Barbados

Upplev Barbados långa vackra stränder och kristallklart vatten omgiven av korallrev. Karibiens mest välkända ö och en mycket populär destination inom kryssningsvärlden.

Barbados är den östligaste ön i Karibien och här kan ni njuta av långa vackra stränder och kristallklart vatten. Ön är omgiven av korallrev och därför har platsen utnämnts till att ha världens renaste havsvatten! Barbados är en ö som många förknippar med de historiska sjörövarna och här kan ni ta en tur med skeppet Jolly Roger, dricka äkta rom och dansa på stranden i solnedgången.

Barbados är en mycket populär destination inom kryssningsvärlden just nu och det finns därför många avgångar både till och från ön.

Barbados-skylt med palm

Barbados: En av Karibiens mest fascinerande destinationer

Barbados är den vackra paradisön som lockar besökare välden över för sina vackra stränder med turkost vatten, härlig och gemytlig stadspuls, äventyrsaktiviteter i naturen, god mat och mycket mer. På denna ö kommer du oavsett vad du är ute efter få med dig många nya härliga upplevelser och minnen för livet!

Barbados huvudstad bridgetown

Barbados historia

När portugisiska sjömän kom till ön på 1530-talet var Barbados obebott och de kallade ön för ”de skäggiga” (Los Barbados) något som uppkom efter de många skäggliknande rötter från fikonträden. Barbados är sedan år 1625 en brittisk koloni efter att en engelsk sjökapten utsett Barbados som det. Bridgetown som tidigare kallats för Town of Saint Michael, är Barbados huvudstad och även den största staden.

Minnesvärda upplevelser på Barbados

Payne’s Bay Beach

Huvudstaden Bridgetown erbjuder en vacker kust med fantastiska sandstränder. En av Bridgetowns populäraste stränder är Payne’s Bay Beach med sitt lugna vatten och härligt mjuka sand.

Harrison’s Cave

En populär utflykt är till Harrison’s Cave, en undervattensvärld med bäckar, vattenfall och klargröna pooler. Den tusenåriga grottan är omgiven av tropisk skog.

Barbados lokala kök

Passa på att smaka på det lokala köket under ditt besök på Barbados. Här blandas afrikanska, indiska och europeiska influenser i en härlig och kryddig mix.

Värt att veta om kryssningar till Barbados!

Varför ska man åka på kryssning till Barbados?
Var ligger kryssningsterminalen på Barbados?
Vad finns det för utflykter, sevärdheter och aktiviteter på Barbados?
Vilka stränder finns på Barbados?
Vad bör man inte missa när det gäller mat och dryck på Barbados?

Hittade