Aruba

Aruba

Världens bästa ö-destination som är känt för sin flamingo beach. Den västindiska ön bjuder på skönhet, himmelska snövita stränder och pittoresk pastellfärgad arkitektur.

Aruba beskrivs av sin ortsbefolkning som "one happy island" och det speglar verkligen det sociala klimatet på ön, där alla är mycket vänliga och hjälpsamma mot varandra. Aruba tillhör Nederländerna och nederländska är därför det officiella språket tillsammans med det inhemska språket "papiamento".

I Arubas huvudstad Oranjestad kan ni upptäcka rik historia och färgglada byggnader som blir en stark kontrast mot öns något karga landskap som till huvudsak består utav kaktusar och dividivi-träd.

Arubanska båtar

Aruba: Den glada ön med karibisk charm

Aruba kallas för ”Den glada ön” av sina invånare, och det är verkligen ett passande namn. Ön bjuder på en stor dos karibisk charm och gemytlig atmosfär tillsammans med roliga aktiviteter och exotisk natur. Här kan du snorkla i kristallklart vatten bland korallrev och tropiska fiskar, shoppa i färgsprakande Oranjestad eller njuta av Arubas goda matkultur.

Mångkulturellt och rik på historia

Aruba har ett rikt mångkulturellt förflutet, något som återspeglas i deras matlagning, arkitektur, konstverk, traditioner och deras varma och vänliga människor. Fort Zoutman som byggdes under 1700-talet för att försvara hamnen från pirater, är idag Arubas äldsta byggnad. På 1600-talet fram till 1800-talet ockuperades ön av holländare och idag finns mycket holländska influenser i både matkultur och platser.

Minnesvärda upplevelser på Aruba

Flamingo Beach

Kända stranden Flamingo Beach med sitt kristallklara vatten och vita sandstrand. Här kan du förutom sol och bad hänga med vackra flamingos.

Färgglada pittoresta hus

Hamnstaden Oranjestad är känt för sina pittoreska färgglada hus i kolonial stil med trevliga promenadstråk kantade av palmer. Staden har en rik och spännande historia.

Arubas smakupplevelser

Aruba överraskar turister med sin smakrika matupplevelser. Här blandas både europeiska och karibiska influenser. Ön är känd för dess fisk- och skaldjur.

Värt att veta om kryssningar till Aruba!

Varför ska man åka på kryssning till Aruba?
Vad finns det att se och göra på Aruba?
Vilka stränder finns det på Aruba?
Vad bör man inte missa när det gäller mat och dryck på Aruba?

Hittade