Oceania Cruises

 • Fartyg med lyx och elegans
 • Avslappnad och bekväm stämning ombord
 • Exotiska destinationer med mindre hamnar

Oceania Cruises, som är ett femstjärnigt amerikanskt lyxrederi, erbjuder mat, service och underhållning av exceptionellt hög nivå. Fartygen rymmer mellan 600-1200 passagerare vilket gör att fartyget kan lägga an vid mindre och mer exotiska hamnar.

Stämningen ombord en kryssning med Oceania Cruises är avslappnad och bekväm, utan formella kvällar som ändå håller en elegant och lyxig känsla ombord. Ombord finns det aktiviteter både för den som vill ta det lugnt och för den som önskar en mer aktiv semester.

Oceania Cruises

Med Oceania Cruises kan du åka på lyxkryssning till destinationer över hela världen. Njut av fantastiskt god mat, utomordentlig service och komfort ombord på fartygen. Gå iland på exotiska resmål med oförglömliga och handplockade utflykter. Oceanias fartyg är i mindre mellanklassen i storlek, vilket innebär att du kan nå unika destinationer och uppleva en mer intim atmosfär under kryssningen. Välkommen ombord hos Oceania Cruises!

 • Lyxkryssningar
 • Vänder sig till vuxna
 • Mycket ingår i bokning
 • 5-stjärniga restauranger

Destinationer

Med Oceania kan du välja mellan många destinationer världen över. Afrika, Alaska, Medelhavet, Karibien, södra Stilla havet, Australien och Sydamerika är bara några exempel! Kryssa längs historiska Panamakanalen, utforska Amazonas eller glid fram längs Kanadas kust. Oceania erbjuder även jorden runt-kryssningar och kryssningar som korsar Atlanten. På destinationerna får du gå iland utforska lokal natur och kultur, och det finns utflyktsprogram med fokus på exempelvis kulinariska upplevelser och hälsa och avslappning.

Prisnivå och målgrupp

Oceania Cruises erbjuder lyxkryssningar och är därför i den övre prisklassen. Rederiet riktar sig till vuxna. Det finns inga aktiviteter, program eller speciella faciliteter ombord på fartygen för barn.

Ombord hos Oceania Cruises

Ombord på Oceania Cruises får du uppleva personlig service, gemytlig värme och elegans. Då fartygen är i den mindre storleksklassen kan gästerna njuta av en mer intim atmosfär, men utan att det blir trångt. Mindre passagerare betyder däremot att du inte behöver uppleva köer eller väntan på din semester, och alla moment går smidigt och följsamt. Den engagerade personalen gör allt för att du ska känna dig omhändertagen med en hög servicestandard. Njut av den goda maten och skäm bort dig själv med spabehandlingar.

Hytterna kallas Suites och Starerooms, där Suites är den högre klassen. Båda är exklusivt och lyxigt inredda med jordnära trädetaljer och elegant inredning. I båda klasser ingår bland annat en fylld minibar, room service, TV, mjuka handdukar och badrock. Det finns olika nivåer av Suites och Staterooms där det ingår mer faciliteter och service ju högre nivå du bokar.

Mat & dryck

På Oceanias kryssningar får du njuta av den finaste maten på 5-stjärniga restauranger med endast de bästa ingredienserna. Erfarna kockar från runtom i världen arbetar för att innovativa kulinariska upplevelser ska vara en del av den lyxiga upplevelsen. I alla restauranger på Oceanias skepp gäller fri sittning. Samtliga fartyg har Terrace Café som serverar buffé vid frukost, lunch och middag och huvudrestaurangen the Grand Dining Room. I Grand Dining Room finns även veganska alternativ. Vid poolen finns lunchrestaurangen Waves Grill. Alla fartyg, med undantag av Sirena, har även The Polo Grill och italienska Toscana. Sirena har i stället restaurangen Tuscan Steak som kombinerar de två. Asiatiska Red Ginger finns ombord på Marina, Riviera och Sirena. Ombord på Marina och Riviera finns La Reserve som kombinerar fina viner med utsökt mat, samt franska Jacques.

Detta ingår på kryssningar

På Oceania är det en hel del som ingår på kryssningen även om kryssningarna inte är All Inclusive. Det ingår mer ju högre nivå du bokar, då du också ofta kan välja bland olika paket som exempelvis utflyktspaket eller dryckespaket. Dryckespaket med vin, sprit och öl går även att köpa till för en lägre kostnad, och under utflykterna erbjuds en rabatt på 40% i vissa restauranger i staden som besöks.

 • Mineralvatten, kolsyrade drycker, kaffe, te och juice
 • Måltider på fartygets restauranger
 • Transfer vid utflykter
 • Tillgång till spa (finns ombord på Marina, Riviera och Insignia) för gäster som bor i svit eller Concierge Level Stateroom
 • 24-timmars room service och butler service
 • Wi-Fi för en enhet i taget per rum

Underhållning och aktiviteter

Ombord på Oceanias kryssningar finns många trevliga aktiviteter under dagarna till havs. Det finns en pool och ett spa med avslappnande behandlingar, ett bibliotek med över 2000 böcker samt ett fitnesscenter som erbjuder träningspass med yoga, pilates, medmera. Fartygen bjuder ofta in föreläsare och har matlagningskurser. Ombord på Marina och Riviera finns det även en tennisbana. På baren Martinis sker jazz-kvällar och shower visas i fartygets lounge. Det finns även ett kasino ombord.

Kryssningsfartygen

Oceania Cruises har en flotta på sex medelstora skepp. Fartygen Sirena, Insignia, Regatta och Nautica tar 684 gäster och Riviera och Marina tar mer på 1250 gäster. De större fartygen har 629 hytter, och de mindre har 349 hytter.

 • Marina (2011), 1250 gäster
 • Riviera (2012), 1250 gäster
 • Regatta (2003), 684 gäster
 • Nautica (2000), 684 gäster
 • Sirena (2002), 684 gäster
 • Insignia (1998), 684 gäster