St Vincent och Grenadinerna

Med sitt turkosa vatten och sina palmprydda stränder är det här en gömd pärla i Karibien. Njut av dagsfärsk fisk direkt från marknaden i Kingstown, ta en tur runt staden och upptäck dess historia och vackra kyrkor.

St Vincent erbjuder vackra palmprydda stränder och klarblått vatten. På marknaderna i huvudstaden Kingstown kan ni njuta av dagsfärsk fisk och promenera bland historiska kyrkor. På ön finner ni ett rikt naturliv med hundratals tropiska växter och djurarter. En populär aktivitet är att ta en kajaktur bland grottor och vattenfall eller att vandra längs den aktiva vulkanen i La Soufrière.

Upptäck St Vincent och Grenadinernas dramatiska landskap med en kryssning

St Vincent och Grenadinerna är en stat som består av 32 öar i Västindien som ligger belägen norr om Trinidad och Tobago. Huvudstaden heter Kingstown. Här finner ni smala gator, välvda stenportar, gatuförsäljare och härliga rytmer. Åker ni mot norra kusten kommer ni få se ett dramatiskt landskap och för de finaste stränderna ska ni bege er söderut.

St Vincent sägs också vara ett riktigt segelparadis och med sitt turkosa vatten och sina palmprydda stränder är det här en gömd pärla i Karibien. Njut av dagsfärsk fisk direkt från marknaden i Kingstown, ta en tur runt staden och upptäck dess historia och vackra kyrkor.

Ön har ett rikt naturliv som lämpar sig för ett flertal aktiviteter. Vandra längs den aktiva vulkanen i La Soufrière, utforska de tropiska växter och djurarter som lever på ön och kanske får du chans att se den kända, men sällsynta, St Vincent papegojan? Ta in det vackra landskapet med en kajaktur genom bukter, grottor och vattenfall. Ett besök till St Vincent och Grenadinerna är helt klart ett måste på din kryssning i tropiska Karibien.

Till Villa Beach tar det ca 10 minuter med taxi. Här finns också några enklare caféer och vattensporter. Strax utanför staden ligger fortet Fort Charlotte, väl värt ett besök.

Kryssningsfartygen kan lägga till på flera orter på ön. I Kingstown är det oftast en kort promenad in till stadens centrum.