Honduras Roatán

Roatán är ett populär destination för sina paradisstränder med vackra korallrev, grönskande djungel och charmiga atmosfär. En kryssning i Karibiens övärld är en fantastisk upplevelse!

Kryssning i Honduras

Roatán är en karibisk ö som ligger utanför Honduras kust. Ön är den största av tre öar som kallas Bay Islands. Hit går kryssningar på flera rutter i Karibien, och Roatán är ett populär destination för sina paradisstränder med vackra korallrev, grönskande djungel och charmiga atmosfär. En kryssning i Karibiens övärld är en fantastisk upplevelse!

Kryssningar via Roatan Island

Kryssningar som åker i västra och östra Karibien stannar ofta på Roatán, eller Roatan Island som den också kallas. Kryssningarna utgår främst i någon av Floridas hamnar Miami, Tampa, Orlando och Fort Lauderdale. Men det går även att hitta kryssningar från Texas och Louisiana, samt från hela USAs östkust ända uppe från New York som går via Roatán.

Karibienkryssningar finns med olika rutter, och det vanligaste är 7-dagars- eller 14-dagars kryssningar som går via Roatán. Kryssningarna kan också stanna på fantastiska platser som Cozumel, Costa Maya, Belize, Grand Cayman och Bahamas.

Rederier

Nästan alla stora kryssningsrederier är representerade i Karibien. Carnival Cruises är extra närvarande på Roatán med sin egen kryssningspir och strandresort vid Mahogany Bay. Men du kan också åka med Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line och Princess Cruises.

Kryssningsterminalen

Det finns två olika kryssningsterminaler på Roatán. Royal Caribbean och Norweigan lägger vanligtvis till vid Coxen Holes kryssningspir, som har ett shoppingkomplex med butiker, restauranger, uttagsautomat och apotek. Princess Cruises och alla Carnivals fartyg anlägger oftast vid Mahogany Bay Cruise Center vid Dixon Cove. Även här finns det souvenirbutiker, uttagsautomat, apotek, barer och restauranger. Utanför båda kryssningsterminaler finns det möjlighet att få tag i taxi, bussar och andra färdmedel. Vill man ta sig runt på ön så kan man göra det med såväl hyrbil och moped som taxi och bussar. Tänk bara på att vägnätet är ömsom asfaltvägar och ömsom grusvägar.

Sevärdheter på Roatán

Under ett kryssningsstopp på Roatán får du uppleva gemytliga kustbyar och fridfulla stränder. Ön är vida känd för sitt vackra korallrev i det kristallklara vattnet, och romantiska solnedgångar i rosa och gyllene orange över hav och strand. Men här finns också roliga vattenaktiviteter, shopping och livlig karibisk stadspuls. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen.

Dykning och snorkling

Roatán är insvept i världens näst största korallrev, mesoamerikanska revet. Förutom färgglada fiskar finns här även valhaj, barracuda, delfiner och sköldpaddor. Detta lockar naturligtvis tonvis med dykare och snorklare från hela världen. Dykningen görs i Sandy Bay West End Marine Reserve på ön. För den modige finns även möjlighet att dyka med hajar, så passa på om detta finns på din Bucket List! Ovanför vattenytan finns det mängder av vattensporter att ägna sig åt. Här kan man bland annat prova på att fiska tonfisk, hyra jet ski, forsränning eller åka på en unik båttur i en båt med glasgolv.

Stränder Roatan Island

Roatán har gott om fina stränder med turkost vatten och mjuk, pärlvit sand. Öns stränder finns främst i områdena West Bay och West End. West Bay är den längsta sandstranden på ön och är perfekt för sol och bad, snorkling och har nära till restauranger och hotell. I West End finns Half Moon Bay som sjuder av aktiviteter med fiskebåtar, turister och dykare. En mer undangömd strandremsa är Camp Bay Beach som har riktigt vackra vyer. Mahogany Beach är ett 40 000 kvm stort privat strandområde med solstolar, palmer, barer och restauranger som ligger i anslutning till Mahogany Bay Cruise center. För dom som vill spara på krafterna så finns det en sittlift som går mellan Mahogany Bay Cruise Center och Mahogany beach, ”Magic Flying Beach Chair”. Annars går det även bra att promenera den korta sträckan.

Aktiviteter och utflykter

I naturreservatet Gumbalimba Park kan du spendera en dag med apor, exotiska fåglar och snorkla tillsammans med stingrockor. Om du vill hålla dig på land så kan du åka zipline genom regnskogens trädtoppar. I bohemiska West End Village kan du strosa bland trevliga restauranger och hantverksbutiker. West End Village är den centrala mötespunkten för turister och här kan du handla souvenirer, boka vattensporter och shoppa. Framåt kvällen blir det livemusik, karaoke och dans i barer och klubbar i området. Om du skulle vilja shoppa i design och mode så har The Town Center en hel del butiker. Ett annat populärt område är French Harbour, som anses vara det mest livfulla samhället på Roatán. För den shoppingsugna finns här även en stor galleria, och dessutom öns enda golfbana. Passa också på att besöka den unika iguanafarmen!

Mat och dryck

Roatán är ett paradis för dig som gillar goda fiskrätter, grillad hummer, krabba och andra delikata skaldjur. Roatáns menyer erbjuder också mycket av det traditionella köket i Honduras, som ris och bönor, friterad mjölbanan, tortillas och mycket färsk frukt som mango, ananas och banan. Favoritdrycken är rom, men ön har även en hel del lokala ölsorter som är värda att prova. Testa också traditionella Baleadas till lunch, som är en typ av wraps fyllda med bönor, ost, avokado och annat gott. Mycket av maten lagas med speciella kryddor från ön som ger rätterna en distinkt smak. Roatán anses även ha riktigt gott kaffe från lokala bönor, särskilt bönor från Marcala som ger en kryddig och smakrik kopp till frukosten.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer