Madeira

Madeira bjuder på naturupplevelser, vackra vyer över det azurblå havet, shopping och god mat. På en kryssning till Madeira får du uppleva det bästa bland medelhavets pärlor!

Kryssning till Madeira

Madeira är en populär destination under en kryssning i medelhavet. Den grönskande ön bjuder på både naturupplevelser, vackra vyer över det azurblå havet, shopping och fantastiskt god mat. På en kryssning till Madeira får du uppleva det bästa bland medelhavets pärlor!

Medelhavskryssning till Madeira

Det finns ett stort utbud av kryssningar i medelhavet som går via Madeiras huvudstad Funchal. Både kryssningar i östra och västra medelhavet samt som korsar Atlanten har stopp på den vackra ön. Kryssningarna utgår vanligtvis från någon av medelhavets stora hamnstäder som Civitavecchia, Genoa eller Barcelona. Det finns kryssningar med olika rutter och varaktigheter. Den kortaste är en 5-dagarskryssning från Barcelona till Madeira. Rutten går via Marocko och Teneriffa innan den når Madeira. Annars är kryssningarna via Madeira oftast ca 10–14 dagar.

Under en medelhavskryssning via Madeira kan fartyget också stanna vid fantastiska platser som Spaniens och Italiens kust, den grekiska övärlden, Azorerna och mycket mer bland medelhavets vackraste platser.

Rederier

Medelhavet är tillsammans med Karibien den mest populära destinationen för en kryssning. Därav har alla de stora rederierna kryssningar i medelhavet. Till Madeira kan du exempelvis åka med Costa Cruises, MSC Cruises, Royal Caribbean och Oceania Cruises. Vem som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen i Funchal

Alla kryssningar lägger till i huvudstaden Funchals hamn. Hamnen ligger centralt vilket gör det smidigt för kryssningspassagerare att ta sig till sevärdheter. När du går av båten kommer du känna den ljumma medelhavsbrisen från Madeiras härliga klimat! De flesta rederier erbjuder bussar den allra sista biten in till centrum, och det finns även taxi om du inte vill promenera den sista kilometern in.

Sevärdheter på Madeira

Ön Madeira ligger utanför Portugals kust och är ett verkligt paradis oavsett om du är ute efter avkoppling, äventyr, vackra vyer eller god mat- eller en kombination av allt. Njut av de omgivande bergen och den grönskande naturen. Simma i det azurblåa vattnet och utforska den historiska arkitekturen längs de smala gatorna. Madeira är en riktigt härlig destination under en kryssning! Genom kryssningen erbjuds flera utflykter som är ett bra alternativ om du vill slappna av och njuta av upplevelsen.

Huvudstaden Funchal

Utforska den charmiga stadskärnan i Funchal med sin vackra arkitektur, kullerstensgator, historiska fästningar och den ståtliga katedralen. Funchal ligger på bergssidan med utsikt över den omgivande viken. Den livliga staden har mycket att erbjuda med charmiga uteserveringar längs mosaik-klädda trottoarer. Ta linbanan upp till den lilla staden Monte och njut av de otroliga vyerna. Strosa i Monte Palace Tropical Garden bland porlande fontäner, blommor och exotiska växter.

Stränder på Madeira

Madeira har bergigt vulkaniskt landskap vilket gör att de flesta stränderna har mörk vulkansand och småsten. Det går att ta färjan ut till öarna med sandstränder, men Madeiras mörka sand mot det turkosa havet är en upplevelse i sig själv. Det finns även ett par konstgjorda sandstränder med gyllene sand, som stranden i Machico och turistvänliga Calheta, samt härligt glittrande pooler i resorterna längs kustlinjen.

Shopping på Madeira

Funchal har trevliga shoppinggator att fynda på bland lokalt hantverk, portugisiska godsaker och internationella butiker. En kul attraktion är Mercados dos Lavradores, en livlig matmarknad med fullt av exotiska frukter och kryddor. Försäljarna på marknaden är klädda i traditionella kläder från Madeira, vilket gör matmarknaden till en särskilt färgrik upplevelse. Besök en av Europas största bokaffärer, Livraria Esperança. Om du vill shoppa i köpcenter så finns både Forum Madeira och La Vie Funchal Shopping Center.

Mat och dryck

Madeira är en riktig kulinarisk pärla! Under en kryssning till Madeira får du chansen att smaka på det fräscha medelhavmaten på den portugisiska ön. Prova färska skaldjur, friterad tonfisk och kolgrillat kött. Njut av typiska desserter som söt honungskaka och prova den klassiska Madeiradrycken Poncha som görs med vit rom. Madeira är också känt för sitt röda vin som produceras på ön.

Aktiviteter och utflykter

Madeira kallas inte Den gröna trädgårdsön för intet. Den grönskade, bergiga öns landskap är perfekt för naturälskaren. Under en kryssning till Madeira väntar både äventyrsaktiviteter, avkoppling och spännande utflykter. Se den vackra ön från ovan med paragliding och ziplining. Ha en heldag med dykning och snorkling i det klara vattnet, utforska skeppsvrak och det exotiska undervattenslivet. Vandra längs de historiska vattenkanalerna Levandas på bergssluttningarna, som är ett härligt sätt att utforska ön. p>

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Medelhavet är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Ombord på fartyget kan du välja att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer