Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssning i Spanien

Vackra Spanien är ett fantastiskt land att besöka på en medelhavskryssning. Spaniens hamnstäder har mycket att utforska inom både historia, kultur, autentiska matupplevelser och härliga badstränder. Från den livliga kryssningsstaden Barcelona till Baskiens norra kustlinje med sina medeltida lämningar och rika kultur, till sydkustens sandstränder med heta storstäder och pittoreskas klippbyar; få platser har så mycket variation att erbjuda sina besökare! En kryssning är ett riktigt härligt sätt att uppleva Spaniens kuststäder och öar.

Kryssningar till Spanien

Spanien är ett av de mest populära länderna att besöka under en kryssning i medelhavet, och det avgår också ett stort antal kryssningar från spanska hamnstäder. Barcelona är en mycket viktig hamn och här avgår och ankommer många kryssningsfartyg. Barcelona är en färgsprakande stad med intressant Gaudí-arkitektur, museum i världsklass, livliga shoppinggator och oändligt med charmiga tapasbarer. En annan populär kryssningsdestination är kusten Costa del Sol i södra Spanien som sträcker sig från semesterstäderna Alicante och Malaga genom Andalusien. ”Solkusten” är känt för sina vackra sandstränder, trevliga restauranger och turkosa hav. Andra hamnstäder att besöka under en kryssning till Spanien är baskiska Bilbao på nordkusten, festliga Ibiza och de spännande historiska kulturstäderna Valencia, Cartagena och Sevilla. På destinationerna kan du sedan delta i kryssningens guidade utflykter som ger dig en autentisk och minnesvärd upplevelse.

Kryssningar till Spaniens öar

Kryssningar till Spanien besöker ofta ön Mallorca under resan. Ön har fantastiskt vackra och dramatiska miljöer med berg, klippor och turkost hav men också en väldigt trevlig huvudstad, Palma de Mallorca. Palma de Mallorca bjuder på pittoreska gator med mycket historia och smakrika lokala matupplevelser som skiljer sig en hel del från det spanska fastlandet. Du kan också åka på kryssning till Kanarieöarna, som tillhör Spanien men som ligger närmare Afrikas norra kust. Den exotiska ögruppen är omtyckt för sitt varma väder, strandresorter och influenser av europeisk kultur. Även ön Ibiza är ett vanligt stopp och är känt för sitt nattliv, vackra gamla stad och rolig shopping.

Kryssningar i medelhavet via Spanien

Beroende på din kryssnings rutt så är det vanligt att även besöka andra länder runtom i medelhavet under samma resa. Detta kan till exempel vara Italiens hamnstäder och öarna Sicilien och Sardinien, Frankrikes kust, Malta, Portugal och Azorerna, Grekiska övärlden och Kroatien. Här får du verkligen uppleva medelhavets vackraste platser under samma kryssning!

Rederier i Spanien

Det finns ett enormt utbud av både kryssningar och rederier som åker från eller via Spanien under rutter i medelhavet. De rederierna som har störst utbud och som är populära bland skandinaver är de europeiska rederierna MSC Cruises och Costa Cruises, samt Royal Caribbean och Celebrity Cruises. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn, Oceania och Azamara. Även Disney Cruise Line erbjuder kryssningar från Barcelona.

Spanska kryssningshamnar

Barcelona är den största kryssningshamnen i Spanien och en av de största i hela medelhavet. Det avgår även kryssningar från hamnstäderna Tarragona, Valencia och från Mallorca. Det är både lätt och rekommenderat att ta en weekendresa i samband med kryssningen för att få ut det mesta av din resa. Då kan du kombinera medelhavets handplockade pärlor med en weekend i Europa!

;