Östra Karibien

En av världens bästa kryssningsregioner med paradisliknande omgivningar. Upplev rik kultur, gott om historia och spännande mat. Här finns många utflykter och aktiviteter.

Östra Karibiens öar är idag en av världens bästa kryssningsregioner. Detta beror delvis på närheten till Florida dit många enkelt kan utgå ifrån, men framför allt på områdets paradisliknande omgivningar, turkosa vatten och varma klimat.

Kryssning i östra Karibien

Östra Karibiens öar är idag en av världens bästa kryssningsregioner. Detta beror delvis på närheten till Florida dit många enkelt kan utgå ifrån, men framför allt på områdets paradisliknande omgivningar, turkosa vatten och varma klimat. Här finns ett överflöd av välkomponerade utflykter och aktiviteter, vilket gör kryssningar i östra Karibien okomplicerade och behagliga. Av just denna anledning är det ett populärt alternativ för förstagångskryssarna. Men för den mer äventyrliga resenären går att det att komma ifrån de folktäta turiststråken och istället upptäcka hemliga badstränder, genuina miljöer och spännande naturupplevelser.

Områden och öar

De områden och öar som brukar räknas till östra Karibien är bland annat Puerto Rico, American Virgin Islands, British Virgin Islands och St Maarten. Men nästan alla kryssningar till östra Karibien ankommer också Bahamas och Turks & Caicos-öarna, även om de officiellt inte tillhör regionen. Flera av de större kryssningsrederierna äger även privata stränder och öar som de gör stopp vid.

Säsong för kryssning i östra Karibien

Klimatet i östra Karibien håller sig snarlikt året om med enda undantag att temperaturen stiger ytterligare några grader under sommarmånaderna. Högsäsongen i östra Karibien sträcker sig mellan december och april, då frusna resenärer från Kanada, USA och Europa lockas till regionen. Men kryssningar under sommarmånaderna ökar och är en alltmer populär period för barnfamiljer att njuta utav öarna. Något man dock kan ta i beaktning när man bokar en kryssning i östra Karibien orkansäsongen som kan drabba området mellan juni och november, med en intensifierad sannolikhetsperiod under augusti, september och oktober.

Rutter i östra Karibien

De flesta kryssningar till östra Karibien börjar och slutar i Miami eller Fort Lauderdale i Florida. Men det finns även avresehamnar i New York, Baltimore och Charleston på USA:s östkust. Räkna då med att spendera några dagar till havs innan de sydligare breddgraderna nås. Det går även att hitta kryssningar som utgår från några av östra Karibiens hamnar. Under omlokaliseringsmånaderna april, maj, september och oktober kan man också kryssa ända från Europa till östra Karibien.

Östra Karibien passar lika bra för en minikryssning på 3-4 nätter som för en lång kryssning på flera veckor. Även kostnadsspannet för kryssningar i denna region är otroligt brett och det går att hitta kryssningar i alla prislägen.

Rederier

De flesta kryssningsrederier erbjuder kryssningar i östra Karibien året om. Såväl amerikanska som europeiska rederier lockar resenärerna och erbjuder den sedvanliga 7-nätters kryssningen. Royal Caribbean Cruises, Disney, Norweigan och Carnival Cruises är några av de rederier som kör kortare kryssningar i regionen året runt. Om man utgår från nordligare breddgrader, såsom New York, kan Celebrity Cruises, Norweigan och Royal Caribbean Cruises ta resenärer hela vägen längs den amerikanska östkusten ner till östra Karibien. Rederierna och fartygen kan skilja sig åt i aktiviteter och teman, så om du exempelvis letar efter en familjekryssning eller en festkryssning så kan det vara bra att läsa om rederierna.

Njut av din lyxkryssning i östra Karibien

Att åka på kryssning i östra Karibien är en upplevelse som definitivt kommer att ge dig mersmak. Ombord på en lyxkryssare kommer resan att bli ännu mer minnesvärd och vår serviceinriktade personal gör allt för att dina speciella önskemål ska tillgodoses. Ombord finner du ett varierat utbud av shopping, restauranger och underhållning. Tiden mellan destinationerna spenderas med maximal komfort, god mat och roliga aktiviteter för härlig semesterkänsla. Gå i land och njut av magiska vyer och solnedgångar på världens vackraste platser. Din kryssning i östra Karibien är bara ett par knapptryck bort. Välkommen ombord.

Hittade