Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssning från Rom & Civitavecchia

Italiens huvudstad Rom är storstaden som charmar en hel värld. Med magnifika sevärdheter och underbar atmosfär är det lätt att förstå den hjord av turister som vallfärdar till staden varje år. En timme västerut ligger Civitavecchia som har agerat hamn åt Rom sedan långt tillbaka i tiden. Idag är den lilla staden en lugn kontrast till Roms livliga tempo. Härifrån kan du åka på fantastiska kryssningar till medelhavets vackraste platser.

Kryssningar från Civitavecchia

Det finns flera härliga kryssningar som avgår från hamnen i Civitavecchia. Rederiet MSC Cruises erbjuder minikryssningar på 1 - 4 dagar som går mellan Rom, Genua och Marseille. Detta är ett perfekt sätt att kombinera en storstadsweekend med en mindre kryssning och få det bästa av två världar på en veckas semester.

Vanligast är dock en 7-dagarskryssning som antingen påbörjas och avslutas i Civitavecchia eller har Civitavecchia som ett stopp på rutten, och som utgår från de andra stora kryssningshamnarna i Västra Medelhavet: Venedig, Barcelona, Genua eller Marseille. Väljer man istället en längre tur så kan man täcka in stopp i både västra och östra Medelhavet under samma kryssning. Det finns längre rutter som avgår från Civitavecchia och stannar på underbart vackra platser som Sardinien, Grekland, Mallorca, Sicilien, Frankrike, Kroatien och mycket mer innan fartyget vänder tillbaka till Italien.

Rederier

Det italienska rederiet MSC Cruises är dominerande som rederi i denna region. Men nästan alla stora rederier finns representerade i området och erbjuder kryssningar med varierande rutter. Från Civitavecchia kan du åka på kryssning med exempelvis Royal Caribbean, Princess Cruises eller Disney Cruises.

Ta dig hit

Det går direktflyg till Rom från flera orter i Sverige. Från flygplatsen Fiumicino airport i Rom är det lättast ta tåget ut till Civitavecchia, en resa som tar ca 90 minuter.

Det tar drygt en timme att resa mellan Civitavecchia och Rom. De frekventa tågförbindelserna gör det enkelt att ta sig däremellan men det går också bra att använda taxi eller buss som färdmedel. Från tågstationen i Civitavecchia till kryssningsterminalen är det ca 20 minuters promenad eller en snabb taxiresa.

Kryssningsterminalen i Civitavecchia

Civitavecchias stora hamn är en industrihamn och en kryssningshamn i ett. Detta gör att man inte får lov att promenera i hamnområdet utan behöver åka gratisbuss mellan hamningången och fartyget. Det är inte ovanligt att det ligger många kryssningsfartyg i hamn samtidigt så det kan vara en god idé att kontrollera att man kommer med rätt buss. Precis utanför hamnområdet finns alla möjliga bekvämligheter.

Sevärdheter

Om man påbörjar och avslutar sin kryssning i Civitavecchia är det värt att lägga några extra dagar i Rom för att uppleva staden ordentligt. För den som har ett dagsstopp i Civitavecchia på sin kryssning kan välja att antingen åka in till Rom över dagen eller att stanna i hamnstaden.

Att se och göra i Rom

Rom är ett klassiskt resmål för sina oändliga kulturskatter och attraktioner. Hela staden vimlar av historiska platser, ikoniska byggnader och världskända dragplåster. Själva symbolen för Rom är det mäktiga Colosseum, gladiatorarenan som besöks av miljontals turister varje år. Även Forum Romanum, med sina ruiner från antiken, är en stor attraktion. Det mysigaste kan vara att sitta på ett torg i solen med en krämig italiensk glass och titta på människor och byggnader. De flesta av Roms glassbarer, Gelateria på italienska, hävdar att de serverar stadens godaste glass - och vad ger mer semesterkänsla än att testa de unika smakerna!

Vatikanstaten

Glöm inte heller att besöka världens minsta land mitt i Rom, Vatikanstaten. Här finns mycket att se och uppleva bland kulturskatter, konstmuseér och historia, som den majestätiska Petersplatsen eller Michelangelos fantastiska takmålningar i Sixtinska kapellet. Mycket av sevärdheterna i Vatikanstaten hör till Roms främsta attraktioner. Om man har uppskattat sin vistelse i Rom gör man bäst i att göra ett besök vid Fontana di Trevi innan man åker hem. Slänger man i ett mynt i fontänen försäkrar man sig enligt sägnen om att få komma tillbaka.

Att se och göra i Civitavecchia

Promenera bland de vackra och traditionella husen på de slingriga gatorna i Civitavecchia. Ta en god espresso eller drink och insup atmosfären. Det finns trevliga matställen och café i anslutning till hamnområdet där du kan njuta av godsaker som en frasig bruschetta, hemmagjord glass eller matig pasta. Även promenadstråket vid Civitavecchias stenstrand är avkopplande. Pulsen är lugn och behaglig och ger en känsla av det genuina Italien. En sevärdhet som inte går att undvika är fortet Fort Michelangelo som tornar upp sig precis utanför kryssningshamnen.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

;