Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Vanliga frågor

Kategorier

Allmänt

Kan jag boka alla kryssningar online?
Vi erbjuder kryssningar från 15 olika rederier och samtliga av dessa går att boka och betala online. Tack vara vårt unika bokningssystem kan vi pressa priserna till marknadens lägsta. För bokning av dyrare kryssningar som överstiger 100 000 kr eller om kryssningens pris överstiger er kreditkortsgräns, rekommenderar vi er att kontakta oss vid bokning eller innan slutbetalning.
Hur kan era priser vara så låga?
Vårt mål är att vara Sveriges billigaste sajt för kryssningar. Detta kan vi vara på grund av vår unika sökmotor som har Sveriges största utbud på kryssningar online. Vi minimerar det manuella arbetet kring varje bokning och kan pressa vår marginal till den lägsta i Sverige. Samma upplevelser till ett lägre pris!
Vad ingår i priset?
I kryssningspriset ingår som huvudregel alltid:
 • Hytt
 • Alla måltider (eventuella specialrestauranger är ett undantag)
 • Fartygets underhållning och ett stort antal aktiviteter ombord. Även användning av fartygets faciliteter som pool, jacuzzi, finanscenter med mera ingår.
 • Skatter.
 • OBS! Dricks/serviceavgift tillkommer hos flera av rederierna.
Vad ingår inte i priset?
Om inget annat framgår, är följande inte inkluderat i priset.
 • Dricks/serviceavgift – Många av rederierna lägger på en dricks som är baserad per person och dag. Detta är något som skiljer sig åt mellan olika rederier. Läs mer om vad dricksen är här.
 • Flyg - läs mer om hur du själv bokar flyg.
 • Utflykter – Det finns ofta ett stort utbud av utflykter vid hamnstoppen. Dessa bokas enklast efter att man checkat in online eller ombord på fartyget.
 • Hotell – Ofta är det bäst att anlända minst en dag innan kryssningen och då krävs en hotellbokning.
 • Måltider i land. Vid stopp vid privata stränder/öar/områden som rederier äger ingår det ofta mat men det finns endast ett fåtal av dessa.
 • Transport till och från fartyget. Ofta är taxi smidigt men ibland kan även hyrbil vara ett bra och prisvärt alternativ.
 • Reseförsäkring – Detta ingår nästan alltid i din egen hemförsäkring. Läs mer om reseförsäkringar hos vår partner ERV.
Var hittar jag de bästa erbjudandena?
Vi har alltid låga priser på alla kryssningar. Vi höjer aldrig priset på enstaka kryssningar utan pressar alltid priserna så mycket vi kan på alla kryssningar. Under respektive kryssning finns det stundtals specifika erbjudanden som ofta är tidsbegränsade. Ni kan även se vår lista med aktuella erbjudanden, där vissa av dessa syns.
Under vissa tidsperioder finns det extra bra kampanjer från rederierna och dessa kan då ibland gälla alla kryssningar från ett rederi. Dessa kampanjer pågår från och till. Vi uppdaterar vår Facebooksida med en del av dessa kampanjer. Följ oss därför på Facebook här.
Vad händer om jag hittar en billigare kryssning?
Vårt mål är alltid att sälja kryssningarna till lägsta pris i Sverige. Skulle ni mot förmodan hitta en kryssning till lägre pris vill vi att ni kontaktar oss innan slutförd bokning och vi kan då se om vi manuellt kan boka kryssningen till ett lägre pris än det ni har hittat.
Är det tryggt och säkert att boka en kryssning hos er?
Vi på kryssningar.se tycker det är viktigt att kommunicera till våra besökare att det är tryggt och säkert att boka en kryssning hos oss. Vi har därför flera säkerställda bankgarantier som täcker oväntade händelser på flera miljoner, bland annat en statlig resegaranti hos Kammarkollegiet. Efter att ni har gjort er slutbetalning skickas pengarna till rederiet som ni har bokat er kryssning med.
Vad gäller för gravida?
Det vanligaste är att rederierna tillåter kvinnor som är gravid i vecka 23, men inte i vecka 24. Se vår lista på samtliga rederier .
Vilken åldersgräns gäller på kryssningsfartygen?
Åldersgränsen för att resa på kryssning utan förälder eller ansvarig vuxen är 21 år i Nordamerika och Karibien. I Europa gäller 18 årsgräns.
För barn som reser i vuxet sällskap finns generellt följande åldersgränser: (kan variera mellan olika rederier)
 • Spädbarn får ofta resa på kryssning från 6 till 12 månader där 12 månader gäller kryssningar där man är på öppet hav 2 eller fler dagar i sträck. MSC Cruises tillåter som enda rederi även yngre spädbarn.
 • Barnpool: 2 år för barn som är blöjfria. Badblöja får inte användas. (enstaka fartyg har bebispooler)
 • Vuxenpool: Omkring 6 år endast tillsammans med vuxen.
 • Casino: 18/21 år
 • Alkohol: 18/21 år
 • Fitnesscenter: Vanligtvis omkring 14 till 15 år.
;