Ett av MSC Cruises stora kryssningsfartyg

MSC Cruises

Funderar du på att boka en kryssning till Medelhavet med familjen och se nya spännande resmål varje dag samtidigt som du har alla bekvämligheter ombord? Då är MSC Cruises ett mycket bra val. MSC Cruises är störst på kryssningsmarknaden i Medelhavet och har stort utbud på rutter och fartyg. Det populäraste är att åka på kryssning under vår och sommar, då är utbudet också som störst. På senare tid har det också blivit populärt att resa under hösten i Medelhavet då det är lite svalare. MSC Cruises erbjuder både rutter i Östra och Västra Medelhavet.

Under vintern stannar en del kryssningsfartyg kvar i Europa men de flesta vänder bort i riktning mot Karibien. Lockar en kryssning till Karibien i vinter med sol och bad har MSC Cruises många bra resor och rutter för både vuxna, familj och barn. Tidigare resenärer ser MSC Cruises som ett väldigt prisvärt rederi. MSC Cruises största fartyg just nu är MSC Bellissima som du kan läsa om längre ner på sidan. Till hösten 2019 kommer också systerskeppet MSC Grandiosa göra sin första tur i Medelhavet.

Om rederiet

MSC har sitt starkaste fäste i Medelhavet och Karibien där de erbjuder kryssningar året om. De har även säsongsbaserade kryssningar i Nordeuropa, Atlanten, Antillerna, Sydamerika, Sydafrika, Kanarieöarna, Förenade Arabemiraten och jorden runt-kryssning.

MSC Cruises står för ”Mediterranean Shipping Company” och grundades 1970 som ett fraktrederi men gjorde sin första kryssningsfärd år 1988. Idag har de mer än 1,7 miljoner passagerare årligen. MSC är ett italienskt kryssningsföretag.

Fartyg

MSC Cruises fartyg är stora i jämförelse med många av konkurrenternas fartyg. De har i dagsläget (februari 2018) 14 kryssningsfartyg i 5 olika klasser; Seaside-klassen, Meraviglia-klassen, Fantasia-klassen, Musica-klassen och Lirica-klassen.

Nya och kommande fartyg

MSC Cruises kommer enligt den senaste information som finns tillgänglig att med start 2017 och fram till 2026 sjösätta 10 st nybyggda fartyg. MSC Cruises bygger en Meraviglia Plus-klass som kommer att ha 900 ytterliggare passagerare och vara 15 m längre än det befintliga kryssningsfartyget MSC Meraviglia idag. Ytterliggare en ny klass som döpts till World-klass kommer presenteras enligt information 2021. Den här klassen kommer enligt rederiet bli ännu större, bränslesnålare och med en fartygsdesign och nya aktiviteter som inte har funnits tidigare på ett kryssningsfartyg.

Boka det kryssningsfartyget som passar dina önskemål

Så hur ska man tänka för att hitta rätt fartyg som passar era önskemål? Det är inte helt lätt att svara på men MSC Cruises har verkligen alla sorters kryssningsfartyg att välja mellan. Det första är väl att hitta vilken destination som du vill resa till. När det är gjort titta verkligen igenom de olika kryssningsfartygen som är aktuella när du har gjort en preliminär sökning hos oss.

Vi går här igenom de olika klasserna och när du har hittat den fartygsklassen som passar dig är det bara att gå vidare i vår sökmotor för att boka din kryssning.

Seaside-klassen

Här har du MSC största fartyg. Kännetecknen på den här klassen är förutom fartygens storlek att resenären ska ha en så havsnära upplevelse som möjligt.

 • MSC Seaside: Längd 323 meter, 5179 resenärer, 20 våningar
 • MSC Seaview: Längd 323 meter, 5179 resenärer, 20 våningar (sjösätts juni 2018)

Meraviglia-klassen

Här hittar du de nyaste fartygen hos MSC Cruises. Under hösten kommer också MSC Grandiosa att ta sin första tur som också tillhör den här klassen. Meraviglia-klassen kännetecknas av innovativ fartygsteknik, en lång promenadgata utomhus och väl tilltagna familjehytter.

 • MSC Meraviglia: Längd 316 meter, 5714 resenärer, 19 våningar
 • MSC Bellissima: Längd 316 meter, 5714 resenärer, 19 våningar (sjösätts mars 2019)

Fantasia-klassen

Detta är MSC Cruises största fartygsklass där varje fartyg väger ca 140 000 ton, är 333 m långt och 38 m brett. Fartygens maxkapacitet är ungefär 4300 passagerare. De fyra flaggskeppen som ingår i denna klass är MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, och MSC Fantasia.

 • MSC Preziosa: Längd 333 meter, 4345 resenärer, 18 våningar
 • MSC Divina: Längd 333 meter, 4345 resenärer, 18 våningar
 • MSC Splendida: Längd 333 meter, 4363 resenärer, 18 våningar
 • MSC Fantasia: Längd 333 meter, 4363 passagerare, 18 våningar

Musica-klassen

I Musica-klassen ingår MSC Magnifika, MSC Poesia, MSC Orchestra och MSC Musica. Dessa fartyg väger 90 000 ton och har kapacitet för strax över 3000 passagerare.

 • MSC Magnifika: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Poesia: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Orchestra: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar
 • MSC Musica: Längd 294 meter, 3223 resenärer, 16 våningar

Lirica-klassen

Detta är MSC Cruises minsta fartygsklass med fartyg som väger 60 000 ton och tar runt 2000 passagerare. Dessa fartyg genomgick en stor renovering år 2015 som innefattade nya underhållningsalternativ, fler butiker och fler hytter. Fartygen som ingår i Lirica-klassen är MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera och MSC Lirica.

 • MSC Sinfonia: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Armonia: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Opera: Längd 275 meter, 2679 resenärer, 13 våningar
 • MSC Lirica: Längd 275 meter, 1984 resenärer, 13 våningar

Prisnivå

MSC ligger lite lägre i biljettpriser och har framför allt konkurrenskraftiga priser för kryssningar i Medelhavet och i Karibien.

Målgrupp

MSC Cruises vänder sig til en bred målgrupp. Det italienska arvet genomsyrar allt från kvällsunderhållning till mat och atmosfär på fartygen. För resenärer som uppskattar detta är MSC Cruises ett utmärkt val.

Mat

Maten ombord på MSC Cruises är till stor del influerad av Italien och italienska seder. Det är mer kallskuret, olika sorters ostar och bra råvaror och mindre pizza, asiatiskt och friterad mat. Portionerna i Dining Room är relativt små, men eftersom all mat ingår i priset så finns det alltid möjlighet att beställa in fler rätter alternativt avrunda med något från buffén efter middagen. I buffén är maten uppdelad i olika sektioner och man lägger själv upp maten på sin tallrik.

Underhållning

MSC Cruises kallar sin kvällsunderhållning ”MSC Show Times”. MSC Cruises har över 80 originalshower som spelas på fartygen och vid varje kryssning erbjuds minst sex olika shower. Showerna är ofta italienskt inspirerade. På fartygen MSC Lirica, MSC Opera, MSC Sinfonia och MSC Armonia måste kvällsshowerna bokas i förväg. Detta kan göras på fartygets hemsida som man når gratis på fartyget, på touchskärmar runt om på fartygen eller i fartygets reception.

;