George Town, Grand Cayman

I Grand Cayman får du uppleva det bästa av Karibiens turkosa vatten, palmklädda stränder, grym shopping, otroligt god mat - och såklart, den karibiska övärldens fantastiska solnedgångar över havet.

Kryssning till Cayman Islands

Cayman Islands ligger i Karibiska havet strax söder om Kuba. Ögruppen består av tre öar och på den största, Grand Cayman, finns huvudstaden George Town. Grand Cayman är en riktig paradisö där livlig och spännande kultur möter härligt strandliv. Under en kryssning till Grand Cayman får du uppleva det bästa av Karibiens turkosa vatten och palmklädda stränder, grym shopping, otroligt god mat - och såklart, den karibiska övärldens fantastiska solnedgångar över havet.

Kryssningar i Karibien till Cayman Islands

Kryssningar i västra Karibien stannar ofta vid Cayman Islands. Men även lite längre kryssningar som går till östra Karibien brukar ha ett stopp här. Däremot finns det i princip inga kryssningar som påbörjas eller avslutas här. Istället kliver man främst på i någon av Floridas hamnar Miami, Tampa, Orlando och Fort Lauderdale. Det går även att hitta kryssningar från Texas och Louisiana samt från hela USAs östkust ända uppe från New York.

Karibienkryssningar finns att hitta med varierande längd och rutt, men 7-dagarskryssningarna är vanligast. Kryssningar som går via Cayman Islands kan också stanna vid fantastiska platser i den karibiska övärlden som St. Maarten, Honduras, Belize, Mexiko, Jamaica och Kuba.

Rederier

Nära på alla kryssningsrederier finns representerade i Karibien. Till Karibien via Cayman Islands kan du åka med Carnival, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Princess Cruises och Royal Caribbean.

Kryssningsterminalen i George Town

George Town är en tenderhamn, vilket innebär att kryssningsfartygen släpper ankare utanför hamnen och resenärer kommer i land med hjälp av mindre båtar. Cayman Islands är ett populärt kryssningsresmål vilket innebär att det ofta ligger minst fem stora kryssningsfartyg ankrade utanför kusten.

Sevärdheter på Cayman Islands

Som i så många andra karibiska hamnar så är det vattenaktiviteter som lockar turister hit. Men förutom att simma i turkost vatten vid kritvita stränder kan du också upptäcka öns kulinariska läckerheter, åka på spännande utflykter och njuta av öns unika shopping. Grand Cayman har något för alla!

Stränder och snorkling

Snorkling och dykning är populärt på Grand Cayman, likaså vattensporter ovan havsytan. Utanför ön finns platser där du kan snorkla över förlista skeppsvrak. Många turister passar på att uppleva stingrockor på nära håll i Stingray City, eller simma med sköldpaddor i Cayman Turtle Centre. En annan av Cayman Islands huvudattraktioner är den milslånga Seven Mile Beach som har blivit korad till Karibiens bästa strand med sin korallfärgade sand och kristallklara vatten. Här kan du njuta av sol och bad eller paddla kajak. Längs stranden finns trevliga matställen, barer och resorts.

Utflykter på Grand Cayman

Det finns mycket att utforska på Grand Cayman. I West Bay finns det unika området som kallas för Hell. Det är ett stort fält med svarta, sylvassa klippformationer. Åk till den lugna viken Starfish Point för att se sjöstjärnor i det klara vattnet. Men ta det försiktigt när du vadar ut i vattnet så du inte trampar på dem. Om du vill åka på utflykt utanför stigarna så kan du åka med en guide under marken till Crystal Caves. I grottorna formar sig stalagmiter och stalaktiter i kristaller, som är grottornas främsta attraktioner. I Queen Elizabeth II Botanic Park kan du promenera i ett tropiskt sagoland med fontäner, små broar och blommande grönska. I parken strövar också stora blå iguanaödlor.

Staden George Town

I byggnaderna på George Towns smala gator finns mycket att upptäcka bland hantverksbodar och souvenirshoppar. Grand Cayman har en hel del exklusivitet från sitt stora finansdistrikt, men också en avkopplad och gemytlig karibisk atmosfär i huvudstaden. Mixen gör George Town unik bland karibens städer. George Town är hjärtat av Cayman Islands finansiella industri och här finns närmare 600 banker och öns kontorsdistrikt.

Shopping på Cayman Islands

Cayman Islands är ett paradis för shoppingälskare: här shoppar du helt taxfree! Shopping är därav en populär aktivitet i George Town. Det är främst smycken, klockor, juveler och porslin som turister köper med sig, men även massor av souvenirer. Här finns också en hel del designprodukter, parfymer och skinnföremål. Den stora shoppinggatan heter Cardinal Avenue och bjuder på allt från små boutiqes till shoppinggallerior.

Mat och dryck

Rom är stort på Cayman Islands. Tortuga Rum Company, som har flertalet butiker runt ön, gör goda Romkakor. Provsmakning av de olika sorterna är obligatorisk innan man köper sin favorit. Missa inte att smaka den lokala drinken ”Cayman Mama” med kokosrom, bananlikör och annat gott. Cayman Islands har också fantastisk god karibisk mat, och på öns matmenyer finns mycket lokalt fångad fisk, hummer och utsökta skaldjur som ofta är grillade eller friterade. Flera matställen ligger fint vid vattnet vilket gör middagen extra speciell i den gyllene solnedgången, som The Lobster Pot eller Kaibo Beach Bar. På Tipsy Turtle Pub får du en vacker panoramavy över havet från poolbaren.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer