Belize City

Hektisk hamnstad med intressant arkitektur och flertalet sevärdheter. Upplev tropiska regnskogar, vackra stränder och barriärrev. Passa på att besöka grottorna i Cayo-distriktet.

Papegoja i tropiska regnskogen Belize City

Belize City: Ett äkta tropiskt paradis!

Belize City bjuder på ett äkta tropiskt paradis. Med det underbara läget med vita sandstränder och klarblått vatten är den stora anledningen till att många turister tar sig hit. Här hittar du världens näst största barriärrev som gör Belize till dykarnas och snorklarnas paradis! Även om Belize City är en livlig hamnstad så är det mesta att utforska centrerat runt havet och stränderna.

Belizes Mayaruiner

Mayakulturen bredde ut sig över nuvarande Belize under många hundratals år, vilket även är synligt idag. Belize kan stoltsera med fler Mayaruiner än något annat land i Centralamerika. Altun Ha och Xunantunich är de två mest välbesökta ruinerna, och besökare kan följa med på guidade turer till dessa historiska platser. Klättra upp på den högsta pyramiden och få en storslagen utsikt över det grönskande landskapet.

Minnesvärda upplevelser på Belize City

Vida sandstränder

Belize bjuder på vida sandstränder. South Water Caye är en av de vackraste tropiska kusterna i Belize med pärlvita sandstränder och klarblått hav.

Great Blue Hole

Vid dykning i Belize finns chans att se hammarhaj, sjökor och stingrockor. Great Blue Hole är en enorm krater som störtar rakt ner i havet, en mycket populär dyk destination.

Kulinariskt paradis

Belize är ett kulinariskt paradis för sina lokala smaker och spännande influenser från både Afrika och Spanien. Provsmaka någon av öns läckerheter från havet under ditt besök.

Värt att veta om Kryssningar till Belize City!

Varför ska man åka på kryssning till Belize City?
Var finns kryssningsterminalen i Belize City?
Vad finns det för sevärdheter, aktiviteter och utflykter i Belize City?
Vilka stränder finns i Belize City?
Vad bör man inte missa när det gäller mat och dryck i Belize City?

Hittade

Andra destinationer