St. Lucia

Dramatiskt vacker natur med skogsklädda berg och tropiska stränder. Förutom het sol och bad så har St. Lucia mycket att erbjuda som både snorkling, regnskog, shopping och spännande matupplevelser.

Kryssning till St. Lucia, Karibien

Paradisön St. Lucia (Saint Lucia) är ett populärt stopp på kryssningar i Karibien. Här lockar dramatiskt vacker natur med skogsklädda berg och tropiska stränder. Förutom het sol och bad så har St. Lucia mycket att erbjuda som både snorkling, regnskog, shopping och spännande matupplevelser. Under en kryssning till den omtyckta ön får du uppleva Karibiens riktiga pärlor!

Kryssningar via St. Lucia

Kryssningar i Karibien stannar ofta på ön St. Lucia under sina rutter i övärlden. Kryssningarna utgår vanligtvis från en av Floridas hamnar såsom Miami, Orlando eller Fort Lauderdale. Det går även kryssningar i Karibien som utgår från New York. Under vissa tider på året kan man även åka på kryssning via St. Lucia från lite större karibiska städer, till exempel Bridgetown på Barbados eller San Juan på Puerto Rico. Det finns kryssningar med olika rutter och längd, men de vanligaste varar i 7 dagar. Det finns också rutter som åker i övärlden i närmare två veckor eller upp till en månad. Kryssningar som går via St. Lucia kan också stanna på fantastiska platser i Karibien som Puerto Rico, Antigua, Aruba, Curacao, Princess Cays, Grand Turk och mycket mer.

Rederier

Nästan alla stora kryssningsrederier finns representerade i Karibien. Här kan du till exempel åka med populära Carnival, Costa Cruises, Norwegian Cruise Line, Princess Cruises och Cunard Line. Vem som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen

De flesta större fartygen lägger till i huvudstaden Castries hamn på St. Lucia. Från hamnen är det en 15 minuters promenad in till stadskärnan. Det går även att ta taxi in.

Sevärdheter på St. Lucia

St. Lucia bjuder på ett riktigt spännande och varierande landskap med berg, djupa dalar och regnskog. Ön är formad av gamla vulkaner vilket skapar en härlig kontrast till de pärlvita sandstränderna med palmer och turkost vatten. Mitt i den vilda naturen finns exklusiva resorts och en uppsjö av roliga aktiviteter. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. St. Lucia har en stor dos karibisk charm och är ett fantastiskt stopp under en kryssning!

Stränder på St. Lucia

Ön har flera fina stränder för lata dagar med sol och bad. En av sandstränderna är Vigie Beach i norra Castries, som är omtyckt för sitt klarblåa vatten och att den oftast är tom på turistgrupper. En annan härlig strand är Sugar Beach som ligger mellan Piton-bergen. I Pigeon National Park kan du bada i det kristallklara vattnet med nära tillgång till matställen och bar. Längre ut från stränderna kan du utforska St. Lucias marina liv genom att snorkla bland exotiska fiskar och färgglada koraller. Den bästa snorklingen görs i korallreven utanför Anse Chastanet Beach, där det även finns ett dykcenter. Du kan också ta ett dopp i heta mineralkällor som värms upp av en av öns vilande vulkaner, Soufriere. Vattnet och leran i källorna sägs ha läkande krafter och har varit ett besöksmål sedan 1600-talet.

Utflykter St. Lucia

Om du vill ta en paus från stranden så finns det äventyr i regnskogen som väntar. En populär aktivitet är att besöka Treetop Adventure Park. Här kan du åka på en unik zipline-tur genom regnskogen! Banan tar ungefär en timme och bjuder på en svårslagen utsikt över grönskan. Resan till parken tar cirka 40 minuter och man hämtas med buss.

Det går även att utforska St. Lucia på hästrygg och guidade vandringar, eller varför inte på en båttur. St. Lucia är hem för skeppet Unicorn som användes i de populära filmerna Pirates of the Caribbean. Besökare kan åka med piratskeppet på en tur i solnedgången eller på en spännande skattjakt längs med kusten.

Shopping och mat i Castries

I huvudstaden Castries kan du shoppa souvenirer som vackra batik-tyger, keramik och stråkorgar. I den charmiga hamnen Marigot Bay finns en hel del trevliga restauranger, cocktailbars och butiker, och här är lätt att spendera några timmar och gå och titta. För den bästa taxfree-shoppingen ska du åka till kryssningsterminalen Pointe Seraphine och köpcentret La Place Carenage i hamnen. Här hittar du smycken, klockor, parfymer, drycker, lokala hantverk och traditionella krukor av öns lera.

Under ditt besök får du en chans att prova det autentiska Karibiska köket. Maten på St. Lucia har influenser av både Västindien och Europa. Här lagas maten med klassiska ingredienser som den karibiska kokbananen Plaintain, och såklart lokala och smakrika kryddor. Närheten till havet gör att det finns mycket färska skaldjur, delikat hummer och fisk på menyerna. Men här kan du också testa unika rätter som Breadfruit, Callaloo-soppa, matiga grytor, öns egna kakao och såklart, karibisk rom.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer