Barcelona

Vackert och populärt resmål för kryssning i Medelhavet. Stad med underbara stränder, fantastisk shopping och god mat. Kulturrikt med flertal museer och historiska byggnader.

Barcelona bjuder både på underbara stränder, fantastisk shopping, god mat och rik kultur. Se de klassiska byggnaderna av Antoni Gaudi, den fantasifulle arkitekten som utformat flera av Barcelonas mest ikoniska landmärken. Barcelona har en alldeles särskild charm och det är en upplevelse att bara promenera runt och insupa atmosfären i de gamla kvarteren och längs strandpromenaden. Här finns något för alla!

Barcelona: Historiska sevärdheter, tapas och en strand mitt i stan

La Sagrada Familia

Gaudis La Sagrada Familia är av Barcelonas mest kända byggnader. Katedralen började byggas 1882 och är ännu inte färdig, men beräknas blir klar runt 2030.

Casa Mila

Se de klassiska byggnaderna av Antoni Gaudi, den fantasifulle arkitekten som utformat flera av Barcelonas mest ikoniska landmärken.

Park Güell

Antoni Gaudi designade även grönområdet Park Güell med flera modernistiska verk och erbjuder dessutom en fantastisk utsikt över staden.

La Rambla

Barcelonas mest kända promenadstråk,La Rambla sträcker sig från hamnen och är en bra utgångspunkt för att utforska staden. Stråket kantas av uteserveringar, mängder av tapasbarer och shopping. Från La Rambla kan man enkelt promenera till flera av Barcelonas sevärdheter

Ett flertal stränder alldeles instill staden!

I Barcelona finns flera härliga sandstränder. Staden har en fantastisk strandpromenad med musikanter, glassförsäljare och rollerblades-åkare som skapar en härlig och gemytlig atmosfär.

Tapas!

Till de ikoniska kvarterenLa BarcelonetaochBarri Gòticgår Barcelonas invånare för att njuta av tapas på historiska bodegas längs kullerstensgatorna. Här finns lokala godsaker som manchego, bombas, pinxtos, friterade skaldjur med Cava och inhemska viner på menyn.

Upplev Spaniens nationalrätt, Paella!

I Barcelona erbjuds flera guidade matturer, som är en rolig upplevelse om du är vill smaka klassiska rätter och lära dig om dess rika historia.

Hittade

Andra destinationer