St Kitts

Den vackra paradisön erbjuder tropisk natur, underbara stränder och rik historia i huvudstaden Basseterre. Här kan du njuta av ett dopp i kristallklart vatten, simma med delfiner eller åka på utflykt i öns grönskande regnskog.

Karibienkryssning till St. Kitts

St. Kitts är ö i Västindien och är ett populärt stopp under en kryssning i Karibien. Den vackra paradisön erbjuder tropisk natur, underbara stränder och rik historia i huvudstaden Basseterre. Här kan du njuta av ett dopp i kristallklart vatten, simma med delfiner eller åka på utflykt i öns grönskande regnskog.

Kryssningar till St. Kitts - Basseterre

Huvudstaden Basseterre på St. Kitts är ett vanligt stopp under en kryssning i Karibien, speciellt för turer som går i södra eller östra delen av den karibiska övärlden. Kryssningarna avgår oftast från någon av Floridas stora hamnar i Fort Lauderdale, Orlando och Miami. Det finns också långturer som går från Quebec i Kanada, samt en hel del som utgår från Puerto Rico. Under en kryssning via St. Kitts kan du även få uppleva fantastiska platser som Barbados, Curacao, Aruba, Gran turk, St. Lucia och Bahamas. Karibiska kryssningar som går via St. Kitts finns med många olika rutter och varaktigheter. Det vanligaste är 7–10 dagar, men det finns också kryssningar som varar i uppemot en månad.

Rederier

De flesta stora rederier erbjuder kryssningar i Karibien via St. Kitts. Här kan du till exempel åka med Royal Caribbean, Princess Cruises, Carnival, Disney Cruises och Celebrity Cruises.

Kryssningsterminalen

Kryssningsfartygen lägger vanligtvis till i Port Zante, ett modernt hamnområde som är beläget en 5–10 minuters promenad från Basseterres stadskärna. I hamnområdet finns trevliga restauranger, butikskomplex och kaféer bland fina promenadstråk och trädgårdar.

Se och göra på St. Kitts

Soliga St. Kitts, eller Saint Christopher som ön också kallas, erbjuder en mängd av aktiviteter och utflykter både på land och i vatten. Trots sitt stora utbud på äventyr är ön känd för att vara lugn och gemytlig, med en stor dos karibisk charm. Under ett besök kan du njuta av öns fantastiska stränder, ta del av den rika kulturen och passa på att prova det karibiska köket. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. St. Kitts är ett riktigt härligt stopp under en kryssning i Karibien!

Utflykter på St. Kitts

St. Kitts är en vulkanisk ö vilket innebär att det finns en hel del roliga aktiviteter i den dramatiskt vackra naturen. Naturen består av grönskande skog och sockerplantage, vattenfall och härliga kustremsor. Här kan du hajka uppför den vilande vulkanen Mount Liamuiga, som är den högsta toppen på ön. Det finns guidade vandringar som går genom områdets täta regnskogar uppför berget, och på vägen kan du ha tur och se tropiska blommor och ett rikt djurliv. Från toppen kan du se ut över öarna runt St. Kitts. På St. Kitts finns också Västindiens sista järnväg som idag går genom historiska områden och vacker landsbygd. Förutom vandring så kan du också paddla kajak, åka zip-lining genom regnskogen, hyra ATV och mycket mer. Spendera en dag på öns Dolphin Center och bocka av att simma med delfiner på din Bucket list! Du kan även åka ut med långbåt och snorkla i det kristallklara vattnet.

Stränder och bad

För den som är ute efter en stranddag på St. Kitts finns det många stränder att välja mellan. Cockleshell Beach, South Friars och Frigate Bay är stränder med härlig, mjuk sand och turkost vatten, som dessutom erbjuder faciliteter och kan nås med taxi. North Frigate Bay Beach ligger ca 6 kilometer från kryssningsterminalen och är stranden som besökare brukar ta sig till enklast. En annan fin strand som ligger lite avsides är Sand Bank, som var helt orörd fram tills för bara ett par år sedan. På norra delen av ön kan sanden vara mörkare på grund av vulkangruset från öns gamla vulkaniska aktivitet. I korallreven runt Turtle Beach är det fint att spendera en dag med snorkling och avkoppling med utsikt över gröna kullar. I det klara vattnet som omger ön kan du snorkla, dyka, prova jet ski, vindsurfa eller åka på båtturer.

Mat och shopping

St. Kitts har en hel del trevlig shopping. I hamnområdet Port Zante finns stort utbud av butiker där du kan shoppa bland annat klockor, smycken och lokala hantverk. I närliggande köpcentret Pelican Mall finns många souvenirshoppar längs den charmiga gågatan. För en livlig kväll med öns nattliv kan du åka till ”The Strip” på South Frigate Bay, där stranden är kantad av resorts, barer och dansställen med hög feststämning. Passa på att prova det lokala köket under ditt besök. Ön är bland annat känd för sina färska skaldjur, grillad hummer och snäckor som den traditionella karibiska rätten ”Conch”. Andra spännande rätter är klassikern Jerk Chicken, och ett stort utbud av grillat kött från någon av stadens öppna gatugrillar. Du kommer också märka att många barer är stolta över sitt utbud av karibisk rom, och här finns flera lokalproducerade romsorter att prova. Runt Basseterre finns vanligtvis många marknadsstånd som säljer färsk frukt och smoothies som är läskande i värmen.

Historia och kultur

St. Kitts har en rik historia. Christofer Columbus kom till ön i slutet på 1400-talet, och sedan dess var St. Kitts och Nevis en del av det brittiska imperiet ända fram till 1983. Öarna bildar idag den självständiga staten Federation of Saint Kitts and Nevis. Ett bra ställe att påbörja sin utforskning av St. Kitts på är på The National Museum, där besökare kan lära sig om öns koloniala historia och kulturarv. En av öns främsta attraktioner är det mäktiga fortet Brimstone Hill Fortress i nationalparken Brimstone Hill Fortress National Park. Fortet byggdes av britter för att försvara sig mot fransmännen under 1700–1800-talet. Monumentet är väldigt välbevarat och är idag klassat som världsarv, och ligger vackert uppe på en höjd med storslagen utsikt över havet.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Under en kryssning får du chansen att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer