Curaçao

Unna dig avkoppling på stranden, strosa runt i färgglada Willemstad eller utforska öns shopping möjligheter och dess rika historia på det populära kryssnings stoppet, Curaçao.

Curaçao, en ö i Västindien i södra Karibiska havet. Med vackra sandstränder, pittoreska pastellfärgade hus och glittrande turkost hav. Curaçao är ett riktigt välbesökt paradis under kryssningar. Huvudstaden Willemstad är en vacker och livlig stad med ett perfekt klimat tack vare de ljumma havsbrisarna. På Curaçao finns mycket att upptäcka under en kryssning i Karibien, vara sig du vill koppla av på pärlvita stränder, snorkla över korallrev eller utforska öns shopping och rika historia.

Huvudön i de Nederländska Antillerna och som tillsammans med Aruba och Bonaire bildar ABC-öarna. På Curacao hittar ni spännande historia, underjordiska vattenfall och så klar fantastiska paradisstränder med dykning i världsklass.

Queen Emma Bridge - Curaçao

Curaçao: en destination med lika många upptäcksplatser som dess pastellfärgade hus

Curaçao erbjuder både spännande historia, bra shopping, härlig karibisk stadspuls och framförallt fantastiska sandstränder för dagar med sol och bad. Här finns utflykter och aktiviteter för alla smaker och åldrar. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Tack vare det blir det inte bara bekvämt och smidigt för dig, utan också ett sätt för dig att slappna av och istället fokusera på att njuta av dina upplevelser. Curaçao är ett riktigt härligt stopp under en kryssning i Karibien, som du inte vill missa.

Översikt - Curaçao (Willemstad)

Willemstad

Den historiska gamla hamnstaden Willemstad är full av fina vyer och charmiga promenadstråk.

Runt varje hörn finns bevarad arkitektur från 1600–1700-talet, vilket har gett staden sin status som Unesco-världsarv.  

Willemstad består av flera historiska distrikt med byggnadsinfluenser och stilar från både Europa och Karibien, och de färgglada husen från den koloniala eran är sällsynt välbehållna.  

Ett ikoniskt landmärke är Queen Emma Bridge över St Anna Bay som binder samman stadsdelarna Punda och Otrobanda. Bron ger en fin utsikt över Handelskades byggnader vid vattnet. Punda är den äldsta delen och uppfördes redan på 1600-talet. Här finns flera marknader, caféer och trevliga butiker som lockar turister. 

Den andra sidan, Otrobanda, är ytterligare ett gammalt distrikt med trånga gränder och tropiska hus. Bakom Handelskade finns Floating Market där handlare från Venezuela säljer ett stort utbud av färska frukter och grönsaker.

Curaçao - Shopping med människor och pastellfärgade hus

Självklart finns det shopping på Curaçao

Om man är ute efter en shoppingdag i Willemstad finns många alternativ att välja mellan. I Punda finns den främsta shoppingen, och distriktet har pittoreska gågator och brett utbud av butiker som är mestadels centrerat runt exklusiva produkter. Här finns parfymer, lädervaror, mode och mycket mer. Punda har också flera matmarknader med färska råvaror.  

I Otrobanda heter shoppinggatan Breedestraat och här kan du hitta lokala hantverk och handgjorda ting tillsammans med märkesvaror. På marknaden New market kan du handla holländsk-inspirerade produkter och souvenirer. I Willemstad ligger också det populära köpcentret Renaissaince Mall som är fyllt med shoppingupplevelser och trevliga restauranger.

Minnesvärda upplevelser på Curaçao

Ursäkta, hur många stränder? ---------------

Med över 20 stränder på Curaçao kan du simma i turkost vatten längst en grönskande strand samt del av roliga vattenaktiviteter såsom surfing, snorkling och dykning

----------------------------------------------

Blue Bay Beach är bara 1 av de 20 stränderna som Curaçao har att erbjuda, men här erbjuds en större strand med solstolar, café och matställen nära vattnet.

Historia och kultur

Men en historia som både involverar pirater, västindiska kompaniet och åtskilliga folkslag så intogs ön av holländare på 1600-taletmen som idag är självstyrande.

Kulinariska matäventyr

Här blandas afrikansk, europeisk och karibisk matkultur som resulterar i en mängd unika smakupplevelser.

Värt att veta om kryssningar till Curaçao!

Var ligger kryssningsterminalen på Curaçao?
Intresserad av Curaçao´s historia?
Landskap och natur
Vad bör man inte missa när det gäller mat och dryck på Curaçao?
Vilka stränder finns på Curaçao?

Hittade