Dominica

Upplev vulkanlandskap och svarta sandstränder. Här kan man vandra genom regnskogen, besöka Dominican Botanical Gardens eller strosa runt i staden Roseau.

Dominica: "Naturens ö"

Dominica har fått smeknamnet ”Naturens ö” för dess fantastiska grönska. Här kan du ta ett dopp i regnskogens varma källor bland bergen, ha en dag på stranden eller bege dig ut på härlig hajking för att få uppleva öns unika djurliv och färgsprakande växter. Öns huvudstad Roseau bjuder på en värmande karibisk charm, i staden kan du njuta av shopping eller det lokala karibiska köket. På Dominica finns något för alla!

Historia och kultur

Sedan Christopher Columbus anlände på ön i slutet på 1400-talet har Dominica attraherat både kolonisatörer och bosättare som slagits över styret om ön, vilket kommit att forma Dominicas historia. Öns bakgrund går att utforska på Dominica Museum nära Roseaus kryssningsterminal. I muséet kan besökare se föremål relaterade till öns historia och kultur. Bakom muséet ligger the Old Market of Roseau, som var ett viktigt handelstorg i över 300 år.

Minnesvärda upplevelser på Dominica

Middleham Falls

Dominica är känt för sina fantastiskt vackra vattenfall inne i djungeln. En av de mest omtyckta är det massiva Middleham Falls i regnskogen.

Boiling Lake

Boiling Lake är världens näst största aktiva termalsjö. Namnet på sjön uppkom på grund av de varma gaser som väller upp från smält lava i jorden som får sjön att koka.

Strandliv

I livliga Turtle Bay finns både badstrand, restauranger och barer. Paradisstranden Hampstead användes som inspelningsplats till filmen Pirates of the Caribbean.

Värt att veta om kryssningar till Dominca!

Varför ska man åka på kryssning till Dominica?
Vart ligger kryssningsterminalen på Dominica?
Vad finns det för sevärdheter, aktiviteter och utflykter på Dominica?
Vilka stränder finns på Dominica?
Vad bör man inte missa när det gäller mat och dryck på Dominica?

Hittade

Andra destinationer