Martinique

Unika Martinique med en mix av svarta vulkanstränder och gyllene stränder. Här finns mycket att utforska. Ön bjuder på mångfaldig kultur och rik historia.

Martinique erbjuder mångfaldig kultur och historia med hundratals ruiner och monument att skåda. Svarta vulkanstränder och gyllene sandstränder, Martinique är inte som någon annan av de Karibiska öarna och det finns mycket att utforska här. Martinique har varit befolkad i flera hundra år, till och med innan Columbus upptäck 1403, vilket gör ön till ett historiskt paradis. Det franska kolonialarvet är blandat med de karibiska influenserna vilket bidrar till en färgstark kultur av fransk elegans och ett karibiskt lugn.

Marknadsstånd i Martinique

Martinique: En karibisk ö med en mix av allt de goda!

Ruiner, monument och rom destilleri är några saker du kommer stöta på under din vistelse i Martinique. Här får du uppleva den magiska kreolska stämningen, de mångfärgade småbåtarna, marknadsstånden, nya dofter och rytmerna till den karibiska musiken. För ekoturismen erbjuder Martinique bland annat många vandringsleder på vulkanens sluttningar.

Monuments i Martinique

Kultur och historia

Både arawaker och karibier hade befolkat Martinique i flera hundra år innan Columbus upptäckte ön år 1493. Den färgstarka karibiska kulturen med dans, musik och mystik blandat med den klassiska franska elegansen har format en kultur som är mycket distinkt. Martinique liknar ingen av de andra karibiska öarna och invånarna för sig med värdigheten hos tusen franska vinkypare samtidigt som de utstrålar den typiska karibiska sorglösheten.

Minnesvärda upplevelser på Martinique

Rocher du Diamant

Klippön Rocher du Diamant är ett perfekt utflyktsalternativ. Det är det mest kända dykstället i Martinique med sitt fantastiska växt- och djurliv.

Plage des Salines

Plage des Salines är en av Martiniques vackraste stränder och väl värt ett besök. Det är en lång vit sandstrand med kristallklart vatten omgiven av härliga kokospalmer.

Fort the France

Vid foten av Pitons du CarbetiI flamandsbukten ligger Martiniques huvudstad och öns kreolska hjärta, med sitt historiska centrum och färgrika marknad.

Värt att veta om kryssningar till Marinique!

Varför ska man åka på kryssning till Marinique?
Var finns kryssningsterminalen på Marinique?
Vilka sevärdheter, aktiviteter och utflykter finns det på Marinique?
Vilka stränder och städer bör man besöka på Marinique?
Vilken mat och dryck bör man uppleva på Marinique?

Hittade