Barbados

På Barbados lockar vackra stränder med turkost vatten, härlig och gemytlig stadspuls, äventyrsaktiviteter i naturen, god mat och mycket mer. På Barbados får du uppleva det bästa i Karibiens fantastiska övärld!

Barbados är den östligaste ön i Karibien och här kan ni njuta av långa vackra stränder och kristallklart vatten. Ön är omgiven av korallrev och därför har platsen utnämnts till att ha världens renaste havsvatten! Barbados är en ö som många förknippar med de historiska sjörövarna och här kan ni ta en tur med skeppet Jolly Roger, dricka äkta rom och dansa på stranden i solnedgången.

Barbados är en mycket populär destination inom kryssningsvärlden just nu och det finns därför många avgångar både till och från ön.

Kryssning till Barbados

Barbados är en tropisk ö i Västindien. Denna paradisö är en mycket populär destination under en kryssning i Karibien. På Barbados lockar vackra stränder med turkost vatten, härlig och gemytlig stadspuls, äventyrsaktiviteter i naturen, god mat och mycket mer. Under en kryssning till Barbados får du uppleva det bästa i Karibiens fantastiska övärld!

Kryssningar till Barbados - Bridgetown

Många kryssningar som går i södra Karibien åker via Barbados på sina rutter i övärlden. Vanligtvis utgår kryssningarna från någon av Floridas stora hamnar såsom Orlando, Miami och Fort Lauderdale. Det går även kryssningar som utgår från Baltimores hamn i Maryland, och från Puerto Rico. Dessa finns med olika längd och rutt, men varar vanligtvis mellan 7 dagar till två veckor. Under en kryssning i södra Karibien kan du få uppleva fantastiska platser som St. Thomas, Basseterre, St. Lucia, Grand Turk, Aruba, Curacao och Amber Cove. Under vissa tider på året utgår det kryssningar från Barbados. Då kan man gärna anlända några dagar innan kryssningen avgår för att uppleva härliga Barbados fullt ut.

Rederier i Barbados

De flesta stora kryssningsrederier åker i Karibien. Via Barbados kan du exempelvis åka med populära Carnival och Disney Cruises. Vilka som kör de olika turerna kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen på Barbados

Kryssningsfartyg lägger till i huvudstaden Bridgetowns stora hamn. Hamnen ligger bara några minuters taxiresa från centrum. Det går även shuttle-bussar från terminalen. Sträckan går också att promenera, vilket tar 10-15 minuter.

Ta sig dit

Om du ska påbörja din kryssning på Barbados så är det smidigast att ta sig till ön med flyg. Flygplatsen på Barbados heter Grantley Adams International Airport och ligger knappt två mil från Bridgeports hamn. Flygresan tar runt tio timmar med mellanlandningar.

Sevärdheter Barbados

Barbados är en av Karibiens mest fascinerande destinationer. Här lockar paradisstränder med pärlvit sand och kristallklart vatten längs kusten, och längre in väntar grönskande dalar och historiska plantage. I de gemytliga städerna finns pittoreska färgglada hus, bra shopping, fantastiska matupplevelser och en stor dos karibisk charm. Längs kusten kan du snorkla med sköldpaddor eller njuta av en avkopplande stranddag med sol och bad. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Barbados är ett riktigt vackert stopp under en kryssning i Karibien!

Stränder på Barbados

Huvudstaden Bridgetown erbjuder en vacker kust med fantastiska sandstränder. En av Bridgetowns populäraste stränder är Payne’s Bay Beach med sitt lugna vatten och härligt mjuka sand. Stranden ligger i en livlig vik och är lätt att ta sig till, men brukar inte vara överdrivet fullbelastad med besökare. Här kan du även paddla kajak längs kusten. För den som är ute efter en mer aktiv stranddag finns Browne’s Beach som är en av de största stränderna precis utanför Bridgetown. Browne’s Beach överblickar vackra Carlisle Bay. I Carlisle Bay kan du ha en dag full med roliga vattenaktiviteter, som hyra jet ski eller åka ut med båtar för att snorkla bland sjöhästar och tropiska fiskar. Härifrån kan du också åka med långbåt och snorkla med sköldpaddor i det klara vattnet.

Utflykter på Barbados

Barbados bjuder på en uppsjö av roliga aktiviteter både på land och i vattnet. För en riktigt unik upplevelse kan du åka ner 50 meter under havsytan i en undervattensbåt. Genom u-båtens fönster kan du se skeppsvrak som idag är hem åt många av Barbados färggranna fiskar och koraller. En annan populär utflykt är till Harrison’s Cave, en undervattensvärld med bäckar, vattenfall och klargröna pooler. Den tusenåriga grottan ligger en 30-minuters bilresa från Bridgetown och är omgiven av tropisk skog. Om du bokar en utflykt kommer en guide och hämtar er i Bridgetown. Om du vill se mer av Barbados djurliv kan du besöka Barbados Wildlife Reserve och se apor, exotiska fåglar och andra tropiska djurarter som rör sig fritt på området.

Shopping Barbados

I Bridgetowns centrum finns det många bra butiker och restauranger. Huvudgatan heter Broad Street och här kan du shoppa exklusiva varor och souvenirer taxfree i många av butikerna. Det finns också en hel del butiker i anslutning till kryssningsterminalerna, Dacosta’s Mall samt Cave Shepherd’s Mall, där du kan hitta alltifrån smycken och märkeskläder till souvenirer. Utanför Bridgetown finns de stora köpcentren Sheraton Mall, Sky Mall och Dome Mall. Ön är känd för sina duktiga hantverkare och konstnärer som även har sina handelsstånd runtom på ön.

Mat och dryck

Passa på att smaka på det lokala köket under ditt besök på Barbados. Här blandas afrikanska, indiska och europeiska influenser i en härlig och kryddig mix. För en autentisk matupplevelse bör du testa gatuköken och matstånden för öns bästa skaldjur, kött och fisk. En av nationalrätterna är Cou Cou & Flying Fish som är stuvad fisk lagat med majsmjöl, karibiska kryddor och ockra. Rätten är älskad av öns invånare och ett måste att prova. En annan av de populära rätterna är friterade Fishcakes som finns på de flesta menyer. En traditionell efterrätt är Conkies, en typ av degknyte med kokosnöt och kryddor som serveras i ett bananblad. Conkies serveras särskilt i anslutning till öns Independence Day. Och glöm inte att prova piraternas favoritdryck- rom! Barbados sägs vara födelseorten för rom och här finns många romdestillerier där du kan åka på provsmakning och guidade turer.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!