Sydamerika

Med en kryssning till Sydamerika kan du få chansen att uppleva allt från fjordar och glaciärer till djungel och regnskog

Kryssningar i Sydamerika

Sydamerika är en alltmer populär kryssningsdestination. Idag finns det kryssningsrutter som sträcker sig runt hela kontinenten. Sydamerika har mycket att erbjuda i kultur och atmosfär men också skiftande landskap och klimat. Här kan du uppleva allt från fjordar och glaciärer till djungel och regnskog. Storstäder som Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo, Santiago och Lima kan alla besökas på en längre kryssning.

Kryssningar på upp till en vecka går ofta mellan Rio de Janeiro och Buenos Aires eller har någon av dessa städer som både avgångs- och ankomsthamn. Men i Sydamerika är det de lite längre kryssningarna som är mest populära, vare sig det är på väst- eller östkusten, i norr eller i söder.

Runda Kap Horn

En av de mest populära rutterna i Sydamerika går från Santiago i Chile till Buenos Aires i Argentina, en kryssningsrutt som tar ungefär två veckor. Däremellan upplever du allt från pittoreska fiskebyar och fjordar i Patagonien till bergsmassiv och glaciärer runt Kap horn. Fortsätt till Falklandsöarnas vildmark och fascinerande historia, och njut av Sydamerikas härliga Riviera längs Argentinas kust.

Kryssning till Antarktis via Sydamerika

Mellan november och mars finns det möjlighet att utöka en Sydamerikakryssning med en avstickare ner till Antarktis vidder. Ett unikt sätt att uppleva två olika världar under samma resa! Dessa kryssningar är ca tre veckor. Många rederier erbjuder också kryssningar till Antarktis som ofta utgår från Ushuaia på Argentinas sydspets, eller mellan Santiago de Chile och Buenos Aires. Här kan man välja mellan rederier som enbart seglar runt i antarktiska farvatten och de rederier som har tillstånd att landstiga på kontinenten.

Sydamerika via Karibien och Amazonas

Mellan Rio de Janeiro och Florida går kryssningar som gör stopp i flera av Brasiliens kuststäder såväl som på öar i östra Karibien. Många kryssningar som trafikerar detta område gör en avstickare som tar resenärer långt in i Amazonas regnskog. Från Sydamerikas östkust vrider kryssningen av mot inlandet och gör flera stopp upp och ner längs Amazonfloden, med ett stopp i Manaus som innersta destination.

Sydamerika via Karibien och Panamakanalen

Det går regelbundet kryssningar mellan Santiago/Lima och USA. Många rutter går längs med västkusten på båda kontinenter och har ofta San Diego som amerikansk avgångs- eller ankomsthamn. Andra rederier viker istället av och erbjuder en passage genom Panamakanalen och flertalet stopp i Karibiens övärld innan den når sin hemmahamn i Florida.

Galapagosöarna

Till Sydamerika tillhör även de mytomspunna Galapagosöarna som är en del av Ecuador. Hit måste man ta flyget men kan därefter hoppa på ett kryssningsfartyg som tar resenärer runt många av öarna. Av de större kryssningsrederierna är det enbart Celebrity Cruises som erbjuder kryssningar till Galapagosöarna, och då genom sina ”Xpedition class”-fartyg som är avsevärt mindre än genomsnittliga kryssningsfartyg.

Förflyttningskryssningar

Många rederier erbjuder förflyttningskryssningar mellan Europa och Sydamerika mellan säsongerna när fartyg måste flyttas från en region till en annan. Dessa kryssningar är oftast mycket prisvärda och inkluderar samtidigt stopp som är mer ovanliga.