Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Ett av Royal Caribbeans kryssningsfartyg

Royal Caribbean

Åk på kryssning med populära Royal Caribbean! Royal Caribbeans fartyg passar både familjen, paret och vännerna som vill åka på en härlig och otroligt prisvärd kryssning tillsammans. Här finns verkligen aktiviteter och underhållning för alla. Välj bland Royal Caribbeans stora utbud av kryssningar i Karibien, Europa eller Medelhavet. En kryssning med Royal Caribbean lär bli din drömsemester!

 • Perfekt för alla åldrar
 • Lägre prisgrupp
 • Mycket aktiviteter för barn
 • Sol & badsemester

På kryssning med Royal Caribbean

Royal Caribbeans kryssningsfartyg är de största i världen. Rederiet har hela fyra platser på topp 10-listan över världens största kryssningsfartyg. Det största fartyget "Symphony of the Seas" är också det största kryssningsfartyget i världen med sin längd på 362 meter, max antal passagerare på 6,680 personer och en besättning på 2,200.

Under vår och sommar kryssar Royal Caribbean främst i Medelhavet där du får uppleva en ny vacker hamnstad varje morgon samtidigt som du kan njuta av alla bekvämligheter som pooler, restauranger och spa ombord på fartyget. När temperaturen sjunker i Europa flyttas de flesta skeppen över till Karibien. Från Florida kan du hitta ett stort utbud av karibienkryssningar med Royal Caribbean.

Royal Caribbean reser i hela världen

Utöver kryssningar i Karibien seglar Royal Caribbeans fartyg även till Hawaii, Alaska, Mexiko, Sydamerika och i hela Asien. De flesta kryssningar i Europa åker i Medelhavet men det har också blivit populärt att boka en kryssning runt Nordsjön, Östersjön och kring Kanarieöarna.

Australien och Nya Zeeland är också väldigt populära resmål för en kryssning med Royal Caribbean. Under en kryssning i Oceanien får du uppleva många exotiska destinationer under samma kryssning. Det är verkligen varmt rekommenderat att kombinera en landresa med en kryssning och få det bästa av två världar.

Med Royal Caribbean kan du även åka på kryssning i historiska Panamakanalen i Sydamerika, längs Kanadas kust och över Atlanten. Royal Caribbean har ett fantastiskt utbud på kryssningar och du kommer garanterat hitta drömsemestern!

I vår sökmotor kan ni enkelt hitta alla Royal Caribbeans rutter och destinationer. Du kan välja önskad välja avresehamn och bocka i om det är ett speciellt hamnstopp som ni vill besöka under er kryssning.

Aktiviteter ombord

Royal Caribbean har de mest spännande och mångsidiga kryssningsfartygen i världen och här finns det verkligen allt. Vad sägs om skridskoåkning i Karibien? Eller lära dig att surfa på övre däck? Det finns många unika aktiviteter när du bokar en kryssning med Royal Caribbean. Förutom äventyrliga aktiviteter hittar du såklart ett stort utbud av högklassiga restauranger, barer, lounger, flera poolområden, gym, spa, vattenpark, teateruppsättningar och musikframträdanden i världsklass ombord. Förutom att erbjuda underhållning för familjen så finns det även utrymmen ombord för enbart vuxna.

Mat och dryck

Det finns ett stort restaurangutbud ombord på fartygen hos Royal Caribbean. Här finns något som frestar alla vare sig du är ute efter gourmetmat, stor buffé eller rätter med inspiration från världens alla hörn. Ät ena kvällen på Jamie Oliver’s Italian och testa mexikanska tapasbaren, sushi eller steakhouse nästa. Här finns något även för de kräsnaste i familjen! Det ingår måltider för hela dagen i din bokning, men det finns även specialrestauranger ombord där det kostar en extra avgift. Många upplever dock att det inte behövs, då det är så mycket bra matutbud som redan ingår. Flera alkoholfria drycker som vanligt vatten, kaffe och saft ingår. Det finns även trevliga pubar, cocktailbarer, poolbar och lounger ombord.

Dryckespaket hos Royal Caribbean

Alkohol ingår inte i din kryssning. Det finns däremot flera olika dryckespaket att lägga till i din bokning. Med det största paketet Deluxe Beverage Package ingår obegränsat med alkoholdrycker och även läsk, specialkaffe och vatten upp till en viss kostnad. Du kan även välja enbart Refreshment Package för att svalka dig med läsk, juicer, vatten och specialkaffe (utan alkoholdrycker). Classic Soda Package är perfekt om du bara vill ha tillgång till obegränsat med uppfriskande läskedrycker. Hör av dig till oss om du vill få hjälp att boka en kryssning med dryckespaket hos Royal Caribbean.

Läs mer om innehåll och pris för dryckespaket hos Royal Caribbean.

För familjen

Att Royal Caribbean anses så familjevänligt beror dels på alla aktiviteter ombord, men också på de populära barnklubbarna som erbjuds från 6 månaders ålder. Barnklubbarna är ett populärt sätt för att hitta nya vänner på fartyget. Här finns aktiviteter för både yngre och äldre barn som leds av engagerad personal. Alla som arbetar i barn- och ungdomsklubbarna har en fyraårig relevant utbildning. Just mängden av roliga aktiviteter är något som återkommande resenärer ofta lyfter fram hos Royal Caribbean, och hos svenska barnfamiljer är rederiet väldigt populärt. Ombord Royal Caribbeans kryssningsfartyg kommer era barn inte vilja gå av! Läs mer om att åka på kryssning med barn.

Royal Babies och Tots

För de allra minsta barnen i åldern 6 månader till 3 år finns Royal Babies and Tots där personalen självklart har relevant utbildning att ta hand om just små barn.

Personalen kan assistera med att flaskmata, byta blöja eller ge barnen mat. Ofta öppnar avdelningen för de yngsta kl. 09 fram till lunch. Sedan brukar de öppna igen runt kl. 15 på eftermiddagen under havsdagar. Vid dagar när ni går i land brukar öppettiderna vara längre. Här finns bra lekrum med mjuka mattor för de allra minsta. Pris för att lämna sitt barn här är ca 50 kr per timme. Vill du inte lämna ditt barn men ha ett barnvänligt område att leka på finns ytterligare ett lekrum på de allra största skeppen.

 • Exempel på aktiviteter: Sångstund, lek med djur.

Adventure Ocean

Rederiets dagliga barnprogram för åldern 3-11 år kallas Adventure Ocean och är öppet i stort sett alla dagar ombord men kan variera vid dagar med stopp. Likaså erbjuds extra öppettider om föräldrar ska på utflykt under dagen.

Det finns dagliga program som ska passa alla åldersgrupper. Här finns Imagination Studios för barn mellan 6-11 år med kreativa aktiviteter. I Adventure Science Lab får de pröva på olika experiment. Det är både lek, lärande och sociala gruppaktiviteter som erbjuds och det finns hela tiden personal runt barnen. Enda kravet för att få vara med är att barnet är fyllda 3 år och pott-tränad. Vill man någon kväll att barnen ska stanna någon timme extra går det bra, då betalar man per timme.

 • Aquanauts: 3-5 år. Exempel på aktiviteter: Fingermålning, leka med lera, bygga med klossar, spela spel.
 • Explorers: 6-8 år. Exempel på aktiviteter: Sportaktiviteter, piratnatt, gympa, ansiktsmålning, praktiska experiment.
 • Voyager: 9-11 år. Exempel på aktiviteter: Sportaktiviteter, karaoke, var en konstnär, praktiska experiment.

Teens

För de äldre barnen har Royal Caribbean ungdomsklubben Teens. Precis som för de yngre barnen finns det hela tiden personal närvarande, men här är aktiviteterna mer fria.

Ofta rör sig dessa ungdomsklubbar runt på de aktiviteter som finns ombord under "Teen only-aktiviteter" där man har givna tider för exempelvis skridskoåkning och surfsimulator för att nämna några.

 • Teens: 12-14 år och 15-17 år. Exempel på andra aktiviteter: Sportaktiviteter, videospel, hänga i deras egna lounge, klättertävlingar, olika spel, bordtennis, testa att DJ:a. Här kan du se ett axplock av vad som finns ombord för barn.

 

Se en film från Royal Caribbean om aktiviteter för barn som finns ombord nedan.

Välja rätt fartyg hos Royal Caribbean

Så hur väljer ni rätt kryssningsfartyg så det passar era önskemål? Det är inte helt lätt, men det är värt att lägga lite tid på att läsa på om de olika fartygen. Precis som övriga rederier har Royal Caribbean olika fartygsklasser som ofta är baserade på storleken på skeppet, men det finns även andra likheter inom klassen. Här presenterar vi hur de olika klasserna skiljer sig och vilka aktiviteter och underhållning som finns ombord. De största skeppen har det klart största utbudet av aktiviteter men det finns mycket att göra även på de mindre skeppen. När du väl har valt skepp är det dags att fundera på vilken hyttkategori ni vill bo i. Längre ner på sidan kan du läsa mer om de olika hyttkategorierna hos Royal Caribbean.

Fartyg

I flottan av Royal Caribbean International ingår 26 toppmoderna kryssningsfartyg som kan delas in i sex underkategorier: Oasis, Quantum, Freedom, Radiance, Voyager, Vision och de minsta skeppen Sovereign och Empress. En kryssning med Royal Caribbean kommer att ge er en oförglömlig semester oavsett vilket kryssningsfartyg ni väljer. När ni väl har bestämt er för destination, kika igenom vad de olika skeppen erbjuder innan ni bokar er kryssning. I vår sökmotor hittar du information om skeppen innan du ska boka och här nedan kan du också läsa mer om Royal Caribbeans olika fartygsklasser och de olika fartygen.

Quantum Ultra-klassen

Detta är den nyaste fartygsklassen hos Royal Caribbean där Spectrum of the Seas gjorde sin första resa 2019 i Asien och Odyssey of the Seas börjar kryssa under hösten 2020 i Karibien.

 • Längd: 348 m
 • Antal däck: 16 (14 för passagerare)
 • Antal passagerare: ca 4100-4246 (double occupancy)
 • Besättning: 1551
 • Skepp som ingår i Quantum Ultra-klassen: Spectrum of the Seas, Odyssey of the Seas

Kryssningsfartygen i Quantum Ultra-klassen liknar mycket skeppen i Quantum-klassen men är något större. Många av de unika aktiviteter och underhållning som var nytt på Quantum-klassen finns även här. Fler familjesviter har lagts till, internet har blivit snabbare och det är även smidigare för passageraren att boka bord och liknande via en app (om man vill). Teatern Two70 med sina mäktiga projektorer och skärmar ger även här dans- och musikshower en extraordinär upplevelse. Här finns den inglasade kupolen North Star där du kan färdas 100 m över havet och få en magnifik utsikt. SeaPlex som är som en stor idrottshall men mängder av aktiviteter och underhållning. Royal Caribben har också informerat att det kommer nya saker som ännu inte presenterats.

Quantum-klassen

På kryssningsfartygen i Quantum-klassen introducerades många nya aktiviteter som aldrig funnits till sjöss. Royal Caribbean har byggt tre mellan 2014-2016 som ingår här.

Storleksmässigt är dessa kryssningsfartygen lite mindre än Oasis-klassen men fortfarande hittar du i stort sett alla aktiviteter ombord som hos de största fartygen. Nytt i Quantum-klassen är Two70, ett teaterområde med projektorer, stora bildskärmar och avancerad ljussättning som kan ändra skepnad på sekunder, som bidrar till en otrolig upplevelse under showen som sätts upp. Här finns också högklassiga shower i den stora huvudteatern och unikt till sjöss - i Bionic Bar blir du serverad av robotar. I Musik Hall kan du varje kväll lyssna på högklassiga liveband som spelar underhållande musik. På dessa skeppen är det verkligen aktiviteter i överflöd. Det som du hittar på Freedom-skeppen hittar du garanterat på Quantum-klassen såsom vattenrutschbanor, klättervägg, Royal Promenade och mycket mer. Unikt för dessa skeppen är North Star, en inglasad kapsel som är placerad i en vridbar kran högst upp på skeppet. I den blir du transporterad en bra bit utanför skeppets kropp och får en otrolig havsutsikt. Inget för den höjdrädda! Skillnad mellan Oasis-klassen och Quantum-klassen är att den sistnämnde inger en lite mer sofistikerad känsla med elegant inredning och iögonfallande konstverk. Men precis som Oasis-klassen är den här fartygsklassen populär hos familjer och här finns samma utbud av barn- och ungdomsklubbar, med utbildad personal till ert förfogande.

Oasis-klassen

Oasis är den största fartygsklassen hos Royal Caribbean och alla skeppen kvalar in högt på topp 10-listan över världens största kryssningsfartyg. Det största fartyget är Symphony of the Seas som sedan 2018 är det största kryssningsfartyget i världen.

Kryssningsfartygen som ingår i Oasis-klassen är så nära "flytande städer" man kan komma. På 16 däck erbjuder Royal Caribbean ett stort utbud av underhållning och aktiviteter för alla åldrar. I Oasis-klassen är kryssningsfartygen indelade i sju stadsdelar som rederiet är unika med: The Royal Promenade, Central Park, The Boardwalk, Pools and Sports Zone, Vitality of the Sea, Entertainment Place och Youth Zone. Central Park hittar du i mitten av skeppen på däck 8, en grön avkopplande oas där du kan strosa runt, njuta av en kopp kaffe och titta upp mot himlen ovanför dig.

Några våningar ner från Central Park hittar du Royal Promenade, shoppinggatan som också har trevliga barer, caféer och uppträdanden både dag och kväll. För den mer äventyrlige hittar du Flowrider, en surfsimulator där du verkligen får utmana din balans. Här finns också klättervägg, ett stort sportområde, isrink, och ett gym med träningsklasser att boka.

Trots att Oasis-klassen har de mest spännande aktiviteterna finns här också ett dedikerat område för endast vuxna med relax-avdelning, poolområde och bar. När det gäller pooler kan du välja och vraka. Här finns jacuzzis, barnområde med barnpooler och flertalet vattenrutschbanor, alla belägna på det översta däcket. Vill du uppleva ett rejält äventyr kan du även åka linbana från däck 16 till däck 15 ovanför Boardwalk, strandpromenaden ombord.

Underhållningen ombord innefattar den första amfiteatern till sjöss där ni bjuds på vattenakrobatik. Här finns också en is-show, stand-up och högklassiga teateruppsättningar. Beroende på vilket skepp du bestämmer dig för skiljer sig utbudet något men ni är alltid garanterade högklassig underhållning!

Skeppen i Oasis-klassen erbjuder ett enormt utbud för familjens alla medlemmar. Det finns flertalet barn- och ungdomsklubbar från 3 år upp till 17 år och även lekrum för de allra minsta från sex månader till tre år. Alla personal är utbildad för att ta hand om era barn. På samma däck som du hittar Youth Zone, området för barn och ungdomar finns även The Solarium, området enbart för vuxna. Det är väldigt smidigt att dessa två sk. stadsdelar ligger så nära varandra när man reser med hela familjen.

Freedom-klassen

Freedom-klassen är den tredje största klassen hos Royal Caribbean. Tre skepp ingår och byggdes mellan 2006-2008. Löpande görs uppdateringar av skeppen och Liberty of the Seas hade sin senaste uppdatering 2015 (nästa uppdatering 2021), Freedom of the Seas uppdateras våren 2020 och Independence of the Seas uppdaterades 2018.

 • Längd: 340 m
 • Antal däck: 15 (14 för passagerare)
 • Antal passagerare: 3782 (double occupancy)
 • Besättning: 1360
 • Skepp som ingår i Freedom-klassen: Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Independence of the Seas.

Ombord på Freedom-skeppen hittar du precis som många andra skepp Royal Promenade. Det är en tre våningar hög shopping-gata som sträcker sig i mitten av skeppet som även har caféer, restauranger och underhåll. Fördelen med de skepp som har Royal Promenade är att du faktiskt kan röra dig enklare och snabbare runt om på skeppet. Här finns också en FlowRider, en surfsimulator med vatten och även en isrink. För den som vill slappna av finns här även bubbelpooler med havsutsikt som brukar vara väldigt populära. Du hittar även en vattenpark för barn, ett stort område där både stora och småbarn kan gå runt och undvika att bli nedsprutade av alla vattenstrålar. För barn finns här gedigna barn- och ungdomsklubbar indelade i flera olika åldersgrupper. Fördelen med att boka med Freedom-klassen är att du är ombord på ett av de större skeppen, men eftersom det inte är de nyaste skeppen är de ofta mer prisvärda.

Voyager-klassen

Ett snäpp ner storleksmässigt från Freedom hittar vi Voyager-klassen där fem skepp ingår. Skeppen byggdes mellan 1999-2003.

 • Längd: 311 m
 • Antal däck: 15 (14 för passagerare)
 • Antal passagerare: 3386 (Navigator of the Seas) övriga skepp 3140 (double occupancy)
 • Besättning: 1200
 • Skepp som ingår i Voyager-klassen: Voyager of the Seas, Explorer of the Seas, Adventure of the Seas, Navigator of the Seas, Mariner of the Seas.

Dessa skeppen var de första att få en Royal Promenade ombord när de byggdes, den populära shoppingatan i mitten av skeppet som alla Royal Caribbeans skepp har sedan dess. Här finns två vattenrutschkanor som sträcker sig över tre våningar. Likaså FlowRider, klättervägg och minigolf precis som de nyaste skeppen. Vad som utmärker den här klassen är att det finns mycket aktiviteter ombord, trots att det inte är de största skeppen och ännu mer prisvärt än de nyaste skeppen. Väldigt bra för familjer som vill åka på en prisvärd kryssning. Precis som Freedom-klassen sker det uppdateringar på dessa skeppen med liknande aktiviteter och restauranger som liknar dem på de största skeppen.

Radiance-klassen

I Radicance-klassen finns det mycket öppna ytor, stora glaspartier och flertalet glashissar för att resenärer ska få en glimt av havet så ofta som möjligt. Fyra skepp ingår i klassen och byggdes mellan 2001-2004.

 • Längd: 293 m
 • Antal däck: 13 (12 för passagerare)
 • Antal passagerare: 2191 (double occupancy)
 • Besättning: 859
 • Skepp som ingår i Voyager-klassen: Radiance of the Seas, Brilliance of the Seas, Serenade of the Seas, Jewel of the Seas.

Dessa skeppen kan gå in i hamnar som de stora skeppen normalt inte kan, vilket gör att du kan få unikare hamnstopp på dessa rutter. Här finns det lite mindre underhållning än övriga nyare skepp och klientelet är kanske inte så mycket barnfamiljer. Däremot hittar du bra underhållning och stort utbud av restauranger ombord.

Vision-klassen

Efter Radiance-klassen hittar vi sex skepp i Voyager som byggdes mellan åren 1996-1998 där Enchantment of the Seas (1997) är det största skeppet.

 • Längd: 279 m
 • Antal däck: 12 (11 för passagerare)
 • Antal passagerare: 2050 (2252 Enchantment of the Seas) (double occupancy)
 • Besättning: 765 (852 Enchantment of the Seas)
 • Skepp som ingår i Voyager-klassen: Grandeur of the Seas, Rhapsody of the Seas, Enchantment of the Seas, Vision of the Seas

Royal Caribbean byggde dessa skepp så att de i stort sett ska kunna gå in i varenda hamn i världen, vilket gör att dessa rutter verkligen är unika i rederiets flotta. Trots det storlek har det lagts till aktiviteter ombord dessa skepp genom åre, såsom utomhusskärm, klättervägg, specialrestauranger och högklassiga shower. Men som ni ser är utbudet mer begränsat än den här klassens något yngre syskon. Dock finns det barnpooler, vuxenområde med Spa och bra utbud av barn- och ungdomsklubbar även här.

De minsta skeppen

De två minsta fartygen hos Royal Caribbean är Majesty of the Seas och Empress of the Seas som byggdes 1992 respektive 1990.

Majesty of the Seas

Fartyget tillhör Sovereign-klassen som är mindre än hälften så stora som Freedom-klassen. Idag finns det bara ett skepp kvar i den här klassen. Fartyget byggdes redan 1992 men har löpande gått igenom renoveringar. Senast 2016 gjordes en omfattande förnyelse. Läs mer om Majesty of the Seas här.

 • Längd: 268 m
 • Antal däck: 14 (13 för passagerare)
 • Antal passagerare: 2143 (double occupancy)
 • Besättning: 833

Empress of the Seas

Fartyget är det äldsta och minsta i Royal Caribbeans flotta och byggdes 1990. Här hittar du inte alla storslagna aktiviteter som de största skeppen men genom åren har flera uppgraderingar gjorts. Läs mer om Empress of the Seas här.

 • Längd: 210 m
 • Antal däck: 10 (9 för passagerare)
 • Antal passagerare: 1602 (double occupancy)
 • Besättning: 668

Royal Caribbeans hytter

Hyttkategorierna hos Royal Caribbean är samma som hos alla rederier: insideshytt, utsideshytt med fönster, balkonghytt och svit. Alla hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, enkelt skrivbord, soffa, garderob, telefon, liten minibar, kassafack, tv och badrum med dusch och toalett. En del av de större hytterna i varje hyttkategori kan göras om så att tre eller fyra personer kan bo där. Om endast en person vill bo i en vanlig hytt är priset trots allt samma eller möjligtvis lite billigare. Fördelningen av hytter på Royal Caribbeans fartyg varierar. Men andelen balkonghytter har under de senaste åren ökat eftersom resenärerna efterfrågar det. Balkonghytterna är också de som snabbast säljs slut.

Få havsutsikt i en insideshytt

Insideshytter är billigast och här finns ofta olika underkategorier som skiljer sig åt något i storlek både på hytten och balkongen. På en del skepp finns det möjlighet att boka insideshytt med virtuell balkong. Det innebär att du på en bildskärm ser utsikten från utsidan av fartyget i realtid. På fartygen Anthem of the Seas, Quantum of the Seas och Ovation of the Seas finns det virtuell balkong i alla deras insideshytter. På en den kryssningsfartyg i Oasis-klassen och Voyager-klassen finns också en liten andel insideshytter utrustade med virtuell balkong. På de skepp som både har virtuell balkong och vanlig insideshytt ligger priset lite högre för virtuell balkong.

Hytter för singelresenärer

En ökning av singelresenärer under de sista åren har gjort att Royal Caribbean har introducerat en ny hyttkategori. Den heter Super Studio som är en mindre hytt för en person och priset är mer rimligt för en person i en hytt än tidigare. De fyra kryssningsfartyg i Royal Caribbeans flotta som har flest singelhytter är: Quantum of the Seas, Anthem of the Seas, Ovation of the Seas och Harmony of the Seas. På några andra skepp i flottan finns endast några enstaka hytter. Det finns planer på att även utrusta fler fartyg med dessa hytter. Singelhytter finns i alla hyttkategorier utom svit.

Utsideshytt med fönster

Utsideshytt betyder att hytten ligger på utsidan av fartyget och har utsikt från ett fönster. Värt att komma ihåg är att på de skeppen med Boardwalk eller Central Park kan en utsideshytt också betyda utsikt mot insidan av skeppet. Så se till att välja rätt hyttkategori så att du inte blir besviken. Det finns flitiga kryssningsresenärer som faktiskt vill ha utsikt mot insidan av skeppet för att titta på folk eller uppleva något nytt. Prisläget är lägre för dessa utsideshytter.

Balkonghytt är den populäraste hyttkategorin

Balkonghytt är den vanligaste och populäraste hyttkategorin för våra resenärer. Prisläget är självklart dyrare än hyttkategorierna ovan men möjligheten att njuta av en kopp kaffe på morgonen eller ett glas vin på kvällen lockar många att välja just balkong. Likadant här finns underkategorier med olika storlekar på hytten men också möjligheten att få balkonghytt in mot skeppet för de fartyg som har Boardwalk och Centralpark. En del resenärer värdesätter dessa balkonghytter. De kan exempelvis få bra utsikt över amfiteatern Aquatheater eller andra uppträdanden på skeppet. På vissa fartyg finns det i balkonghytterna en lite större sällskapsplats med bäddsoffa. Tänk på att du inte får röka på balkongen. Du blir skyldig att böta stora summor om du bryter mot detta. Det finns dedikerade zoner ombord (både utomhus och inomhus) för rökare men skeppet i stort är rökfritt.

Med en svit får du extra förmåner

Den dyraste hyttkategorin är svit och Royal Caribbean har delat upp den i tre olika underkategorier: sea class, sky class och star class. Sea Class är den första kategorien och erbjuder lite rymligare hytter och utökad sällskapsdel. Alla tre svitklasser tillskrivs följande faciliteter: en speciell incheckningskö och snabbare boarding, tillgång till specialrestaurangen Coastal Kitchen vid en del måltider (beroende på klass är det antingen middag eller alla måltider som ingår) och även småpresenter vid boarding. För de två finaste svitklasserna sky class och star class tillkommer också internettid, gratis leverans av roomservice, tillgång till ett unikt loungeområde endast för de som bokat en svit och prioritering vid avgång. För de som bokar den finaste sviten tillkommer ytterligare förmåner som dryckespaket, specialmiddagar och tillgång till Royal Genie. Royal Genie är personal som finns tillhands för att underlätta kryssning som kan hjälpa till med bokning av restaurang, utflykter, tar hand om era väskor eller andra önskemål.

;