En kryssning till Karibiens med kristallklart vatten

Kryssningar i Karibien

För många är Karibien definitionen av paradiset; kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande palmer. Detta är också ett perfekt område att utforska från ett kryssningsfartyg då man når många olika öar och områden på kort tid med maximal komfort. Kombinera gärna semestern i Florida med en kryssning i Karibien.

Kryssning i Karibien med sagolika vyer

Florida är den vanligaste utgångsdestinationen när du ska på kryssning i Karibien. Bege dig iväg på en oförglömlig resa och upplev Västindien. Ta del av underbara soluppgångar i en paradismiljö och upplev fantastiska kvällar och nätter fyllda av härlig puls. Mellan destinationerna kan du välja att bara koppla av på det lyxiga kryssningsfartyget eller att delta i någon av våra många aktiviteter. Utbudet är stort av underbara utflykter där du förundras över exotiska djur, kritvita stränder och kulinariska upplevelser. En kryssning i Karibien innehåller allt detta och mycket mer.

Östra Karibien

Östra Karibien har oändliga vita stränder, lysande turkosa hav och strålande solsken varje dag. När du väljer en kryssning i östra Karibien besöker du mängder av paradisöar så som Bahamas, St Maarten och St Thomas. Blanda exotiska lyxupplevelser med jordnära pittoreska samhällen i paradismiljöer. Utforska Karibiens östra region och förundras över att platser som dessa kan finnas på jorden. Möt underbara människor och få en inblick i den fantastiska kultur som präglar befolkningen i Karibien.

Västra Karibien

I västra Karibien får du chansen att se några av de vackraste platserna under en enda resa. Haiti, Panama, Mexiko, Bahamas, Jamaica, Caymen Islands med flera. Det som låter som en dröm kan bli en underbar och oförglömlig semester för dig. Njut av ditt livs resa med oförglömliga intryck, vita stränder med palmer och bad i varma hav och massor av sol.

Södra Karibien

Södra Karibien består i huvudsak av underbara paradisöar från Anquilla i norr till Grenada i söder. Mellan dessa två öar ligger bland annat Antigua och Barbuda, Martinique, St Lucia och Barbados.

Boka din resa

Det finns verkligen mängder av rutter till Karibien och väljer du avresehamn Fort Lauderdale, Miami eller Port Canaveral(Orlando) som alla utgår ifrån Florida kommer du hitta ett väldigt stort utbud. Låt oss förverkliga din drömsemester och unna dig själv en kryssning som du aldrig kommer att glömma. När du bokar din kryssning hos oss kan du enkelt i vår sökmotor välja hamnstopp som du vet du vill besöka och här nedanför presenterar vi också de populäraste.

Rederier

I Karibien finns nästan alla kryssningsrederier representerade. Här finns något för alla!

Destinationer

Karibien består av massvis av öar, både stora och små. Vissa öar kan endast besökas av mindre fartyg medan andra kan ta emot alla typer av kryssningsfartyg och även flera åt gången. Utbudet är enormt och därför kan det ibland vara svårt att välja rutt. Nedan har vi skrivit lite om de vanliga hamnstoppen i Karibien I kartan över Kariben nedan kan du också få en bra överblick.

Karibien-karta

Tio populära hamnstopp i Karibien

Nassau, Bahamas

Nassau är Bahamas huvudstad och har den kryssningshamn i välden som har flest besökare i världen. Varje dag, året runt lägger flera fartyg till här på Prince George Whaft. Den är mycket centralt belägen och endast en kort promenad till affärer och restauranger. Förutom att vandra omkring eller välja någon utflyg är hotellet Atlantis med sitt akvarium och vattenland är något som rekommenderas.

Ocho Rios, Jamaica

En klassisk hamn i Jamaica där fartygen och närhet till många av de mest populära attraktionerna på ön, bland annat Dunn´s River Falls och Mystic Mountain. Dunn´s River Falls är ett 200 meter högt vattenfall som går att vandra upp igenom. Hamnen ligger i nära anslutning till staden.

Falmouth, Jamaica

Falmouth är Jamaicas nyaste kryssningshamn med närhet till flera populära turistattraktioner. Hamnen I sig själv från är ett 15 hektars stort komplex med restauranger, lokal shopping och tax-free shopping.

San Juan, Puerto Rico

En av de största hamnarna i Kariben och härifrån utgår även många kryssningar, ofta till södra Karibien. San Juan är en stad med mycket historia och har tre världsvarsklassade fort. Förutom detta finns här museum, gallerier, vackra hus och parker.

Philipsburg, St Maarten

St Maarten är en liten ö i sydöstra Karibien som är mycket känd för sin strand extremt nära flygplatsens landningsbana. Flygplanen flyger endast någon meter över huvudet på besökarna på stranden. Det är också en av de största hamnarna och många kryssningsfartyg lägger till här. Här erbjuds fina stränder och väldigt mycket shopping. Ön är delad mellan den franska och holländska delen men det är inga problem att besöka båda sidorna.

Gustavia, Saint-Barthélemy

Större är inte alltid bättre och en liten trevlig hamn är Gustavia i Saint-Barthélemy. En fransk ö som var en svensk koloni mellan åren 1784 och 1878 innan den såldes tillbaka till Frankrike för 300 000 SEK. Mindre kryssningsfartyg lägger ofta till här och stannar mitt i den Fransk-karibiska huvidstanden med vackra butiker, restauranger med havsutsikt och vita sandstränder.

Charlotte Amalie, St Thomas

En av Karibiens absolut största och populäraste kryssningshamn. Här kan upp till sex fartyg lägga till samtidigt. Det kan därför i högsäsong bli väldigt mycket turister på en liten yta. Magens Bay beach är en populär och vacker strand som en hel del åker till.

Basseterre, Saint Kids och Nevis

Basseterre är ett centralt och bra utgångsläge för att besöka denna minde önation i Karibien. Intill hamnen ligger mycket shopping och för den som vill utforska ön finns det både härlig natur med berg och vita sandstränder.

Fort-de-France, Martinique

Fort-de-France är Martiniques huvudstad med omkring 100 000 invånare. Från hamnen är det gångavstånd till flera trevliga ständer och centrum endast 5 minuter iväg. En populär ö med ett stort utbud av utflykter och olika typer av aktiviteter.

Cozumel, Mexico

Cozumel är en ö utanför mexikanska fastlandet och ett mycket populärt stopp bland fartygen, speciellt de som har rutter till de västra delarna av Karibien. Den populära turistorten Playa Del Carmen går att besöka för den som tar en 45 minuters färja över till fastlandet. Andra populära aktiviteter är att vandra runt i San Miguel eller snorkla i världens näst största barriärrev.

;