Semestra på Antigua! Boka en kryssning hos kryssningar.se

Antigua

En drömdestination med sina 365 stränder, turkost hav och vacker natur. Här erbjuds roliga aktiviteter, goda kulinariska rätter och den störta kolonin av fregattfåglar.

St John, Antigua & Barbuda

Antigua är en Karibisk dröm-ö med turkosblått hav och pudervita sandstränder. Ön har dessutom 365 stränder vilket gör att du kan besöka en strand om dagen i ett helt år om du vill! Antigua, som är en populär destination för olika vattensporter så som snorkling och dykning, har även en praktfull regnskog där den som söker äventyr kan vandra eller åka på en så kallad "canopy tour" - där man svingar sig mellan trädtopparna till olika plattformar.

Redcliffe Quay

Redcliffe Quay är en historisk plats och ett populärt turistområde i St.John's, huvudstaden på Antigua. Quayen som byggdes på 1700-talet var en gång en viktig hamn för handel med socker, rom och slavar.


Idag kan besökare till Redcliffe Quay kan njuta av en avkopplande atmosfär med pittoreska kullerstensgator och färgglada byggnader. Här hittar du en charmig liten stad med restauranger, butiker och konstgallerier som lockar besökare från hela världen.

Färgglada korallrev och marina underverk

Populära dykplatser runt Antigua inkluderar Cades Reef, Green Island och Carlisle Bay. Cades Reef är särskilt populärt för sitt klara vatten och imponerande korallformationer, medan Green Island lockar med sina lugna och skyddande vatten som är perfekta för nybörjare.
Vid Carlisle Bay finns flera vrak där dykare får chansen att utforska de historiska vraken och lära sig mer om Antiguas rika sjöfartshistoria.

English Harbor & Nelson's Dockyard

Den engelska marinan på Antigua, även känd som "English Harbor" har ett rikt arv som en tidigare örlogsvarv. Här hittar man den anrika Nelson's dockyard som är en del av UNESCOs världsarv. Varvet utgör en del av Nelson's Dockyards nationalpark som också inkluderar Clarence House och Shirley Heights.

Från Shirley Heights kan du få en fantastisk utsikt över hela English Harbor!

Hittade