Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Hapag-Lloyd Cruises

Hapag-Lloyd Cruises är ett tyskt kryssningsrederi som erbjuder både exklusiva lyxkryssningar och exotiska expeditionskryssningar. Ombord på de små, vackra lyxfartygen kan du njuta av enkel lyx, fantastiskt god mat och service i högsta klass. Hapag Lloyd erbjuder kryssningar till exotiska och ovanliga destinationer som skapar alldeles unika kryssningsupplevelser.

  • Expeditioner och klassiska kryssningar
  • Lyxfartyg
  • Unika destinationer
  • Passar vuxna

Om Hapag-Lloyd Cruises

Hapag-Lloyd Cruises har en flotta på 5 lyxfartyg med det berömda fartyget Europa i täten som kontinuerligt utnämns till världens bästa kryssningsfartyg. Fartygen har alla sin säregna charm och seglar till olika resmål runtom i världen. De flesta resenärer hos Hapag Lloyd är tyskspråkiga men besättningen talar både engelska och tyska. Det erbjuds både internationella och tyskspråkiga kryssningar. Förutom att vara industriledande inom lyxkryssningar och expeditioner så strävar rederiet efter att vara miljövänliga. Från och med 2020 börjar fartygen använda miljövänligare bränsle som ska minska utsläpp med 80%. I kryssningarna ingår bland annat välkomstchampagne, helpension och kvällsunderhållning.

Målgrupp

Hapag-Lloyd vänder sig till resenärer som värderar mat, dryck och service i toppklass och som vill uppleva exotiska destinationer långt utöver den vanliga semestern. Kryssningarna passar kryssningsentusiasten som vill ha lyxiga äventyr och spännande expeditioner i världsklass ombord på vackra, mindre fartyg. Det är främst vuxna och par som kryssar med Hapag-Lloyd. På Europa och Europa 2 finns dock möjlighet till organiserade barnprogram om fler än 4 barn reser ombord på fartyget.

Destinationer

Med Hapag-Lloyd kan du få uppleva allt ifrån avlägsna paradisöar till häftiga städer och vilda polarlandskap. Rederiet erbjuder kryssningar i mellanöstern, Karibien, Antarktis, USA, södra Stilla Havet, Afrika, Asien, Centralamerika och i Europa! Om du vill ha en klassisk lyxkryssning med kulinariska upplevelser, kultur och kvällsunderhållning rekommenderas kryssningar med fartygen Europa och Europa II. För expeditioner och mer destinationsinriktade kryssningar erbjuds expeditionsfartygen Bremen, Hanseatic Nature, Hanseatic Inspiration och senare Hanseatic Spirit.

Expeditionskryssningar

På expeditionskryssningar med Hapaq-Lloyd får du uppleva en unik kombination av komfort och äventyr. Med de senaste expeditionsfartygen Hanseatic Nature, Hanseatic Inspiration och Hanseatic Spirit (lanseras år 2021) kan resenärerna njuta av luftigare däckutrymmen än något annat expeditionsfartyg. Fartygens design tar dig närmare destinationerna och låter dig verkligen uppleva de otroliga miljöerna. Alla fartygen är byggda för att kunna åka på expeditionskryssningar till Antarktis där du kan utforska en sagolik vildmark av is och glaciärer. Du kan också åka på expeditioner till öar i Atlanten, Amazonas djungel, Sydafrika, Alaska och mycket mer. Observera att Hanseatic Nature och Hanseatic Spirit enbart är tysktalande fartyg där all kommunikation ombord sker på tyska, medan Hanseatic Inspiration är ett internationellt fartyg.

Temakryssningar

Hapaq Lloyd erbjuder även olika temakryssningar med fokus på exempelvis hälsa och välmående, kulinariska upplevelser och kryssningar som passar bäst för familjer. Dessa kryssningar erbjuds på Europa och Europa 2. En gång om året hålls en matfestival på Europa med Michelinkockar, vinproducenter, chocolatier och mycket mer. För golfälskaren finns golfkryssningar som låter dig kryssa till några av världens finaste golfbanor. Det erbjuds även teman inom konst, mode och musik.

Ombord hos Hapag Lloyd Cruises

Även om fartygen kan skilja sig åt i atmosfär och design så kan du alltid vänta dig utomordentlig service från den vänliga personalen, elegant inredda utrymmen och hög standard i allt ifrån mat till underhållning. Fartyget Europas lyxrestauranger har menyer komponerade av prisade stjärnkockar och Europa 2 har hela sju gourmetrestauranger. Ombord på expeditionsfartygen finns tre förstklassiga gourmetrestauranger. Till middagen klär gästerna gärna upp sig på Europa och Europa 2. Underhållningen kan bestå av levande jazzmusik, swing eller teater i intima miljöer. Fartygens allmänna utrymmen i barer och salonger ger inte sällan känslan av ett resorthotell snarare än ett fartyg. Under dagar till havs kan du koppla av i fartygens spa, träna på fitnesscentret och svalka dig i swimmingpoolen. Du kan också få lyssna på kända gästföreläsare inom litteratur, vetenskap, äventyrare och mycket mer. På expeditionsfartygen är stämningen något mer avslappnad gällande klädkod och underhållning, med stor fokus på destinationerna. Här kan du njuta av värmande bastu, pool och panoramalounger.

Boende och hytter

Ombord på Hapag Lloyds alla fartyg är hytterna inredda med elegant och lyxig inredning och moderna, bekväma faciliteter i toppklass. Boendena är luftiga med mycket naturligt ljus så att du också ska få njuta så mycket som möjligt av utsikten. På Europa och Europa 2 erbjuds olika kategorier av exklusiva sviter med allt ifrån spasvit till familjelägenhet och Penthouse. På Bremen erbjuds utsideshytter och balkongsviter. På expeditionsfartygen Hanseatic finns olika hyttkategorier från enklare utsideshytt upp till den lyxigaste Grand Suite.

Fartyg hos Hapag Lloyd Cruises

Med de större kryssningsfartygen Europa och Europa 2 och små expeditionsfartygen Bremen, Hanseatic Nature, Hanseatic Inspiration och Hanseatic Spirit har Hapag Lloyd lyckats designa unika lyxfartyg av den högsta standarden. De nyaste fartygen Hanseatic Nature och Inspiration tillkom under 2019 som en större satsning inom det exklusiva expeditionssegmentet. Fartygen är identiska och tar 230 gäster, och är utrustade med den senaste utrustningen och miljöteknologin. Under 2021 tillkommer även Hanseatic Spirit.

MS Europa

MS Europa är rederiets prisvinnande flaggskepp som är välförtjänt av sitt beröm. Man brukar säga att Europa var med och satte den globala standarden för lyxkryssningar. Fartyget tar högst 408 gäster. Även om Europa byggdes så tidigt som 1999 så har fartyget hållits i perfekt skick och alla boenden är eleganta och rymliga. Det har genomgått flera renoveringar och moderniserats löpande. Europa är det enda kryssningsfartyget som kontinuerligt fått 5 + i ranking av den kända guideboken Berlitz.

  • MS Europa: Passagerare: 408, Däck: 11, Längd: 198 m

MS Europa 2

Europa 2 har kallats för det mest väldesignade lyxkryssningsfartyget på havet. Fartygets moderna stil, nutida konst och trendiga inredning ger känslan av ett avslappnat och lyxigt Europeiskt Boutiquehotell. Fartyget lanserades 2013 och anses vara mindre formellt och mer familjevänligt än Europa, och vänder sig till en internationell publik då alla kryssningar är tvåspråkiga. Till skillnad från Europa erbjuder Europa 2 utrymmen som är mer intima än grandiosa, men som aldrig känns överbefolkade. Här råder en mer avslappnad stämning utan bestämda middagstider eller formella klädkoder. Europa 2 har utnämnts till bästa kryssningsfartyg i världen av Berlitz Cruise Guide.

  • MS Europa 2: Passagerare: 516, Däck: 11, Längd: 225 m

MS Bremen

Det lilla expeditionsfartyget Bremen designades för att kryssa till några av världens mest exotiska och avlägsna platser. Vad sägs om en kryssning i Amazonas djungel eller i det vilda Antarktis? Bremen är byggd för att klara E4 (den högsta isklassen för kryssningsfartyg) och för att manövreras genom Arktis isfyllda vatten, och få plats i trånga kanaler där större fartyg inte vågar åka. Med sina 155 passagerare är Bremen det minsta i flottan och erbjuder personliga och oförglömliga expeditioner. En kryssning ombord välutrustade Bremen handlar helt om destinationen och garanterar minnen för livet.

  • MS Bremen: Passagerare: 155, Däck: 7, Längd: 111 m

Hanseatic Inspiration

Hanseatic Inspiration är ett av rederiets nyaste, mest innovativa fartyg som lanserades under 2019. Fartyget tar högst 230 passagerare och är en mix av äventyr, lyx och komfort. Hanseatic Inspirations kryssningar är tvåspråkiga för att attrahera en internationell publik. Likt Bremen så är fartyget byggt för att klara tuffa miljöer och väder i Antarktis, men också för att kryssa till exotiska öar. Hanseatic Inspiration uppskattas för sina moderna faciliteter och nytänkande teknologi. I fartygets atrium hålls föreläsningar och kurser, och från pooldäcket har du otrolig utsikt från två glasbalkonger.

  • Hanseatic Inspiration: Passagerare: 199-230, Däck: 9, Längd: 138 m

Hanseatic Nature

Hanseatic Nature lanserades 2018 och är ett lyxigt expeditionsfartyg som tar 230 passagerare. Fartyget är byggt för den tyska marknaden och erbjuder enbart kryssningar där tyska talas som det primära språket. Hanseatic Nature kan utforska Antarktis och Arktis och har en mängd olika boendealternativ ombord, tre restauranger, två lounger och flera sällskapsutrymmen. Likt de andra expeditionsfartygen så hålls spännande föreläsningar om destinationerna i fartygets atrium.

  • Hanseatic Nature: Passagerare: 199-230, Däck: 9, Längd: 138 m

Hanseatic Spirit

Under 2021 planeras det nya fartyget Hanseatic Spirit lanseras som ett nytt tillskott till expeditionsflottan. Hanseatic Spirit ska efterlikna en mindre Europa 2 i både lyx, stil och komfort och ska klara många olika destinationer. Ombord kommer det finnas dedikerade utrymmen för lärande och interaktiva presentationer inför äventyren på destinationerna. Likt sina systerfartyg kommer Spirit vara utrustat med den högsta isklassen för expeditioner i Antarktis och Arktis. Likt Hanseatic Nature så byggs Hanseatic Spirit för den tyska marknaden med primärt tyska som talas ombord.

  • Hanseatic Spirit: Passagerare: 199-230, Däck: 9, Längd: 138 m
;