Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssning till Amalfikusten

Italienska Amalfikusten har blivit utnämnd till en av världens vackraste kustlinjer. Med sina färgglada byar på klipporna, glittrande medelhavsvikar och bildsköna stränder finns Amalfikusten på de flestas Bucket List att besöka. Amalfikusten är dessutom en av medelhavets mest populära kryssningsdestinationer. En medelhavskryssning till Amalfikusten är det absolut härligaste sättet att uppleva regionens sevärdheter. Då kan du delta i färdigplanerade utflykter som låter dig uppleva destinationens främsta sevärdheter direkt. Kryssningen besöker dessutom flera länder i medelhavets under samma resa. Välkommen ombord på din medelhavskryssning till Amalfikusten!

Amalfikustens kryssningshamnar

Amalfikusten ligger längs sydvästra Italiens kust. Även om Amalfikustens städer har fungerande hamnar så är de för små för att ta emot stora kryssningsfartyg. Därför stannar kryssningar till Amalfikusten istället i de närliggande städerna Neapel eller Salerno. Städerna ligger ca 5 mil ifrån varandra och kallas för Amalfikustens portar, och är också mycket trevliga besöksmål i sig.

Neapel

Kryssningsfartyg lägger till i Neapels stora kryssningshamn Porto di Napoli, vilket är på gångavstånd till stadens gamla centrum och kollektivtrafik. Neapel är känd för sin napolitanska pizza, intressanta historia och framför allt sitt läge nära flera av regionens främsta sevärdheter. Amalfikusten, ön Capri och ruinerna av staden Pompeij ligger alla inom kort utflyktsavstånd. Neapel ligger exempelvis bara strax över 1 timme från Positano. Det anordnas många utflykter av kryssningsrederiet där du bara behöver luta dig tillbaka och njuta av dagen!

Salerno

Salerno ligger bara ca 17 kilometer från Amalfikusten. I Salerno kan stora kryssningsfartyg lägga till direkt i hamnen i västra delen av staden, några kilometer från Salernos historiska centrum. Salerno är en mycket charmig och vacker gammal hamnstad med mycket att utforska. De mest populära utflykterna från Salerno är kuststäderna Positano, Ravello, Amalfi och Sorrento längs kusten. Även utflykter till Pompeji och berget Vesuvius är populära.

Att åka på kryssning till Amalfikusten

Under en kryssning till Amalfikusten erbjuds ett utbud av härliga utflykter där du får insupa allt som regionen har att erbjuda. Den legendariska Amalfikustens vyer är olikt något annat i medelhavet, och besökares fokus ligger framförallt på de berömda byarna Positano och Sorrento. Båda har de ikoniska pastellfärgade husen som letar sig ner för klipporna och blickar ut över det turkosa medelhavet. Positano ligger vid underbara stränder och har en idyllisk strandpromenad, och Sorrento har en skön resortkänsla och ett livligare centrum med butiker och restauranger. Byarna längs Amalfikusten är fantastiskt vackra och är idag ett UNESCO-skyddat kulturarv. Det varma klimatet gör att Amalfi omgivs av grönskande kullar med blommande träd och buskar under större delen av året, och bakom byarna reser sig vulkanen Vesuvius. På en kryssning kan du bland annat uppleva regionens matkultur, njuta av stränder med färgglada fiskebåtar och lära dig om spännande romersk historia.

Medelhavskryssning via Amalfikusten

Det finns ett mycket stort utbud av kryssningar i medelhavet som stannar i antingen Neapel eller Salerno, eller besöker båda städer under sin resa. Kryssningen kan utgå från någon av medelhavets stora kryssningshamnar i exempelvis Barcelona, Civitavecchia (Rom), Venedig, Tarragona eller Genoa. Det finns kryssningar som är alltifrån 6-14 dagar långa. Kryssningar som går till Amalfikusten brukar också gå via den grekiska övärlden, Spaniens kust, Kroatien, Turkiet och Frankrike, medmera. Andra resmål i Italien som ofta besöks under en medelhavskryssning är öarna Sicilien och Sardinien. Här får du verkligen uppleva medelhavets vackraste platser under samma kryssning!

Rederier till Amalfikusten

Det finns ett väldigt stort utbud av kryssningar och rederier som åker via Amalfikusten under kryssningar i medelhavet. De rederierna som har störst utbud av kryssningar är Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Disney Cruises och MSC Cruises. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn och Oceania.

;