San Juan, Puerto Rico

Färgsprakande hus, historiska fästningar, god mat och tropiska paradisstränder är synonymt med San Juan, huvudstaden i Puerto Rico. San Juan är ett populärt stopp under en kryssning i Karibien för sina fantastiska badstränder och charmiga stad.

Kryssningar till Puerto Rico - San Juan

Kryssning till Puerto Rico

Färgsprakande hus, historiska fästningar, god mat och tropiska paradisstränder är synonymt med San Juan, huvudstaden i Puerto Rico. San Juan är ett populärt stopp under en kryssning i Karibien för sina fantastiska badstränder och charmiga stad. Du kan också åka på kryssningar som utgår från den omtyckta ön. Här får du uppleva det bästa i Karibiens fantastiska övärld!

Kryssningar till Puerto Rico - San Juan

San Juan ingår i många kryssningar som åker i södra och östra Karibien. De flesta kryssningar i östra delen av övärlden utgår från USAs fastland, främst från Floridas hamnar i Miami, Orlando och Fort Lauderdale, men det går även att hitta kryssningar från Texas samt från hela östkusten och ända uppe från New York.

Det finns kryssningar som börjar och slutar i San Juan och har rutter i södra Karibien, vilket också ger passagerarna möjlighet att kombinera kryssningen med några dagar i Puerto Rico. Under rutterna som går via San Juan kan fartygen även stanna på fantastiska platser som Barbados, Bahamas, Grand Turk, Aruba, Curacao och Bermuda. Kryssningar i södra och östra Karibien brukar vara ca 7 dagar till två veckor långa.

Rederier

De största och mest populära kryssningsrederierna finns representerade i Karibien. Via San Juan kan du exempelvis åka på kryssning med Carnival, Royal Caribbean, Celebrity Cruises och MSC Cruises. Vem som kör de olika rutterna kan variera beroende på säsongen.

Kryssningshamnen

Kryssningarna lägger ofta till precis vid gamla stan i San Juan, vilket gör det enkelt att nå alla tänkbara bekvämligheter såsom restauranger, caféer och boutiquer. För de passagerare som påbörjar sin kryssning här så är det enklast att ta en taxi hit, om hotellet inte ligger på gångavstånd. Parkering för hyrbilar är inte tillgängligt i hamnområdet.

Sevärdheter i San Juan

San Juan är huvudstad i Puerto Rico, och en av de mest populära destinationerna i Karibien. I San Juan erbjuds en härlig mix av livlig och gemytlig stad och fina paradisstränder med klarblått vatten. Här möts gammal arkitektur, moderna aktiviteter och mycket karibisk charm. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Resultatet blir ett trevligt besöksmål för alla åldrar och intressen.

Stad och kultur i San Juan

Mycket av San Juans sevärdheter är inom gångavstånd, och nästan var man än går så ser man det turkosa havet i bakgrunden. Gamla stan, San Juan Antiguo, är en riktig pärla med sina smala kullerstensgator och pastellfärgade hus från kolonialismens tid. Staden har en väldigt romantisk atmosfär och är en populär smekmånadsdestination. De karibiska kvällarna bjuder på fantastiska solnedgångar med strålar av rosa och orange över hav och stad.

I San Juan finns två historiska fästningar som bjuder på fascinerande byggnadskonst, spännande historier och fantastisk utsikt över stan och kustlinjen. Vid San Juans nordvästra port tornar Citadellet Castillo San Felipe del Morro upp sig. Detta fort byggdes på 1500-talet för att skydda San Juan från erövringar. Några hundra år senare kompletterades San Juans försvar med fortet Castillo de San Cristobal som nu utgör San Juans östra port.

Utflykter Puerto Rico

Vill man ta sig bort från stadens brus så finns den tropiska regnskogen El Yunque med sina vattenfall, bambu och palmträd ca en timmes taxiresa bort. Om man kommer hit med en kryssning så erbjuder fartyget ofta utflykter hit. För den äventyrlige finns zipline genom djungeln, hajking, utflykt till regionens välbevarade grottor eller en tur i grönskan med hästridning. Du kan också paddla kajak i regnskogen eller åka ut med en båt på vattnet och dyka och snorkla. I vattnet vid San Juan finns så kallade ”självlysande vikar” där du kan följa med på simturer efter mörkrets fall och se vattnet lysa upp i ett magiskt sken.

Strand i San Juan

I San Juan finns några av de luftigaste stränderna i Karibien under veckodagarna. Här finns kilometer av mjuka sandstränder där du kan sola med en fruktdrink eller simma i det turkosa vattnet. Den trendigaste stranden är urbana Condado som ligger nära exklusiva strandresorter, shopping och kasinon. Om du istället vill ha storslagna vyer och en perfekt strand för snorkling så ska du åka till Escambron, som dessutom sägs vara den bästa. Stranden är full av glesa palmträd som ger härlig skugga i hettan. En mer undangömd strand är Ocean Park Beach, som är populär bland både besökare och lokalbor för sin mjuka sand och fina läge vid flera strandrestauranger. Om du vill ha en dag med roliga vattensporter ska du ta dig till stränderna runt Isla Verde där du kan prova att surfa och snorkla.

Mat och dryck

San Juan har rykte som en av Karibiens främsta besöksmål för kulinariska upplevelser och traditionella maträtter, som nästan alltid kommer med en spännande historia. En vanlig ingrediens är plaintains, som är en liten kokbanan som används i matlagning i Karibien. Några typiska rätter att prova är den traditionella Mofongo, som är friterad kokbanan med skaldjur eller kött och har sitt ursprung från spanska invasionen på 1400-talet. En annan omtyckt rätt är Lechón, spädgris, och Chillo Fritto, friterad fisk. I gamla stan finns restaurangen Barrachina som är känd för att ha skapat den världsberömda drinken Piña Colada. Restaurangen ligger vackert bland 200-år gamla innergårdar och har flera av öns delikata paradrätter på menyn. San Juan har också en hel del egna kaffeodlingar som ger smakrikt frukostkaffe!

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer