Belize City

Med det underbara läget med vida sandstränder och klarblått vatten är den stora anledningen till att många turister tar sig hit: världens näst största barriärrev breder ut sig under vattenytan. Belize är dykarnas och snorklarnas paradis!

Karibienkryssning till Belize

En kryssning till Belize City bjuder på ett äkta tropiskt paradis. Belize gränsar mot Mexiko och Guatemala och är det är det enda landet i Centralamerika som har engelska som officiellt språk. Belizes största stad Belize City ligger vid Karibiska havet, och det underbara läget med vida sandstränder och klarblått vatten är den stora anledningen till att många turister tar sig hit: världens näst största barriärrev breder ut sig under vattenytan. Belize är dykarnas och snorklarnas paradis!

Kryssningar till Belize - Belize City

Kryssningar som trafikerar västra Karibien stannar ofta i Belize City. Däremot finns det i princip inga kryssningar som påbörjas eller avslutas här. Istället kliver man främst på i någon av Floridas hamnar i Miami, Tampa, Orlando och Fort Lauderdale. Men det går även att hitta kryssningar från Texas och Louisiana samt från hela USAs östkust ända uppe från New York. Nära på alla kryssningsrederier är representerade här. Karibienkryssningar finns att hitta med varierande varaktighet och rutt, så det är enkelt att hitta något som passar just din resa. Däremot är 7-dagarskryssningar vanligast i denna delen av Karibien. Kryssningar till västra Karibien stannar vanligtvis också på vackra platser i Mexiko och Honduras.

Rederier

De flesta stora kryssningsrederier erbjuder kryssningar i Karibien. De populära rederierna Carnival, MSC Cruises, Royal Caribbean och Princess Cruises är några som har rutter via Belize.

Kryssningsterminalen

Belize är en tenderhamn, vilket innebär att kryssningsfartygen släpper ankare utanför hamnen och resenärer blir tagna till land vid Belize City Harbor med hjälp av mindre båtar. Färden från fartyg till land tar ungefär 20 minuter. Väl i hamnen anländer man till Tourist village, ett hamnområde för turister där det säljs souvenirer till bra priser. Här finns också några restauranger och barer. Har man bokat utflykter, antingen via rederiet eller på egen hand, så utgår dessa oftast direkt från Tourist village.

Sevärdheter i Belize

Under en kryssning i västra Karibien får du utforska några av världens vackraste stränder, och Belize är inget undantag. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Här finns fantastiska korallrev, hajking eller mountainbike i den grönskande regnskogen och utflykter där du får uppleva öns rika historia. Och för att inte tala om öns fantastiska solnedgångar över havet!

Dyka i korallreven i Belize

Utanför Belizes kust ringlar sig världens nästa största korallrev, mesoamerikanska revet. Detta lockar naturligtvis tonvis med dykare och snorklare som kan njuta av undervattnets färgsprakande värld. Men det är framför allt det världsberömda Great Blue Hole, en enorm krater som störtar rakt ner i havet genom kristallklart vatten, som får mängder av dykare att ta sig till Belize. Till korallrevet tar det ca 30-45 minuter med båt från Belize City. I vattnen vid Belize finns chans att se hammarhaj, sjökor och stingrockor.

Belizes Mayaruiner

Mayakulturen bredde ut sig över nuvarande Belize under många hundratals år, vilket även är synligt idag. Belize kan stoltsera med fler Mayaruiner än något annat land i Centralamerika. Altun Ha och Xunantunich är de två mest välbesökta ruinerna, och besökare kan följa med på guidade turer till dessa historiska platser. Klättra upp på den högsta pyramiden och få en storslagen utsikt över det grönskande landskapet.

Staden Belize City

Även om Belize City är en livlig hamnstad så är det mesta att utforska centrerat runt havet och stränderna. Stadskärnan i sig utstrålar dock sparsamt med charm, med sin ganska nedgångna arkitektur. Snarare uppmanas kryssningsturister att inte vandra för långt bort från kajen och att inte vara ute efter att mörkret fallit. Om du vill utforska staden är det bäst att boka en guidad tur. Belize City ligger nära Mayaruinerna och det går att boka kombinerade guidade turer det historiska området och centrum.

Äta i Belize

Något som man snabbt upptäcker är att Belize är ett kulinariskt paradis för sina lokala smaker och spännande influenser från både Afrika och Spanien. Passa på att smaka någon av öns läckerheter från havet under ditt besök. Här blir dagens fångst ofta kvällens rätt på restaurangmenyn, och Belizes paradrätter är färska skaldjur, ceviche och hummer med karibiska kryddor. Då ön inte ligger långt ifrån Jamaica finns här även en hel del jamaicanska influenser som "rice & beans", jerk chicken och väldoftande curry. Här bär maten med sig spännande historia: smaka degknytena Tamal, som har sitt ursprung från det tidiga Mayakulturen, eller en klassik belizisk barbeque som härstammar från när öns pirater samlades för att grilla kött och dricka rom.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer