Mexiko

Runt hörnet från USA:s kust väntar paradisstränder, rik kultur, mayaruiner, fantastiskt god mat och den gemytliga karibiska pulsen.

Kryssning till Mexiko

På en kryssning till Mexiko får du uppleva en helt annan värld än vardagen. Runt hörnet från USA:s kust väntar paradisstränder, rik kultur, mayaruiner, fantastiskt god mat och den gemytliga karibiska pulsen. Kryssa till Cozumel, Catalina Island eller Mexikanska rivieran och njut av den svårslagna kombinationen av Karibien och Mexikos övärld!

Karibienkryssningar till Mexiko

Mexiko är ett vanligt stopp under karibienkryssningar och kryssningar som besöker Baja California, Sydamerika och Mexikanska Rivieran. Utbudet av kryssningar via Mexiko är nästintill oändligt, och det finns kryssningar som varar i allt ifrån ett par dagar till flera veckor. Därav är det enkelt att kombinera en kryssning till Mexiko med en resa i USA!

Kryssningar till Mexiko avgår främst från amerikanska hamnstäder som Los Angeles, San Diego och San Francisco samt från Orlando, Miami och Tampa i Florida.

Paketresa: Miami till Cozumel, Mexiko

Nu kan du boka en av våra färdiga paketresor med kryssning! Kryssa från Miami till Cozumel och upplev det bästa av Mexiko och Karibien. Flyg, hotell, 5-nätters kryssning och transfer ingår. Det anordnas utflykt med svensktalande guide. Paketresorna har begränsat antal platser. Läs mer om paketresa med kryssning till Cozumel.

Rederier

I princip alla stora kryssningsrederier kryssar i Karibien och har Mexiko som ett stopp under resan. Royal Caribbean, Princess Cruises, Carnival, Norwegian och Disney Cruises är exempel på några populära rederier som erbjuder kryssningar till Mexiko.

Kryssning till Baja California

Från LA och San Diego avgår många kryssningar till den mexikanska delstaten Baja California som ligger söder om Kalifornien. Fartygen brukar stanna vid det lättillgängliga paradiset Catalina Island, Cabo San Lucas och Ensenada i Mexiko. Cabo San Lucas är en häftig mix av azurblå kustlinje, äventyrsaktiviteter, grönskande golfbanor och vidsträckt ökenlandskap. Ensenada är en klassisk semesterort som genom historien varit populär bland Hollywoodstjärnorna, men nu kan alla njuta av Ensenada på en kryssning. Orten är särskilt omtyckt för den lokala mexikanska maten. Från Kalifornien väntar Baja Californias tropiska kust runt hörnet!

Kryssning till Sydamerika

Det finns flera längre kryssningar som går till öar och kustlinjer runtom i Sydamerika via Mexiko. Kryssningarna utgår vanligtvis från LA och Miami och går via bland annat Colombia, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala och Acapulco och Puerto Vallarta i Mexiko. Det finns flera olika rutter och avresehamnar att välja mellan.

Kryssning till Cozumel

Cozumel är en mexikansk ö som är en av de mest populära destinationerna i Karibien. Cozumel är omtyckt för sin härliga karibiska atmosfär med azurblått vatten och fantastiska sandstränder. Ön ligger på ett korallrev vilket är perfekt för snorkling och dykning. Utforska antika Mayaruiner, smaka på det äkta karibiska köket, ha roligt med vattensporter, djungeläventyr och mycket mer på den lilla ön. Det går kortare kryssningar från USA:s kust till Cozumel, men även längre kryssningar som går runtom i Karibiens övärld har ett stopp på ön.

Kryssning till Costa Maya

Costa Maya är en annan populär mexikansk ö som är populär under både längre karibienkryssningar och kortare turer i Mexiko. Det är vanligt att kryssningar besöker både Cozumel och Costa Maya under samma rutt. Det går även kryssningar från Miami via Cozumel, Costa Maya och Roatan Islands i Honduras. Costa Maya erbjuder härliga palmkantade stränder, exotiska djur och växter, god mat och unika aktiviteter.

Kryssning till Mexikanska Rivieran

Den mexikanska rivieran består av städer, laguner och badstränder längs Mexikos västra kust. Här ligger bland annat Cabo San Lucas, Mazatlán, Puerto Vallarta och Acapulco. Städerna ligger inte särskilt nära varandra men anses ändå tillhöra den gemensamma rivieran på grund av sina lyxiga strandresorts och popularitet bland turister. För en kryssning till Mexikanska rivieran bör du backa dina lättaste kläder för långa och heta dagar på stranden!

Panamakanalen via Mexiko

Ett av de mest klassiska resmålen för en kryssning är via den historiska Panamakanalen i Centralamerika. Kanalen förbinder Atlanten och Stilla havet och är en häftig upplevelse. Kryssningar utgår bland annat från San Francisco och går via Mexiko, Nicaragua, Guatemala, Costa Rica, Colombia, Aruba, och Curacao via Panamakanalen.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Under en kryssning får du chansen att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer