Salerno

Salerno ligger perfekt för att kunna utforska såväl Amalfikusten som Neapel och Pompeji. För en kryssningsturist innebär detta ett utflyktsutbud i världsklass.

Kryssning till Salerno, Italien

Längs den berömda Amalfikusten i Italien ligger flera välbesökta städer såsom Positano, Amalfi och Ravello. Men jämfört med sina välkända grannar är Salerno en dold pärla vilket innebär färre turister, ett lugnare tempo och framför allt en genuinare atmosfär. Salerno är därför ett omtyckt stopp på medelhavskryssningar. Salerno ligger perfekt för att kunna utforska såväl Amalfikusten som Neapel och Pompeji. För en kryssningsturist innebär detta ett utflyktsutbud i världsklass, och en härlig upplevelse av det äkta Italien.

Medelhavskryssning via Salerno

Kryssningar som går i östra och västra Medelhavet kan stanna i Salerno. Då utgår kryssningarna ofta från de stora kryssningshamnarna i västra Medelhavet: Venedig, Barcelona eller Rom. Det är vanligast med kryssningar som varar i 7–8 dagar i regionen, men det finns också rutter som går i ca två veckor. Vissa rederier erbjuder längre medelhavskryssningar som varar ca 20 dagar. Under en rutt som går via Salerno kan du också få uppleva underbara platser som italienska La Spezia och Neapel, Sardinien, Mallorca, Ibiza, Grekland, Sicilien, med mera. På en kryssning via Salerno får du verkligen uppleva medelhavets vackraste pärlor!

Rederier

Flera av de största kryssningsrederierna erbjuder kryssningar i Medelhavet. Till Salerno kan du åka med populära rederier som exempelvis Princess Cruises, Disney Cruises och Costa Cruises. Vem som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen

Kryssningsfartygen lägger till strax väster om Salerno. Från kryssningsterminalen är det promenadavstånd in till stadens centrum. Det erbjuds oftast en buss från terminalen till Piazza della Concordia. Strax utanför kryssningsterminalen ligger en fin strand, så att du kan börja ditt besök med sol och bad. När kryssningsfartyg kommer in till hamnen erbjuds det vanligtvis färjor till Amalfi direkt från hamnen.

Sevärdheter i Salerno

Salerno ligger i södra Italien vid den vackra Salernobukten. Staden är huvudort på Amalfikusten och en vanlig utgångspunkt för regionens spektakulära utflyktsmål. Salerno är dock minst lika vackert som sina grannar, om än mer prisvärt och genuint. Ett kryssningsstopp med en dag i Salerno innebär trevliga utflykter för alla åldrar och intressen med rik kultur, mysig stad och såklart glittrande medelhavskust. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen.

Salerno stad och kultur

Salernos fantastiska strandpromenad, Lungomare, är ett perfekt sätt att uppleva stadens underbara läge längs havet. Strandpromenaden börjar i Salerno och sträcker sig en bra bit längs med Amalfikustens början. Missa inte heller ett besök i Salernos historiska gamla stad Centro Storico, som är trevligt att promenera i med sina trånga gränder och charmiga små matbutiker. Här finns museum och fina kyrkor, och på restauranger och fikaställen serveras närproducerade och smakrika råvaror. Som i många andra italienska orter finns här en hel del smarrig glass att prova i stadens Gelaterias. De mer turistiga huvudgatorna är Via Roma och Piazza Malta, som erbjuder matställen med mer internationella menyer.

Amalfikusten

Med en 10 minuters bussfärd eller en kortare båttur från Salerno når man den berömda Amalfikusten. Med sina färgglada fiskebyar och bergssluttningar vid det turkosa vattnet anses det vara en av Europas vackraste kuststräckor. Kusten ligger på en halvö bredvid den lyxiga orten Positano, som är en av de mest populära städerna att besöka, tillsammans med Ravello som ligger högt med storslagen utsikt över kusten. Lilla Vietri sul Mare har en trevlig stadskärna och är första stoppet från Salerno, och Minori erbjuder en fantastisk sandstrand och god mat. Staden Amalfi är kustens kulturella centrum med spår efter flera gamla civilisationer, med den pittoreska lilla pärlan Atrani inpå. Det är inte svårt att förstå varför denna 50 kilometer långa kust finns på Unescos världsarvslista.

Salerno strand

Även om stadens strandpromenad är fridfull och trevlig så är Salernos egna, urbana strand inte fullt lika vacker som de närliggande byarnas. Om du vill ha en dag med sol och bad kan det vara mer värt att ta sig en bit längs kusten och få riktiga sandstränder och kristallklart medelhavsvatten bland klippor och grönska. Förutom Amalfikustens badplatser finns också den närliggande orten Cilento, som är en relativt obesökt kustremsa med naturlig skönhet. Cilento är hem åt de fantastiskt vackra sandstränderna i PalinuroIl Pozzillo, Cala Biancaoch Trentova Bay som ligger inramade bland gemytliga fiskebyar och storslagna vyer.

Pompeji

Den världsberömda och mytomspunna ruinstaden Pompeji tillsammans med vulkanen Vesuvius är ett självklart utflyktsmål när man befinner sig i Salerno. Den utgrävda staden ger en unik ögonblicksbild av livet i den romerska tidsåldern. Ta gärna en guidad rundvandring inne på området för att få en djupare förståelse av denna spektakulära plats. Det är lätt att ta sig från Salerno till Pompeji med buss eller tåg på ungefär en halvtimme. De flesta kryssningsrederier erbjuder utflykter hit. Staden erbjuder mycket spännande som konstmuseet Gracco och Pompeji Amfiteater. Nära Pompeji ligger också den historiska och livliga staden Neapel, som det är lätt att spendera en dag i. På Neapels arkeologiska museum visas en hel del fynd från Pompejis utgrävningar.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer