Kuba

Upplev kulturrika Kuba med sina paradisstränder och härliga rytmer. Beskåda amerikanska femtiotalsbilar eller strosa bland krokiga gator och färgglada byggnader i Havanna.

Kuba är ett fascinerande land med rik kultur och medryckande rytmer. I huvudstaden Havanna kan ni strosa fram längs krokiga gator och färgglada byggnader. Här glider många fram i de klassiska amerikanska femtiotalsbilarna och befolkningen är öppenhjärtad och välkomnande.

På Kuba finns det flera historiska kolonialstäder och frodigt gröna odlingsmarker med skyhöga sockerrörsplantor.

Under en kryssning till Kuba kan ni promenera längs med Havannas historiska kvarter, koppla av under ett parasoll på Varaderos vita paradisstränder eller åk på en utflykt som visar Er hur man rullar Kubas kända cigarrer!

Kubansk cigarr och Kubas flagga

Kuba: Drömmarnas destination och Karibiens största ö

Kuba förknippas ofta med rom, revolution och feta cigarrer. Men Kuba är också historiska kolonialstäder, intressanta museer och tropiska sandstränder. Här finns pulserande salsarytmer, gröna odlingsmarker med meterhöga sockerrör och murmålningar som hyllar revolutionshjälten Che Guevara.

levande musik på Kubas gator

Rik musiktradition

Kuba är känt för sin rika musiktradition som är en härlig blandning av spansk och afrikansk musik. På Kuba har även Salsa musiken utvecklats, likaså danserna mambo och cha-cha-cha. Så ett besök på denna härliga ö gör det svårt att inte svänga med i de pulserande salsa rytmer. Kanske hittar du tillfället att ta en salsa-kurs. Oavsett så kommer nya och underbara minnen skapas här!

Minnesvärda upplevelser på Kuba

Plaza Vieja

Gamla torget Plaza Vieja i Havanna med dess underbara färggranna arkitektur och århundraden av historia. Här finns många kaféer, restauranger och konstgallerier att utforska.

Partagas Cigar Factory

Partagas cigarr fabrik är den mest kända cigarrfabriken på Kuba. Här kan du få en guidad tur runt verkstadsgolvet och se hur Kubas kända cigarrer tillverkas.

Kubas mjuka vita sträder

Varadero är Kubas största och mest populära strand, här kan du snorkla, spela beachvolley och prova vindsurfing. I Cayo Coco hittar du underbara vita sandstränder.

Värt att veta om kryssningar till Kuba!

Varför ska man åka på kryssning till Kuba?
Var finns kryssningsterminalen på Kuba?
Vilka sevärdheter, aktiviteter och utflykter finns det på Kuba?
Vilka stränder och städer bör man besöka på Kuba?
Vilken mat och dryck bör man uppleva på Kuba?

Andra destinationer