Kings Wharf, Bermuda

Här lockar fantastiska stränder med kristallklart vatten och pärlvit sand. På Bermuda finns en uppsjö av roliga aktiviteter för alla åldrar

Kryssning till Bermuda

Ögruppen Bermuda i Atlanten är en populär destination för kryssningar. Här lockar fantastiska stränder med kristallklart vatten och pärlvit sand, och på Bermuda finns en uppsjö av roliga aktiviteter för alla åldrar. Prova snorkling i korallreven, simma med delfiner, eller ta del av öns rika historia och grönskande natur. Vackra Bermuda är ett fantastiskt stopp under en kryssning!

Kryssningar till Bermuda - King’s Wharf

Bermuda är ett populärt stopp under kryssningar som går i Östra Karibien och Atlanten. Kryssningarna utgår vanligtvis från någon av Floridas större hamnstäder som Orlando och Fort Lauderdale, samt från New York, Baltimore och Boston. Det finns även kryssningar som går till Bahamas via Bermuda. Det finns många olika rutter at välja mellan. Turerna från USA:s kust är vanligtvis ca en vecka långa, men det finns både kortare och längre.

Från Miami kan du korsa Atlanten på en kryssning via Bermuda till Europa under ca 2 veckor. Under rutter som går via Bermuda kan du även få uppleva fantastiska platser som Grand Turk, Nassau, San Juan och St. Maarten. Bermudas kryssningssäsong är från april till tidig november, med högsäsong från juni till augusti.

Rederier

Flera av de största rederierna erbjuder kryssningar som går via Bermuda. Här kan du exempelvis åka med Carnival, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Norweigan Cruise Line och Disney Cruises. Vem som kör de olika rutterna kan variera beroende på säsongen.

Kryssningsterminalen

Den största hamnen heter Royal Naval Dockyard och har två pirer bredvid varandra: King’s Wharf och Heritage Wharf. Rederier kallar ofta stoppet endast för King’s Wharf, även om hamnen heter Royal Naval Dockyard. Från Royal Naval Dockyard kan man ta sig vidare in till huvudstaden Hamilton.

Sevärdheter på Bermuda

Bermuda är ett riktigt tropiskt paradis med grönskande natur och underbara palmklädda stränder. Här finns också många roliga och minnesvärda aktiviteter som att simma med delfiner, snorkling och riktigt bra shopping i de trevliga gamla städerna. Besök historiska platser som öns gamla fästningar eller utforska de berömda undervattensgrottorna. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. På Bermuda finns något för alla!

Royal Naval Dockyard

Redan i hamnen finns flera av Bermudas attraktioner. På grund av mängderna med turister som kommer till Bermuda via kryssningsfartyg finns många butiker, aktiviteter och restauranger i Royal Naval Dockyard. National Museum of Bermuda samt Art center är beläget i hamnen, och här kan du utforska Bermudas historia och konst genom utställningarna i muséets historiska byggnader. Muséet samarbetar även med Bermuda Dolphin Quest i samma område. I Dolphin Quest kan besökare få simma med delfiner och se fantastiska delfinshower.

Utflykter på Bermuda

Bermuda har mycket att se och göra både på land och i vatten. Här finns världsberömda golfbanor och mountainbiking eller vandring längs vackra kustvyer. I hamnen kan du hyra vattensporter som jet ski, kayak, vindsurfing och snorklingsutflykter med båt till kristallklara korallrev och över spännande skeppsvrak i Tobacco Bay. Bara några minuters promenad från fartygen ligger Snorkel Park Beach, där man kan hyra snorklingsutrusning och ge sig ut i revet utanför stranden. Du kan också utforska öns grottsystem, Crystal Caves och Fantasy Caves, som för många räknas som Bermudas främsta attraktion. Här får du uppleva lysande, klarblåa undervattenfloder och unika stenformationer.

Bermudas städer

Bermuda har trevliga städer som huvudstaden Hamilton och St. George. Gemytliga Hamilton är en gammal stad från den koloniala eran med flera konstgallerier och butiker. Vackra St. George har också en lång historia, och här finns flera historiska platser att besöka.

Hamilton

Längs vattenkanten går den långa promenaden Front Street som är centrum för stadens liv och aktiviteter. Här finns shopping, barer och restauranger där flera har en väldigt fin utsikt över hamnen. Passa på att prova någon av Bermudas typiska rätter som färsk fisk och skaldjur, eller njut av en god glass under hamnens blinkande lyktor på kvällen. I Hamilton finns den mesta av shoppingen på Bermuda, och förutom Front Street finns även trevlig shopping på Reid Street och Queen Street. Det finns också flera stora köpcentrum som Washington Mall och Walker Arcade.

St. George

Strosa bland de fina gamla husen och vinglande tegelgator och arkitektur från 1600–1700-talet, eller ta dig till närliggande Tobacco Bay Beach. St. George är väldigt välbevarad från kolonialismens tid och finns med på UNESCOS lista över världsarv. Här finns även 1600-tals fortet St. Catherine som användes för att skydda ön när Bermuda var brittisk koloni.

Stränder på Bermuda

Bermuda har över 30 underbart vackra stränder. Stränderna är särskilt kända för sin pärlrosa sand och turkosa vatten som kantas av palmer. En av de mest populära är Horseshoe Bay Beach som är väldigt omtyckt av turister. En annan omtyckt strand är den lite mindre West Whale Bay Beach som ligger mer avsides än Horseshoe Bay. Utsikten är fantastisk över det klara vattnet och grönskande klippor, och vattnet i West Whale Bay Beach är mer långgrunt och barnvänligt. Stranden har fått sitt namn för att det är det bästa stället att få se valarna som rör sig förbi ön varje år.

Warwick Long Bay är Bermudas längsta strand och är perfekt för snorkling. Lilla Jobson’s Cove sägs vara den vackraste stranden på ön, mitt emellan massiva klippavsatser. Stranden i Tobacco Bay Beach är ofta livlig med matställen och öppna eldar med musik på kvällen.

Fort Scaur & Gibbs Hill

Bermudas långa historia och koloniala rötter syns överallt när man rör sig runt bland öarna. Ett landmärke i Bermuda som är värt att besöka är Fort Scaur. Fortet är byggt sent 1860-tal för att försvara Royal Naval Dockyard från attacker. Fort Scaur Park täcker nästan 9 hektar med vacker natur och vandringsleder. Ett annat landmärke är Gibbs Hill Lighthouse, en 35 meter hög fyr i gjutjärn. Det finns bara två fyrar av dess slag i världen och Gibbs Hill Lighthouse är den äldsta av dem. Genom att gå upp för en spiraltrappa kan man komma upp till balkongen, och här får du en fantastisk panoramautsikt över Bermuda.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Under en kryssning får du chansen att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer