Celebrity Cruises - ett kryssningsfartyg ute på havet

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises kryssningar - något alldeles speciellt

En kryssning med Celebrity Cruises är något mycket speciellt. Företaget bedriver en av världens mest prestigefyllda kryssningsverksamheter. Otaliga tidningar har korat Celebrity Cruises fartyg som havens finaste lyxkryssare. Rederiets fartyg i Solstice-klass är verkligen i en klass för sig och är de största fartygen Celebrity Cruises någonsin använt. Dessa fartyg hittas i bland annat Medelhavet, Nordsjön, Östersjön och Kanarieöarna. Ett mycket speciell fartyg är Celebrity Xpedition, som används under hela året för resor till Galapagosöarna. Med detta utsökta lyxskepp kan du resa till andra änden av världen utan att kompromissa med dina önskemål om service och den unika känslan av en kryssning med Celebrity Cruises.

Celebrity Cruises bildades år 1989 och gjorde sin första seglats år 1990 vilket gör det till ett av de nyare kryssningsrederierna. Deras varumärke är ”X” som ska symbolisera modern lyx, elegant design och behagligt inredda utrymmen. Även deras stora besättning på fartygen är slående, för varje resenär finns det en halv besättningspersonal. Celebrity Cruises var först med att erbjuda en spaupplevelse ombord på ett kryssningsfartyg och har idag även introducerat ”Acupuncture at Sea”, en akupunkturavdelning ombord på fartygen. Vid ankomst till fartyget serveras gratis champagne och mimosa.

Destinationer

Celebrity Cruises är ett av få kryssningsrederier som erbjuder kryssningar till världens alla kontinenter. De erbjuder allt från korta kryssningar på de vanliga kryssningsdestinationerna till längre och ovanligare rutter i världens alla hörn.

Celebrity Cruises har en speciell fartygsgrupp som specialiserar sig på unika premiumupplevelser med små fartyg i exotiska miljöer, den så kallade ”Celebrity Xpeditions”. Denna lanserades år 2004 och erbjuder bland annat resor till Galapagosöarna. Utöver detta erbjuder Celebrity Cruises landbaserade resor till Alaska och Kanada som kombineras med deras kryssningar.

Fartyg

Världskända arkitekter, inredningsdesigners, stylister och landskapsarkitekter har rederiet använts sig av för att forma Celebrity Cruises unika fartyg som idag är 12 till antalet. Deras fartyg är uppdelade i tre klasser: Solstice, Millennium och Xpedition.

Millennium klassen lanserades år 2000 och fördubblade nästan Celebrity Cruises resenärskapacitet. Dessa fartyg var då även de första fartygen i kryssningsindustrin som använde gasturbinmotorer som reducerar utsläppen med upp till 95%.

Solstice-klassen är Celebrity Cruises finaste fartygsklass där designen och upplevelsen ombord står i centrum. Här återfinns kryssningsindustrins första riktiga gräsmatta i deras ”Lawn Club”, där resenärer kan träna på sin golfputtning eller spela andra typiska trädgårdsspel.

Celebrity Cruises har även en kommande kryssningsklass, Edge-klassen, som är tänkt att överglänsa deras idag finaste fartygsklass, Soltice-klassen. Det första fartyget i denna nya klass blir Celebrity Edge, som ska lanseras under hösten 2018. Nästa fartyg, Celebrity Beyond, är planlagt att sjösättas under våren 2020 och de sista två fartygen i Edgeklassen blir färdigställa hösten 2021 respektive 2022. I enlighet med Celebrity Cruises fokus på design har man för Celebrity Edge-klassen inlett ett exklusivt samarbete med design-ikonen Nate Berkus och utsett honom till ”designambassadör” för alla nya fartyg i Edge-klassen.

Solstice-klassen (Celebrity Cruises stora fartyg)

 • Celebrity Eclipse: Byggd 2010, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Equinox: Byggd 2009, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Silhouette: Byggd 2011, 317 meter, 2886 resenärer
 • Celebrity Solstice: Byggd 2008, 317 meter, 2850 resenärer
 • Celebrity Reflection: Byggd 2012, 317 meter, 3046 resenärer

Millennium-klassen (Celebrity Cruises medelstora fartyg)

 • Celebrity Constellation: Byggd 2002, 294 meter, 2170 resenärer
 • Celebrity Infinity: Byggd 2001, 294 meter, 2170 resenärer
 • Celebrity Millennium: Byggd 2000, 294 meter, 2138 resenärer
 • Celebrity Summit: Byggd 2001, 294 meter, 2158 resenärer

Xpedition-klassen (Celebrity Cruises mindre fartyg)

 • Celebrity Xpedition: Byggd 2004, 90 meter, 100 resenärer
 • Celebrity Xperience: Byggd 2017, 64 meter , 48 resenärer
 • Celebrity Xploration: Byggd 2017, 27 meter, 16 resenärer

Prisnivå

Celebrity Cruises vill erbjuda sina resenärer en högkvalitativ premiumkryssning till ett bra pris. De hamnar därför i en mellanprisklass när det gäller kryssningar.

Målgrupp

Celebrity Cruises vänder sig till resenärer som önskar sig en lyxig känsla på sin semester utan att betala en förmögenhet. Även deras inriktning på den kulinariska delen lockar resenärer med ett stort matintresse.

Mat

Celebrity Cruises har stort fokus på kulinariska upplevelser, vad gäller mat och dryck likaväl som restaurangutrymmen och service. De lagar all mat från grunden och använder endast de finaste och fräschaste råvarorna. Betalrestaurangerna får stort utrymme på Celebrity Cruises fartyg, med deras största succé ”Qsine” i täten, men även andra alternativ såsom Sushicaféet är populärt. Totalt i deras flotta erbjuds 45 betalrestauranger.

Celebrity Cruises har tagit det kända Emmy-nominerade tv-formatet “Top Chef” till sina fartyg och erbjuder sina resenärer vad som kallas för ”Top Chef at Sea”. Här kan man själv medverka i matlagningsutmaningar liknande de som körs i tv-programmet men även lära sig mer om matlagning och smaker. Även i den stora restaurangen syns samarbetet med tv-programmet där det ibland finns specifika menyer utformade av kockar kända från programmet. Inom konceptet ”Top Chef at Sea” erbjuder Celebrity Cruises även speciella avgångar och rutter där kända kockar från programmet kommer ombord och lagar mat till resenärerna.

Underhållning

På fartygen i Solstice-klassen erbjuds, i samarbete med The Corning Museum of Glass och POET Theatricals, en uppseendeväckande varm glasshow. På samma fartyg finns även Art Studio där man kan delta i konstnärsklasser med lärare som instruerar resenärer i olika konstnärsformer såsom målning och avbildning. Det hålls även matlagningskurser ombord.

En kryssning med Celebrity Cruises Cruises gör det fantastiska möjligt

Det finns många goda skäl att välja en kryssning med Celebrity Cruises. De välrenommerade fartyg som ägs av Celebrity Cruises är både smakfulla och unika. Sviterna inbjuder dig att slappna av och dessutom har alla resenärer en egen butler. Celebrity Cruises imponerar med en färgglad värld för barn och ett exklusivt ombordstigningsprogram. Vill du fira en särskild födelsedag ombord? Eller planerar du din smekmånad? Du kan tryggt lita på att Celebrity Cruises gör varje fest minnesvärd för dig. Om du vill kan du till och med gifta dig ombord, eftersom kaptener har befogenhet dig att utföra vigslar i den vackra miljön ute till havs. Celebrity Cruises arbetar aktivt för att ge dig en minnesvärd semester!

Historia och ägare

År 1997 gick Celebrity Cruises ihop med Royal Caribbean Cruises. Tillsammans med Azamara Club Cruises, CDF Croisieres de France och Pullmantur bildar de Royal Caribbean International som sammanlagt förfarar över 40 kryssningsfartyg.

;