Curacao

Huvudön i de Nederländska Antillerna och som tillsammans med Aruba och Bonaire bildar ABC-öarna. På Curacao hittar ni spännande historia, underjordiska vattenfall och så klar fantastiska paradisstränder med dykning i världsklass.

Kryssning till Curaçao

Curaçao är en ö i Västindien i södra Karibiska havet. Med vackra sandstränder, pittoreska pastellfärgade hus och glittrande turkost hav är Curaçao ett riktigt välbesökt paradis under kryssningar. Huvudstaden Willemstad är en vacker och livlig stad med ett perfekt klimat tack vare de ljumma havsbrisarna. På Curaçao finns mycket att upptäcka under en kryssning i Karibien, vara sig du vill koppla av på pärlvita stränder, snorkla över korallrev eller utforska öns shopping och rika historia.

Kryssningar till Curaçao - Willemstad

Curaçao är vanligt stopp på kryssningar i karibiska övärlden, särskilt under turer som går i södra Karibien. Flera kryssningar avgår från någon av Floridas stora hamnar i Fort Lauderdale, Orlando och Miami, eller från New York och Texas. Det finns många rutter och varaktigheter att välja mellan. De flesta kryssningar som går i Karibien är mellan en och två veckor långa, men det erbjuds en hel del långturer som varar i flera veckor och över en månad som går via Curaçao. Exempel är längre rutter i Sydamerika från Miami, och kryssningar som går via Panamakanalen från New York och Los Angeles. Under en kryssning i Karibien via Curaçao kan du få uppleva fantastiska platser som Aruba, Barbados, Mexiko, Costa Rica, Bahamas och mycket mer.

Det går även kryssningar i östra Karibien Fort Lauderdale som går via Curaçao. Även dessa kryssningar finns med olika varaktighet och rutt, men är oftast ett par veckor långa. Vanliga stopp under en rutt i östra Karibien kan vara exempelvis Grand Turk, Antigua, St. Thomas, Basseterre, St. Lucia och Grenada.

Värt att veta om kryssningar till Curacao

Vilka rederier har kryssningar till Curacao?
vad finns det att se och göra på Curaçao?
Utflykter, kultur och sevärdheter i Curacao