Karibiens övärld, Alaska, Kanada och Europa, samt resmål som Sydamerika, Södra Stilla havet, Asien och Mellanöstern. Rederiet har även en fartygsgrupp som specialiserar sig på unika premiumupplevelser med små fartyg i exotiska miljöer, den så kallade ”Celebrity Xpeditions”. Xpedition erbjuder bland annat unika resor till Galapagosöarna. Under en kryssning med Celebrity får du gå iland på flera av världens vackraste platser! Utforska djurliv och natur, historiska städer eller upplev äventyr, sol och bad på exotiska stränder.

Prisnivå

Celebrity Cruises erbjuder sina resenärer en högkvalitativ premiumkryssning till ett bra pris. Här får du både lyx, service, god mat och dryck utan att det kostar för mycket. Rederiet hamnar därför i en mellanprisklass när det gäller kryssningar, men ligger högre än exempelvis Royal Caribbean och Norwegian. Det är inte ett All Inclusive-rederi, men det ingår en hel del i din bokning. Celebrity erbjuder flera All Inclusive-paket för dryck, mat, utflykter, Wifi, medmera. Det ingår vanligtvis mer faciliteter och service ju högre nivå du bokar. Specialrestaurangerna ombord kan innebära en extra avgift.

Målgrupp

Celebrity Cruises vänder sig till resenärer som önskar sig en lyxig känsla på sin semester utan att betala en förmögenhet. Fokus på spännande kulinariska upplevelser lockar resenärer med ett stort matintresse. Det är främst vuxna som dras till Celebritys kryssningar, men även barnfamiljer kan lockas av kryssningarna. Det finns dock begränsat med familjevänliga hytter på fartygen.

Celebrity Cruises med barn

Det erbjuds en del aktiviteter ombord för de minsta, bland annat programmet Camp at Sea som har aktiviteter för åldrarna 3-12. Det finns även X-Club för tonåringar mellan 13-17. Om de vuxna vill ha lite egentid erbjuds barnpassning för småbarn. Poolområdena på fartygen är främst för avslappning och inte för lek, men det finns en avsedd barnpool på utvalda fartyg i Solstice-klassen. Det finns inga aktiviteter för barn och unga ombord på expeditionsfartygen.

Ombord hos Celebrity Cruises

Det finns många skäl att välja en kryssning med Celebrity Cruises. Ombord på ditt flytande hotell väntar lyx, komfort och fantastisk service. Fartygen är elegant inredda för en lyxig semesteratmosfär. Det finns en stor personalstyrka och för varje resenär finns det en halv besättningspersonal, vilken ger svårslagen personlig service. Alla fartyg förutom Xpedition-klassen har 2-3 pooler, solarium, bubbelpooler och fitnessutrymmen. I Solstice-klassen finns riktiga grönområden att promenera i. Det anordnas aktiviteter som danser, bingo, vinprovningar och kurser inom ibland annat målning och Photoshop.

Du kan tryggt lita på att Celebrity Cruises gör resan minnesvärd för dig. Vill du fira en födelsedag ombord? Eller planerar du din smekmånad? Du kan till och med gifta dig ombord, eftersom kaptener har befogenhet dig att utföra vigslar!

Underhållning

Det finns oändligt med underhållning ombord – du kommer aldrig ha en tråkig stund! Framåt kvällen väntar livemusik, film, spel, party och spektakulära shower. Här finns en mängd olika musikteman att välja mellan. Njut av American Ballet Theatre, se en rockshow eller sjung med i Motown och glittrande Broadway-shower och dansa loss till din favoritmusik med gäst-DJs. Utvalda fartyg har utomhusbio, jazzkonserter och andra roliga aktiviteter som du sent kommer glömma.

Mat och dryck

Celebrity Cruises har mycket fokus på kulinariska upplevelser, och utbudet är stort och varierande. Njut av god mat och dryck, vackra restaurangutrymmen och personlig service. All mat lagas från grunden och med de finaste och fräschaste råvarorna. Det finns 3-6 specialrestauranger per fartyg där ett par ingår i bokningen. Betalrestaurangerna får stort utrymme på Celebrity Cruises fartyg, med deras största succé ”Qsine” i täten. Det finns bland annat en Pool grill, Steakhouse, Sushicafé, fransk bistro och mycket mer. Totalt i deras flotta erbjuds 45 betalrestauranger.

Celebrity Cruises har tagit tv-konceptet “Top Chef” till sina fartyg och erbjuder resenärer sin version ”Top Chef at Sea”. Här kan man själv medverka i matlagningsutmaningar och kurser. Det finns även speciella kryssningar där kända kockar från programmet kommer ombord och lagar mat.

Celebritys fartyg

Världskända arkitekter, inredningsdesigners och stylister har format Celebrity Cruises 12 unika fartyg. Fartygen är uppdelade i tre klasser: Solstice, Millennium, Edge och Xpedition.

Millennium-klassen

Millennium-klassen lanserades år 2000. De var då de första fartygen i kryssningsindustrin som använde gasturbinmotorer som reducerar utsläppen med upp till 95%. Fartygen har moderniserats och renoverats sedan dess och är idag medelstora lyxfartyg.

 • Celebrity Constellation: Byggd 2002, 294 meter, 2170 resenärer
 • Celebrity Infinity: Byggd 2001, 294 meter, 2170 resenärer
 • Celebrity Millennium: Byggd 2000, 294 meter, 2138 resenärer
 • Celebrity Summit: Byggd 2001, 294 meter, 2158 resenärer

Edge-klassen

Den senaste kryssningsklassen Edge byggs för att överglänsa alla tidigare fartyg i exklusiv design. Det första fartyget är Celebrity Edge. Nästa fartyg, Celebrity Beyond, är planlagt att sjösättas under våren 2020 och de sista två fartygen i Edgeklassen blir färdigställa hösten 2021 respektive 2022.

 • Celebrity Edge: Byggd 2018, 306 meter, 2918 resenärer (Double occupancy.)

Solstice-klassen

Rederiets största fartyg i Solstice-klassen är verkligen i en klass för sig! Solstice-klassen är Celebrity Cruises finaste fartygsklass där designen och upplevelsen ombord står i centrum. Här återfinns kryssningsindustrins första riktiga gräsmatta i deras ”Lawn Club”, där resenärer kan träna på sin golfputtning och andra utomhusspel.

 • Celebrity Eclipse: Byggd 2010, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Equinox: Byggd 2009, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Silhouette: Byggd 2011, 317 meter, 2886 resenärer
 • Celebrity Solstice: Byggd 2008, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Reflection: Byggd 2012, 317 meter, 3046 resenärer

Celebrity Xpedition

Celebrity Xpedition-klassen är eleganta, mindre fartyg som används under hela året för expeditionsresor till Galapagosöarna. Resorna är unika då det bara välkomnas begränsat med små turistgrupper till ön för att skydda djur-och växtlivet. Fartygen liknar små lyxiga yachter snarare än kryssningsfartyg och en resa med Xpedition är en intim och minnesvärd upplevelse.

 • Celebrity Xpedition: Byggd 2004, 90 meter, 100 resenärer
 • Celebrity Xperience: Byggd 2017, 64 meter, 48 resenärer
 • Celebrity Xploration: Byggd 2017, 27 meter, 16 resenärer
 • Celebrity Flora: Byggd 2019, 101 meter, 120 gäster

;