Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Ett av MSC Cruises stora kryssningsfartyg

MSC Cruises

Funderar du på en semester med hela familjen? Vill du se nya resmål varje dag samtidigt som du har alla bekvämligheter nära? Då ska du åka på kryssning med MSC Cruises! Kryssningsrederiet MSC erbjuder ett stort utbud med härliga och prisvärda kryssningar i Medelhavet, Karibien och mycket mer. Välkommen ombord till din drömsemester!

 • Passar alla åldrar
 • Prisvärda kryssningar
 • Sol & badsemester
 • Mycket aktiviteter ombord

Destinationer

Italienska MSC Cruises är en av de största rederierna som erbjuder kryssningar i Medelhavet och har ett stort utbud på olika rutter. Medelhavskryssningar är populära under vår och sommar, alternativt under hösten då det är lite svalare i regionen. MSC Cruises erbjuder både rutter i Östra och Västra Medelhavet. Med MSC kan du också åka på kryssning i Karibien under vinterhalvåret, Nordeuropa, USA, Sydamerika, Sydafrika, Kanarieöarna, och fantastiska jorden runt-kryssningar.

Prisnivå och målgrupp

MSC ligger relativt lågt i biljettpriser jämfört med andra rederier i kategorin, och har framför allt konkurrenskraftiga priser för kryssningar i Medelhavet och i Karibien. MSC Cruises vänder sig till en bred målgrupp och passar för alla åldrar, och det finns mycket aktiviteter för barn och unga. En kryssning med MSC Cruises är perfekt för en familjesemester, och rederiet har många lojala gäster som gärna kommer tillbaka. Det finns bland annat roliga vattenland, barnpassning, spelrum, barnmenyer på restaurangerna och ledarledda barnprogram ombord för att de minsta ska ha en härlig semester ombord.

Ombord hos MSC Cruises

På MSC Cruises genomsyrar det italienska arvet allt från kvällsunderhållning till mat och atmosfär på fartygen. Utrymmena ombord är elegant designade med ibland annat italienska naturmaterial. Rederiet fokuserar på gästfrihet och service för att gästerna ska känna sig som hemma, och det finns en stor besättning i relation till gästerna. Hytterna ombord är bekväma, vackert inredda och utrustade med moderna faciliteter. Det finns olika nivåer av boende att välja mellan. Det finns bland annat sviter med balkong eller fönster, samt hytter med privat balkong. Det finns även rymliga familjehytter och familjesviter som kan rymma ca uppemot 10 gäster, och som även går att boka i anslutning till varandra om ni är många som reser tillsammans.

Underhållning och aktiviteter

Det finns gott om aktiviteter att roa sig med ombord medan ni åker till nästa destination. Ta hand om dig själv på fartygens fitnesscenter och prova sporter som basket, minigolf, bowling, squash och tennis. Om du vill fokusera på avslappning så kan du skämma bort dig själv på spaavdelningen i vackra miljöer med massage, manikyr och bastu. Framåt kvällen väntar festliga Cirque de Soleil-shower, dans, karaoke, komediklubb och mycket mer. På flera fartyg finns även bowlingbana, F1 Simulator, spelarkad och 4D Biograf. Ombord på MSC Meraviglia finns även en flygsimulator! MSC Cruises har ett samarbete med Masterchef så att det kan anordnas matlagningstävlingar precis som i det kända TV-programmet. Utbudet på aktiviteter kan variera på de olika fartygen.

Mat och dryck

Det finns ett stort utbud av mat och restauranger ombord hos MSC Cruises. Mycket är inspirerat av Italien och medelhavet men det finns även mexikanskt, klassiska grillrätter, pizzeria och orientaliska restauranger ombord på utvalda fartyg. Måltider ingår i din bokning för hela dagen. Det finns en huvudmatsal och stor buffé med mycket gott att välja mellan där du får äta hur mycket du vill, och det finns garanterat något för alla i familjen. Det ingår även vatten, te och kaffe. I buffén finns även mat anpassad för barn och speciella kostmenyer. Det finns också specialrestauranger som tar en extra avgift. I huvudmatsalarna erbjuds Happy Dinners där barnen får välja från sin egna barnmeny och leka i Mini Club efter att de har ätit färdigt, så att föräldrarna kan äta klart i lugn och ro. Det finns barer och lounger ombord där du kan köpa snacks. Alkohol är inte inkluderat i kryssningen med MSC, men det finns flera dryckespaket att välja mellan. Kontakta oss om du vill få hjälp att boka en kryssning med dryckespaket eller andra paket hos MSC Cruises.

Läs mer om innehåll och pris för dryckespaket hos MSC Cruises här.

För barn och unga

Det finns massor med roliga aktiviteter för barn och unga ombord hos MSC Cruises. I kryssningen ingår fri tillgång till barn-och tonårsklubbar, vilket är ett perfekt sätt att hitta nya vänner ombord. Barnklubbarna leds av engagerad personal som anordnar roliga aktiviteter som är anpassade för olika åldersgrupper. Yngre barn kan ha grupplekar, musik och kreativa stunder. MSC har även ett samarbee med LEGO och barn upp till 11 år kan bygga sina egna konstverk. Tonåringar kan spela tv-spel, prova sporter och ha egna tävlingar, fester och temakvällar. Barn och unga kan också testa fartfylld zipline på däck, den häftiga racingbanan och såklart poolområdet med vattenland och rutschkanor! På vissa fartyg finns också den roliga spelarkaden, F1 simulator och bowling som är kul för hela familjen. På utvalda kryssningar med MSC Cruises så kryssar barn under 17 år gratis i mån av plats, så länge barnet delar hytt med två andra gäster. På andra kryssningar seglar barn under 11 år gratis, medan unga i åldern 12-17 år får rabatt på kryssningen. Det finns barnpassning för barn i åldern 1-3 år under specifika tider mot en avgift.

Läs mer här om att åka på kryssning med barn.

Kryssningsfartygen

MSC Cruises fartyg är stora i jämförelse med rederier i samma kategori. De har i dagsläget kryssningsfartyg i 5 olika klasser: Seaside-klassen, Meraviglia-klassen, Fantasia-klassen, Musica-klassen och Lirica-klassen.

Boka kryssningsfartyget för dina önskemål

Så hur ska man tänka välja rätt fartyg? Det är inte helt lätt, men MSC Cruises har verkligen alla sorters kryssningsfartyg att välja mellan. Fundera först över vilken destination som du vill resa till, och titta därefter igenom de olika kryssningsfartygen som är aktuella. Du kan enkelt göra hela sökningen här hos oss, och dessutom se marknadens bästa priser på kryssningar.

Nya och kommande fartyg

MSC Cruises bygger även en Meraviglia Plus-klass som kommer att ha 900 ytterliggare passagerare och vara 15 m längre än det befintliga kryssningsfartyget MSC Meraviglia idag. Ytterligare en ny klass som döpts till World-klass kommer presenteras 2021. Den här klassen kommer enligt rederiet bli ännu större, bränslesnålare och med en fartygsdesign och nya aktiviteter som inte har funnits tidigare på ett kryssningsfartyg.

Seaside-klassen

Här har du MSC största fartyg. Kännetecknen på den här klassen är förutom fartygens storlek att resenären ska ha en så havsnära upplevelse som möjligt.

 • MSC Seaside: Längd 323 meter, 5179 resenärer, 20 våningar
 • MSC Seaview: Längd 323 meter, 5179 resenärer, 20 våningar

Meraviglia-klassen

Här hittar du de nyaste fartygen hos MSC Cruises. Meraviglia-klassen kännetecknas av innovativ fartygsteknik, en lång promenadgata utomhus och väl tilltagna familjehytter.

 • MSC Meraviglia: Längd 316 meter, 5714 resenärer, 19 våningar
 • MSC Bellissima: Längd 316 meter, 5714 resenärer, 19 våningar
 • MSC Grandiosa MSC Grandiosa: Längd 331 meter, 5772 resenärer, 18 våningar

Fantasia-klassen

Detta är MSC Cruises största fartygsklass där varje fartyg väger ca 140 000 ton, är 333 m långt och 38 m brett. Fartygens maxkapacitet är ungefär 4300 passagerare. De fyra flaggskeppen som ingår i denna klass är MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, och MSC Fantasia.

 • MSC Preziosa: Längd 333 meter, 4345 resenärer, 18 våningar
 • MSC Divina: Längd 333 meter, 4345 resenärer, 18 våningar
 • MSC Splendida: Längd 333 meter, 4363 resenärer, 18 våningar
 • MSC Fantasia: Längd 333 meter, 4363 passagerare, 18 våningar

Musica-klassen

I Musica-klassen ingår MSC Magnifika, MSC Poesia, MSC Orchestra och MSC Musica. Dessa fartyg väger 90 000 ton och har kapacitet för strax över 3000 passagerare.

 • MSC Magnifika: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Poesia: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Orchestra: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Musica: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar

Lirica-klassen

Detta är MSC Cruises minsta fartygsklass med fartyg som väger 60 000 ton och tar runt 2000 passagerare. Dessa fartyg genomgick en stor renovering år 2015 som innefattade nya underhållningsalternativ, fler butiker och fler hytter. Fartygen som ingår i Lirica-klassen är MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera och MSC Lirica.

 • MSC Sinfonia: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Armonia: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Opera: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Lirica: Längd 275 meter, 1984 resenärer, 13 våningar
;