Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Celebrity Cruises Edge på öppet hav

Celebrity Cruises

En kryssning med Celebrity Cruises är något alldeles speciellt. Otaliga tidningar har korat Celebrity Cruises fartyg som havens finaste lyxkryssare. Rederiet är systerbolag med Royal Caribbean och ägs av Royal Caribbean Cruises Limited. De skiljer sig dock åt: Celebrity har en högre prisnivå med fokus på personlig service och trendiga matupplevelser, och vänder sig främst till vuxna resenärer om man ser till aktiviteterna som finns ombord. Här finns inte samma typ av fartfyllda äventyrsaktiviteter som hos Royal Caribbean, utan Celebrity riktar sig mer till resenärer som vill njuta av livets goda och av riktig vardagslyx. Hos Celebrity värderas traditioner och här kan du få klä upp dig fint till middagen. Rederiet symboliserar modern lyx, elegant design och behagligt inredda utrymmen. Bered dig på en fantastisk semesterupplevelse!

  • Fokus på god mat och dryck
  • Kryssningar världen över
  • Lyx till bra pris
  • Unika expeditionsrutter

Destinationer

Celebrity Cruises har ett stort utbud av kryssningar världen över. De erbjuder både korta kryssningar till klassiska kryssningsdestinationer och längre och ovanligare rutter till exotiska resmål. Celebrity utgår främst från USA:s fastland och går till bland annat Karibiens övärld, Alaska, Kanada och Europa, samt resmål som Sydamerika, Södra Stilla havet, Asien och Mellanöstern. Rederiet har även en fartygsgrupp som specialiserar sig på unika premiumupplevelser med små fartyg i exotiska miljöer, den så kallade ”Celebrity Xpeditions”. Xpedition erbjuder unika resor till Galapagosöarna. Under en kryssning med Celebrity får du gå iland på flera av världens vackraste platser! Utforska djurliv och natur, historiska städer eller upplev äventyr, sol och bad på exotiska stränder.

Prisnivå

Celebrity Cruises erbjuder sina resenärer en fantastisk premiumkryssning till ett bra pris. Här får du både lyx, service, god mat och dryck utan att det kostar för mycket. Rederiet hamnar därför i en mellanprisklass när det gäller kryssningar, men ligger högre än exempelvis Royal Caribbean och rederier i samma kategori. Det är inte ett All Inclusive-rederi, men det ingår en hel del i din bokning. Celebrity erbjuder även flera All Inclusive-paket för dryck, mat, utflykter, Wifi, medmera.

Målgrupp

Celebrity Cruises vänder sig till resenärer som önskar sig en lyxig känsla på sin semester utan att betala en förmögenhet. Fokus på spännande kulinariska upplevelser lockar resenärer med ett stort matintresse som vill njuta av det stora restaurang-och barutbudet på fartygen. Det är främst vuxna som dras till Celebritys kryssningar, men även familjer lockas av kryssningarna. Celebrity passar väldigt bra för flera generation som vill kryssa tillsammans.

Celebrity Cruises med barn

Celebrity må inte ha samma fartfyllda aktivitetsutbud som systerföretaget Royal Caribbean, men Celebrity erbjuder riktigt bra program för barn och unga ombord på sina fartyg som dessutom ingår i kryssningen. Barn-och tonårsklubbarna är populära och ett utmärkt sätt att skaffa nya vänner under semestern. Klubbarna leds av erfarna ledare som organserar roliga aktiviteter som anpassas efter de olika åldrarna mellan 3-17 år. Programmet Camp at Sea har aktiviteter för åldrarna 3-12 som kan vara inom skapande och lärande, lekstunder, film, spel och mycket mer. Det finns även X-Club för tonåringar mellan 13-17 som kan ha Wii, Xbox, sporter och egna temakvällar. Om de vuxna vill ha lite egentid erbjuds barnpassning för småbarn mot en avgift. Poolområdena på fartygen är främst för avslappning och inte för lek, men det finns en avsedd barnpool på utvalda fartyg i Solstice-klassen. Det finns inga aktiviteter för barn och unga ombord på expeditionsfartygen.

Expeditionskryssningar med Celebrity Cruises

Celebrity Cruises erbjuder unika expeditionskryssningar ombord på sina lyxfartyg i Xpedition-klassen. Fartygen är små och tar upp till 100 passagerare, vilket ger en känsla av en privat lyxyacht snarare än ett kryssningsfartyg. Expeditionsfartygen kryssar hela året i Galapagosöarna. Ombord finns otroligt lyxiga facilieter för en semester lång utöver det vanliga. Det senaste fartyget Celebrity Flora kallas för en mega-yacht med enbart sviter ombord! Expeditionskryssningarna lockar resenärer som vill njuta av lyx och äventyr och som är intresserade att komma destinationernas natur och djurliv nära. Här får du gå iland med duktiga guider och utforska Galapagosöarnas flora och fauna. Expeditionsresorna är 10–16 dagar.

Celebrity Revolution

Med start år 2019 fram tills 2023 kommer Celebrity Cruises genomföra en stor renoveringssatsning av hela sin flotta. Programmet Celebrity Revolution ska modernisera samtliga fartyg och ta den exklusiva och lyxiga atmosfären steget längre. Renoveringsprogrammet är inspirerat av designen hos Celebrity Cruises nyaste fartyg, Celebrity Edge och Celebrity Flora. Under programmet kommer alla hytter och sviter moderniseras och få ny inredning. Även restaurangerna får nya tillskott och koncept, och spafaciliteterna uppdateras. För alla gäster som bokar en svit inkluderas semesterkonceptet The Retreat som ger tillgång till exklusiva utrymmen ombord. Det sista fartyget som ska renoveras blir Celebrity Reflection i början på 2023.

Ombord hos Celebrity Cruises

Det finns många skäl att välja en kryssning med Celebrity Cruises. Ombord på ditt flytande hotell väntar lyx, komfort och fantastisk service. Fartygen är elegant inredda för en lyxig semesteratmosfär. Det finns en stor personalstyrka och för varje resenär finns det en halv besättningspersonal, vilken ger svårslagen personlig service. Det finns ett stort fokus på välmående och hälsa vilket märks på fartygens lyxiga spaanläggningar med sköna behandlingar som ger en riktig semesterkänsla. Alla fartyg förutom Xpedition-klassen har 2-3 swimmingpooler, solarium, bubbelpooler och fitnessutrymmen som ofta erbjuder yoga eller pilateslektioner. Det finns vanligtvis flera sporter på däck att utmana vännerna i som basket, shuffleboard, bordtennis och golfsimulator. Utbudet kan dock variera mellan fartygen. I Solstice-klassen finns riktiga grönområden att promenera i. Det anordnas aktiviteter som danser, bingo, vinprovningar och kurser inom ibland annat målning och Photoshop.

Du kan tryggt lita på att Celebrity Cruises gör resan minnesvärd för dig. Vill du fira en födelsedag ombord? Eller planerar du din smekmånad? Du kan till och med gifta dig ombord, eftersom kaptener har befogenhet dig att utföra vigslar!

Visste du att...

Celebrity Cruises fartyg har härliga ytor både utomhus och inomhus. På fartyg i Solstice-klassen finns en levande gräsmatta på däck, och Celebrity Edge har en härligt grönskande takträdgård med utomhusbiograf och livemusik på kvällen!

Underhållning

Det finns fantastisk underhållning ombord på Celebritys fartyg – du kommer aldrig ha en tråkig stund! Framåt kvällen väntar varierande kvällsunderhållning med livemusik, komedi, bio, spel, dans och spektakulära Broadwayshower. Oavsett om du är sugen på en livlig kväll eller en mysigare miljö så finns det något för alla. Här finns en mängd olika musikteman att välja mellan. Njut av American Ballet Theatre, se en rockshow eller sjung med i Motown och glittrande Broadway-shower och dansa loss till din favoritmusik med gäst-DJs. Utvalda fartyg har utomhusbio, jazzkonserter och andra roliga aktiviteter som du sent kommer glömma. Du kan också prova lyckan i kasino eller njuta av goda drinkar och handplockade viner i någon av barerna ombord.

Mat och dryck

Celebrity Cruises har mycket fokus på kulinariska upplevelser, och utbudet är stort och varierande. Här är god mat och dryck, vackra restaurangutrymmen och personlig service en stor del av kryssningsupplevelsen. All mat lagas från grunden och med de finaste och fräschaste råvarorna. Celebrity Cruises har tagit tv-konceptet “Top Chef” till sina fartyg och erbjuder resenärer sin version ”Top Chef at Sea”. Här kan man själv medverka i matlagningsutmaningar och kurser. Det finns även speciella kryssningar där kända kockar från programmet kommer ombord och lagar mat.

Restauranger och barer

Ombord på fartygen finns flera restauranger som ingår i kryssningarna, bland annat måltider i den eleganta huvudmatsalen och den luftiga buffetrestaurangen Oceanview Café. Det finns 3-6 specialrestauranger per fartyg som kostar en avgift. De prisvärda specialrestaurangerna får stort utrymme på Celebrity Cruises fartyg med deras största succé Qsine i täten. Det finns även en Pool grill, Steakhouse, Sushicafé, fransk bistro, café och glassbar och mycket mer. Utbudet kan variera mellan fartygen. Totalt i deras flotta erbjuds 45 specialrestauranger. Det finns även flera charmiga barer och lounger med unika miljöer där du serveras av kunniga sommelierer och bartenders. I samband med moderniseringsprogrammet Celebrity Revolution kommer rederiet satsa mer på sitt gastropub-koncept med spännande kulinariska upplevelser inom både mat och dryck, med bland annat mer influenser från de olika destinationerna. Celebrity är verkligen rederiet för dig som vill njuta av långa, trevliga middagar på semestern!

Läs om innehåll och pris för Celebritys dryckespaket här.

Hytter hos Celebrity Cruises

Ombord på Celebritys fartyg finns olika boendekategorier beroende på önskemål. Bland de enklare hytterna finns insides-och utsideshytter och balkonghytter. Det finns rymliga hytter med egen veranda som passar familjen eller paret. I de lyxigaste kategorierna finns Concierge Class, AquaClass, och Suites. I Concierge Class ingår bland annat egen Concierge, Priority Check-in och lyxiga faciliteter i hytten. AquaClass är för spaälskaren med nära till hälsofaciliteter och fri tillgång till vissa delar av spaanläggningen.

Moderna hytter och sviter

I samband med renoveringsprogrammet kommer hytter och sviter att moderniseras löpande ombord på Celebritys fartyg. Samma designer som designade boenden på det nyaste fartyget Celebrity Edge kommer vara med och utforma de privata utrymmena för högsta komfort, rymlighet och stilren, elegant inredning. Den nya stilen ska vara fräsch och modern och ge en känsla av ett Boutiquehotell. Hytterna kommer ha Celebritys exklusiva sängkläder i eXhale-serien komplett med kashmirmadrasser. Det kommer finnas tillgång till Celebritys internettjänst Xcelerate samt Bluetoothfaciliteter i hytterna. Ytterligare en populär uppdatering i samband med moderniseringsprogrammet är The Retreat. Konceptupplevelsen The Retreat är för gäster som bokar sviter och ger exklusiv tillgång till bland annat VIP-lounger, restaurangen Luminae, Retreats soldäck, personlig butlerservice medmera. Ombord på de mindre expeditionsfartygen finns en mängd lyxiga kategorier av sviter och Penthouses som ger en upplevelse lång utöver det vanliga.

Celebritys fartyg

Världskända arkitekter, inredningsdesigners och stylister har format Celebrity Cruises unika fartyg. Fartygen är uppdelade i tre klasser: Solstice, Millennium, Edge och Xpedition.

Millennium-klassen

Millennium-klassen lanserades år 2000. De var då de första fartygen i kryssningsindustrin som använde gasturbinmotorer som reducerar utsläppen med upp till 95%. Fartygen har moderniserats och renoverats sedan dess och är idag medelstora lyxfartyg.

Edge-klassen

Den senaste kryssningsklassen Edge byggs för att överglänsa alla tidigare fartyg i exklusiv design. Det första fartyget är Celebrity Edge. Nästa fartyg, Celebrity Apex, är kommer sjösättas under våren 2020 och de sista två fartygen i Edgeklassen blir färdigställa hösten 2021 respektive 2022.

  • Celebrity Edge: Byggd 2018, 306 meter, 2918 resenärer (Double occupancy.)
  • Celebrity Apex: Byggd 2020, 306 meter, 2910 resenärer (Double occupancy.)

Solstice-klassen

Rederiets största fartyg i Solstice-klassen är verkligen i en klass för sig! Solstice-klassen är Celebrity Cruises finaste fartygsklass där designen och upplevelsen ombord står i centrum. Här återfinns kryssningsindustrins första riktiga gräsmatta i deras ”Lawn Club”, där resenärer kan träna på sin golfputtning och andra utomhusspel.

Celebrity Xpedition

Celebrity Xpedition-klassen är eleganta, mindre fartyg som används under hela året för expeditionsresor till Galapagosöarna. Resorna är unika då det bara välkomnas begränsat med små turistgrupper till ön för att skydda djur-och växtlivet. Fartygen liknar små lyxiga yachter snarare än kryssningsfartyg och en resa med Xpedition är en intim och minnesvärd upplevelse.

;