Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssning i Italien

Italien är en av de mest populära destinationerna under en kryssning i medelhavet, och det är inte svårt att förstå varför. Här väntar stor variation med myllrande kulturstäder, pittoreska medeltida byar, historiska skatter, autentiska matupplevelser och glittrande kustlinjer. I Italien är de stora upplevelserna lika minnesvärda som de små; att se vackra Venedig ta form medan kryssningsfartyget stilla glider in mot den historiska hamnen, eller när du hittar världens mysigaste trattoria för en pasta och ett glas vin på en av Roms lugnare bakgator. Och för att inte tala om det fantastiska ljuset från en blå medelhavshimmel som gör solnedgångar till något alldeles extra.

Från den turkosa Amalfikusten och Siciliens dramatiska vyer till Toscanas böljande gröna vinlandskap, till Venedigs charmiga glassbarer och folkvimlet vid Colosseum i Rom – det finns så mycket att utforska på en kryssning till Italien! Under en kryssning får du dessutom gå iland på handplockade resmål och uppleva de bästa pärlorna direkt. På destinationerna kan du delta i guidade utflykter som ger dig en autentisk och svårslagen semesterupplevelse. Luta dig tillbaka och njut din medelhavskryssning!

Kryssningar till Italien

Det finns ett mycket stort utbud av kryssningar som går via Italien, och det är ofta kryssningar i västra medelhavet som har stopp längs Italiens kust. Det finns också många kryssningar som utgår från någon av Italiens stora hamnstäder och åker runt till olika destinationer i medelhavet.

Kryssningar i medelhavet via Italien

Vanliga stopp att besöka under en medelhavskryssning till Italien är Livorno, Neapel, Palermo, Savona, Civitavecchia (Rom), Venedig, La Spezia och Genua. Många kryssningar går även till Sicilien och Sardinien. På en kryssning i västra medelhavet via Italien så är det vanligt att även besöka Spaniens kuststäder under samma resa. Det kan till exempel vara Barcelona, Valencia och ön Mallorca. Det är också vanligt att besöka Frankrike, där Marseille är en stor hamnstad som tar emot mycket kryssningar. Andra stopp under en Italienkryssning kan vara Kanarieöarna, Marocko och hela Greklands övärld i östra medelhavet med pärlor som Kreta, Mykonos och Aten. Du kan också åka på kryssning mellan norra Europa och Italien, bland annat från Köpenhamn och Stockholm.

Italienska kryssningshamnar

Italien har flera stora kryssningshamnar. Hamnen i Civitavecchia, som ligger några mil från Rom, har flest avgångar i hela medelhavet. Andra mycket vanliga avreseorter är Venedig och Genua. Kryssningar kan också stanna i hamnstäderna La Spezia, Savona och Bari. Oavsett var din kryssning startar och avslutas så är det enkelt att kombinera en Italienkryssning med en weekend i någon av de trevliga städerna.

Rederier i Italien

Medelhavet och Italien är en av de mest populära kryssningsdestinationerna, och det finns ett enormt utbud av både kryssningar och rederier som åker här. De rederierna som har störst utbud och som är populärast bland skandinaver är de europeiska rederierna MSC Cruises och Costa Cruises, samt Royal Caribbean och Celebrity Cruises. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn, Oceania och Azamara som bland annat kryssar längs Amalfikusten.

;